• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Modelio karjeros siekusios šešiolikmetės ateities svajones sujaukė nelaimė – staiga subyrėjus ledo arenos stiklui, duženos paauglei sužalojo veidą, rašo "Klaipėda".

REKLAMA
REKLAMA

Perrėžė kaktą

Sekmadienio vakarą šešiolikmetė Agneta su draugais sėdėjo vienoje kavinių, esančių prekybos ir pramogų sostinėje „Akropolis“.

REKLAMA

Kompanija buvo pasirinkusi stalelį, kuris stovi prie pat stiklo, skiriančio kavinę ir ledo areną.

Tuo metu čiuožykloje pramogavo nemažai žmonių. Liudininkų teigimu, šalia stiklo čiuožęs vaikas į jį pabeldė ranka. Esą nuo nedidelio smūgio stiklas ėmė aižėti ir visiškai sudužo.

Stiklo šukės pažiro ant greta sėdėjusios šešiolikmetės galvos. Didesnė dužena merginai perrėžė kaktą.

Prašė servetėlių kraujui

Įvykį matę liudininkai ir nukentėjusios merginos mama piktinosi kavinės darbuotojų ir apsaugininkų abejingumu. Esą šiems labiau rūpėjo ne pasirūpinti sužalota paaugle, o vaikyti incidentą mobiliaisiais telefonais fiksuojančius smalsuolius.

REKLAMA
REKLAMA

„Dukrai niekas neiškvietė greitosios pagalbos. Mergaitė net pati ėjo padavėjų prašyti servetėlių, kad nusivalytų kraują“, – skundėsi nukentėjusios paauglės mama Jūratė Pocienė.

Klaipėdos „Akropolio“ valdytojas Ovidijus Zibalis tikino, kad sužalotai merginai tikrai buvo pasiūlyta iškviesti greitosios medicinos pagalbą, tačiau ši atsisakė teigdama, kad visai netrukus atvažiuos jos tėvai.

Praleis fotosesiją

Įvykus incidentui, nukentėjusiosios draugė paskambino jos tėvams. Šie iškart atvažiavo ir dukrą nuvežė į ligoninę. Merginai kaktoje žiojėjo 2,5 centimetro ilgio pjautinė žaizda. Ją prireikė siūti. Todėl dabar mergina kone kasdien turės lankytis pas medikus, kad šie stebėtų, kaip žaizda gyja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot J.Pocienės, skaudu ir tai, kad nelemtas incidentas sutrukdė merginai siekti svajonės. Ji po kelių dienų turėjo dalyvauti fotosesijoje, nes ketino pradėti modelio karjerą.

„Dukrai – didelis šokas. Suprantate, kaip paauglei merginai svarbu tai, kaip ji atrodo. Ji niekada nebuvo nusikirpusi kirpčiukų, todėl randas kaktoje jai yra tikra trauma“, – dukters emocijų nebandė slėpti mama.

Norėtų kompensacijos

J.Pocienė pasiryžusi netrukus susitikti su advokatais ir bandys kreiptis į teismą prašyti kompensacijos.

„Išleidi vaiką sekmadienio vakarą išgerti arbatos ir nežinai, ar jis pareis. Šitas įvykis baigėsi dar gana laimingai. Tačiau nesulaukiau jokio skambučio, niekas nepasiteiravo, ar mergaitė išvis gyva“, – piktinosi J.Pocienė. O.Zibalis tikino, jog sekmadienio vakarą bandė pasikalbėti su nukentėjusios merginos mama.

REKLAMA

„Ji ir dar kažkokie asmenys pasakė, kad kalbėsimės tik per advokatus. Neseniai gavau nukentėjusios mergaitės mamos telefoną ir bandysiu susisiekti bei tartis geranoriškai“, – aiškino valdytojas.

Jis tvirtino, kad „Akropolis“ visus lankytojus yra apdraudęs civiline atsakomybe, todėl nukentėjusi mergaitė tikrai sulauks išmokos.

Investuos į apsaugą

Pasiteiravus, kodėl įvyko nelaimė, O.Zibalis teigė, kad priežastys kol kas neaiškios. Arenos stiklą montavo trys rangovai, todėl iš jų sudaryta speciali komisija dabar aiškinasi, kas kaltas.

REKLAMA

„Tas stiklas yra grūdintas, pritaikytas atremti smūgius. Todėl jis suskilo į smulkius gabalėlius ir nekėlė didelio pavojaus“, – sakė valdytojas.

Vyriškis nesiėmė spėlioti, ar incidentui galėjo turėti įtakos tai, kad arenoje dažnai treniruojasi ledo ritulio žaidėjai, nuo kurių smūgių ritulys dažnai atsitrenkia į stiklą ir taip galėjo jį suskaldyti.

„Galiu visaip manyti ir turėti pačių įvairiausių versijų. Tačiau svarbiausia, ką pasakys specialistai“, – vakar dienraščiui “Klaipėda” teigė O.Zibalis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Toks incidentas, kai dužo ledo arenos stiklas, Klaipėdos „Akropolyje“ – pirmasis.

O.Zibalis garantavo, kad daugiau tai nepasikartos. Esą stiklų apsaugai bus skirtas dar didesnis dėmesys.

Netrukus ketinama visus stiklus padengti apsaugine plėvele. Ji papildomai apsaugotų stiklus ne tik nuo staigaus smūgio, bet ir jiems sudužus, duženoms neleis išsibarstyti.

Į papildomą stiklų apsaugą ketinama investuoti apie 200 tūkst. litų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų