REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį Panevėžyje, Laisvės aikštėje, įvyko Goro provincijos atkūrimo grupės šeštosios pamainos (PAG-6) karių, išvykstančių į tarptautinę taikos palaikymo misiją Afganistane, išlydėtuvių ceremonija. Į Afganistaną išvyksta apie 140 karių.

REKLAMA
REKLAMA

Ceremonijoje dalyvavo krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, Panevėžio miesto meras Vitas Matuzas, kariuomenės vadas generolas majoras Valdas Tutkus, laikinai einantis Lauko pajėgų vado pareigas pulkininkas Vytautas Žukas, Panevėžio apskrities vadovybės atstovai, kariuomenės padalinių vadai, karių artimieji.

REKLAMA

PAG-6 būrys suformuotas Lietuvos kariuomenės motorizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Karaliaus Mindaugo motorizuotojo pėstininkų bataliono pagrindu. PAG-6 sudėtyje taip pat tarnaus kariai iš Logistikos pajėgų, Karo medicinos tarnybos, Karinių oro pajėgų ir Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono. Grupės vadas – Mindaugo bataliono vadas pulkininkas leitenantas Albertas Kondrotas.

Būrys į misiją Afganistane išskrenda lapkričio pradžioje.

Prie PAG-6 prisijungs ir Gruzijos atstovas – karo medikas chirurgas. Jis kartu su šešiais Lietuvos karo medikais ir dviem karo medicinos gydytojais (anesteziologu ir chirurgu) iš Ukrainos rūpinsis PAG-6 karių ir civilių sveikatos priežiūra.

REKLAMA
REKLAMA

Afganistano Goro provincijoje misiją kartu su mūsų kariais atliks Danijos, Gruzijos, JAV, Kroatijos, Ukrainos kariai, civiliai tarnautojai iš Lietuvos ir Islandijos.

Lietuvos vadovaujama PAG misija pradėjo veikti 2005 m. birželio mėnesį. Viena iš pagrindinių PAG užduočių – padėti Afganistano valdžiai plėsti įtaką provincijoje, užtikrinti saugumą ir sudaryti tinkamas sąlygas provincijai atkurti.

PAG – tai NATO Tarptautinėms saugumo paramos pajėgoms (angl. NATO International Security Assistance Force, ISAF) priklausanti Lietuvos vadovaujama bendra karinė ir civilinė misija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų