REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybėje patvirtinta Kultūros ministerijos programa dėl valstybės ir savivaldybių profesionalių teatrų scenos apšvietimo ir garso įrangos modernizavimo.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo projektu siekiama pagerinti profesionalaus scenos meno veiklos sąlygas bei patobulinti scenos meno paslaugų kokybę.

REKLAMA

Šiuo metu daugelyje Lietuvos teatrų naudojama tiek fiziškai, tiek moraliai pasenusią garso ir šviesos aparatūrą, kuri Europoje nenaudojama jau dvidešimt metų. Dėl šios priežasties teatrai beveik neturi galimybės kokybiškai aptarnauti atvykstančių užsienio kolektyvų ir pristatyti moderniomis scenos technologijomis operuojančių trupių spektaklių Lietuvos žiūrovams.

Ši įranga teatruose yra eksploatuojama ne vieną dešimtmetį, jos funkcionavimas daug metų „gaivinamas“ tik brangiai apmokamų kvalifikuotų inžinierių pagalba. Pasenusiai, pastoviai gendančiai scenos apšvietimo ir garso įrangai sutaisyti reikalingos seniai negaminamos atsarginės detalės. Visais atžvilgiais ekonomiškiau pirkti naują, Europos teatruose taikomą scenos apšvietimo ir garso įrangą, kuri leistų režisieriams išplėsti pastatymų galimybes, pakelti spektaklių meninę kokybę.

REKLAMA
REKLAMA

Scenos įrangos modernizavimo programa siekiama sumažinti scenos apšvietimo ir garso įrangos gedimų tikimybę ir racionalizuoti eksploatacijai skiriamas išlaidas.

Atsižvelgiant į teatrų pateiktą scenos apšvietimo ir garso įrangai atnaujinti reikalingą lėšų poreikį bei Lietuvos valstybės biudžeto galimybes, į šią programą įtraukta 10 valstybės ir savivaldybės teatrų: Juozo Miltinio dramos teatras, Šiaulių dramos teatras, Vilniaus teatras „Lėlė“, Kauno valstybinis lėlių teatras, Lietuvos rusų dramos teatras, Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras, Alytaus miesto teatras, Panevėžio lėlių vežimo teatras, Kelmės mažasis teatras, Panevėžio teatras „Menas“. Šių teatrų scenos apšvietimo ir garso įrangai atnaujinti preliminariai numatoma skirti 2 mln. 540 tūkst. Lt, iš jų –– 1 mln. 918 tūkst. apšvietimo įrangai, 622 tūkst. - garso įrangai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Finansavimo prioritetas bus taikomas teatrams, aktyviai organizuojantiems gastroles regionuose ir savivaldybių teatrams, kuriems ne mažiau 20 procentų lėšų skiria savivaldybė.

Įgyvendinus teatrų scenos įrangos modernizavimo projektą tikimasi sulaukti aktyvesnės kultūros ir profesionalaus teatro sklaidos šalyje bei užsienyje, intensyvesnės kūrybinės veiklos bei scenos meno įvairovės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų