REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarpmiestinės kelionės dar labiau lengvins pinigines

Vežėjai, nelaukdami rugsėjo 1-osios, šią savaitę padidino tarpmiestinių kelionių kainas, rašo "Kauno diena"

REKLAMA
REKLAMA

Prieš tris savaites Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) patenkino vežėjų prašymą ir kilstelėjo tolimojo susisiekimo maršrutų įkainius. Keleivius vežančioms kompanijoms suteikta teisė maksimalius tarifų dydžius paprasto tipo autobusais padidinti 3 ct, o minkšto tipo autobusais – 4 ct.

REKLAMA

Iki šiol įvairios šalies vežėjų įmonės už tarpmiestines keliones vienam kilometrui taikė maksimalius 15–22 ct tarifus. Po komisijos sprendimo vežėjai gali branginti keliones iki 18–26 ct už kilometrą.

Gyventojams už keliones į kitus miestus teks brangiau mokėti jau nuo šios savaitės. Naujas bilietų kainas jau baigė paskaičiuoti stambieji vežėjai. Vilniaus bendrovė „Tolimojo keleivinio transporto kompanija“ (TOKS) pirmiausia suskubo didinti kelionių į pajūrį kainas, jos nuo užvakar šoktelėjo keliais litais. Pavyzdžiui, kelionė iš sostinės į Nidą vietoj 63 litų nuo šiol kainuos 69 litai. Nuo vakar keliones pabrangino ir viena didžiausių šalies vežėjų – „Kautra“.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno įmonės generalinis direktorius Linas Skardžiukas teigė, kad kelionės pabrangintos minimaliai – 1 ct už kilometrą. Tiek brangs ir ilgesni, ir trumpesni maršrutai.

Už bilietą autobusu iš Kauno į Vilnių, iki šiol kainavusį 17,5 lito, vakar teko mokėti litu brangiau.

Lietuvos nacionalinė vežėjų automobiliais asociacija „Linava“ kol kas neturi duomenų, kiek brangs tarpmiestinės kelionės visoje šalyje.

„Linavos“ Keleivinio transporto skyriaus vadovas Jevgenijus Stolovickis įsitikinęs, kad visi šalies vežėjai keliones brangins minimaliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Konkurencija šiame sektoriuje yra gana aštri, ir bendrovės nenorės netekti keleivių. Gali būti, kad kai kurie vežėjai visai nedidins kelionių tarifų“, – „Kauno dienai“ dėstė asociacijos atstovas.

Vis dėlto artimiausiu metu turėtų brangti ir tarptautinės kelionės autobusais. Dėl naujų tarifų mūsų šalies bendrovės jau tariasi su partneriais užsienyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų