REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Mokslininkei ir pedagogei Irenai Veisaitei už nuopelnus kultūrai ir švietimui bus įteiktas Barboros Radvilaitės medalis.
Ilgametis Vilniaus berniukų ir jaunuolių choro "Ąžuoliukas" meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas Vytautas Miškinis už ilgametį chorinio meno ugdymą bei svarų indėlį į sostinės miesto muzikinį gyvenimą bus pagerbtas Žygimanto Augusto medaliu.
Šiuos medalius, kuriais pagerbiami iškiliausi Vilniaus žmonės, I.Veisaitei bei V.Miškiniui antradienį Vilniaus rotušėje vyksiančioje iškilmingoje ceremonijoje įteiks sostinės meras Artūras Zuokas.
I.Veisaitė daugiau nei keturis gyvenimo dešimtmečius atidavė kultūrinei bei pedagoginei veiklai. Ji buvo viena iš Atviros Lietuvos fondo įkūrimo iniciatorių bei steigėjų, fondo valdybos pirmininkė.
I.Veisaitė taip pat žinoma kaip autoritetinga teatro kritikė. Jos mokslinių darbų sąrašą sudaro daugiau kaip 200 straipsnių ir recenzijų, keletas parengtų knygų.
I.Veisaitė yra apdovanota Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordinu, dalyvauja visuomeninėje veikloje. Vilniaus pedagoginio universiteto senatas jai suteikė garbės profesorės vardą.
V.Miškinis - Lietuvos muzikos akademijos profesorius, Lietuvos chorų sąjungos prezidentas, beveik tris gyvenimo dešimtmečius paskyręs Vilniaus berniukų ir jaunuolių chorui "Ąžuoliukas". Jo vadovaujamas choras aktyviai prisidėjo prie chorinės muzikos populiarinimo, dalyvavo daugelyje konkursų ir festivalių Lietuvoje bei užsienyje, įrašė apie 100 fondinių įrašų, kompaktinių bei vinilinių plokštelių.
V.Miškinis taip pat sukūrė apie 550 kūrinių suaugusių ir vaikų chorams. Jie atliekami Europos chorų konkursuose, nuolat skamba dainų šventėse.
Už nuopelnus Lietuvos choro menui V.Miškiniui suteiktas Lietuvos Respublikos nusipelniusio artisto garbės vardas. Muzikas taip pat apdovanotas Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Karininko medaliu.
Barboros Radvilaitės ir Žygimanto Augusto medaliai skiriami už nuopelnus Lietuvai ir jos sostinei Vilniui per pastaruosius dešimt metų. Medaliai įteikiami Vilniaus miesto tarybos sprendimu.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų