REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sužinojo apie Irane į jį rengiamą pasikėsinimą, sekmadienį pranešė BBC. Neįvardyti šaltiniai Rusijos žvalgybos tarnybose informavo, kad, jų turimais duomenimis, Irane buvo parengtos savižudžių teroristų grupelės, turėjusios smogti V. Putino vizito šioje šalyje metu. Maskvos pareigūnai jau prabilo apie Teherane klestinčias radikalias organizacijas, priešiškas Rusijai.

REKLAMA
REKLAMA

Teherane V. Putinas šį pirmadienį ketino susitikti su Irano prezidentu Mahmoudu Ahmadinejadu ir sudalyvauti antrajame Kaspijos jūros valstybių viršūnių susitikime. Pirmasis toks susitikimas įvyko 2002 metais Ašchabade. Vėliau jis buvo nuolatos atidėliojamas – iki pat šių metų, primena "Lenta.ru".

REKLAMA

Šiuo metu V. Putinas vieši Vokietijos Vysbadeno mieste, kur susitiko su Vokietijos kanclere Angela Merkel. Į Iraną jis turėtų išskristi pirmadienio naktį.

Irano užsienio reikalų ministerija atmetė pranešimus apie rengiamą pasikėsinimą kaip neturinčius pagrindo. Tai esą viso labo „dalis psichologinio karo, kuriuo priešai siekia sutrikdyti Irano ir Rusijos santykius“, ir niekaip nepakeis numatytos V. Putino darbotvarkės.

Rusijos parlamento saugumo komiteto narys Genadijus Gudkovas, kurį cituoja BBC, buvo linkęs pranešimus vertinti rimtai. Jo teigimu, esama pakankamai daug radikalių organizacijų, kurios yra nusistačiusios prieš Rusiją ir norėtų susidoroti su jos prezidentu. Dėmesio verta ir G. Gudkovo pastaba, jog Teheranas pastaruoju metu yra tapęs tokių radikalių islamo organizacijų tvirtove.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų