REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos (ETPA) pirmininkas René van der Lindenas su oficialiu vizitu lankosi Baltijos šalyse.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį lankydamasis Vilniuje jis pareiškė, jog etniniams lietuviams nevalia suteikti išskirtinės teisės į dvigubą pilietybę. René van der Lindenas pabrėžė, kad Lietuva, kaip ir bet kuri kita šalis turi teisę pati spręsti ar jos piliečiams bus suteikiama teisė turėti kitos šalies pilietybę. Kartu jis pabrėžė, jog tokia teisė turi būti suteikiama visiems be išimties piliečiams, nenustatant jokių filtrų.

REKLAMA

Šio vizito tikslas yra aptarti platesnį Europos Tarybos vaidmenį propaguojant bendras žmogaus teisių ir demokratijos vertybes, kuriant vieningą Europą, plėtojant tarpkultūrinį ir tarpreliginį dialogą, užtikrinant mažumų teises.

Ponas van der Linden susitinka su vyriausybių ir parlamentų vadovais, vietų valdžia, mažumų ir pilietinės visuomenės atstovais, studentais.

Lietuvoje, kaip žinia, vyksta ginčas dėl dvigubos pilietybės. Konstitucinis Teismas nutarė, jog tokia galimybė taikytinas tik išskirtiniais atvejais ir pabrėžė, jog išskirtiniai atvejai turi būti reti. Seime pradėtos referendumo, šiuo klausimu, paskelbimo procedūros.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų