REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka, kalbėdamas spaudos konferencijoje rusų regioninėms žiniasklaidos priemonėms, pareiškė, kad Rusijoje formuojasi jo kolegos Vladimiro Putino asmenybės kultas. Jį tokia tendencija neraminanti, - praneša „BELTA“.

REKLAMA
REKLAMA

Jis pažymėjo, kad Baltarusijoje niekur, išskyrus valstybinių įstaigų kabinetus, prezidento portreto nėra. „Man reikėjo daug laiko užbaigti bet kokius bandymus mane šlovinti“, - pasakė Lukašenka. – „Aš visada sakiau: štai kada aš nebūsiu prezidentu, tada galėsite mane girti, kiek norėsite, o garbinti dirbantį valstybės vadovą – tai melas.“

REKLAMA

Lukašenko išreiškė susirūpinimą, kad Rusija gali nusiristi iki tarybinių laikų, „kai visi pašokdavo ir šaukdavo „Šlovė TSKP“. Tokie nuogąstavimai jam iškilo peržiūrėjus kai kuriuos neseniai vykusio „Vieningos Rusijos“ suvažiavimo epizodus.

Be to, Baltarusijos prezidentas sukritikavo Rusijoje egzistuojančią proporcinę rinkiminę sistemą, - praneša „Interfaks“. Jis pavadino šią sistemą „laukine“ ir prisipažino, kad nesupranta, kaip nepartinis prezidentas V. Putinas gali vadovauti partiniam sąrašui. „Deputatą turi rinkti tauta, apylinkė, o partiniai rinkiminiai sąrašai sukuria tam tikrą dezinformaciją, nes žmonės balsuos, pavyzdžiui, ne už „Vieningą Rusiją“, o už Putiną“, - paaiškino Lukašenka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų