REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį policijai ribojant judėjimą tarp savivaldybių, apsigręžti ir vykti ten, iš kur atvyko, teko trylikai tūkstančių žmonių, per du šimtus jų sulaukė protokolų su baudomis, pavyko pričiupti net ir iki tol pareigūnų ieškotus asmenis.

Savaitgalį policijai ribojant judėjimą tarp savivaldybių, apsigręžti ir vykti ten, iš kur atvyko, teko trylikai tūkstančių žmonių, per du šimtus jų sulaukė protokolų su baudomis, pavyko pričiupti net ir iki tol pareigūnų ieškotus asmenis.

REKLAMA

Protokolą „užsidirbo“ ir valstietė Agnė Širinskienė – ši pareigūnams aiškino, kad vyksta į degalinę, tačiau tuo savo kelionės nebaigė, todėl pareigūnai ją pasitiko prie maisto prekių parduotuvės, seimūnei gresia bauda. Pati Širinskienė judėjimo kontrolę vadina kvaila ir ketina kreiptis į teismą. O Ekstremalių situacijų komisija ribojimus siūlo dar labiau griežtinti ir nurodyti, kiek žmonių gali važiuoti viename automobilyje.

Valstietė Agnė Širinskienė savaitgalį savo kailiu pajuto, kaip veikia policijos užkardos, prie įvažiavimų į miestus. Parlamentarė Iš Dūkšto miestelio, Ignalinos rajone, kuriame gyvena su vyru, nutarė nuvykti į degalinę ir parduotuvę. Ir pasuko į už keliolikos kilometrų esantį Visaginą. Ten susidūrė su policijos postu.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš pasakiau, kad situacija yra tokia, kad aš jau nenuvažiuosiu iki Vilniaus, nes ten buvo apie 50 kilometrų kuro likę, man, jau jeigu taip atvirai, netgi iki Ignalinos būtų buvusi problema nuvažiuoti, tai jie sakė gerai, važiuokite, bet manęs neklausė, ar aš daugiau važiuosiu kur nors, neužsiminė, kad aš galiu tik į degalinę važiuoti, na, man savaime suprantama atrodė, kad maisto nusipirkti yra galima“, – pasakoja Seimo narė Agnė Širinskienė.

REKLAMA

Susimokėjusi už prekes parduotuvėje, Širinskienė pastebėjo, kad jos jau laukia tie patys pareigūnai, kurie ją įleido į Visaginą.

„Prie manęs joks protokolas nebuvo surašytas, tiesiog buvo pasakyta, kad jie informuos vadovybę ir apklaus, tai aš, aišku, labai laukiu dabar tos baigties, jau formalios, kaip ten viskas tame protokole atrodo“, – teigia A. Širinskienė.

„Yra pradėta administracinė teisena, dėl karantino reikalavimų pažeidimo, jinai bus išnagrinėta ir bus skirta bauda. Seimo narys nėra kažkoks išskirtinis žmogus, ir visiems įstatymai galioja vienodai. Tiek Seimo nariui, tiek eiliniam piliečiui, tiek bet kam“, – kalbėjo Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

REKLAMA
REKLAMA

Širinskienei gresia bauda nuo pusės iki pusantro tūkstančio eurų. Tiesa, pirmą kartą už pažeidimą skiriama pusė minimalios baudos. Tad parlamentarė ko gero turės pakloti pustrečio šimto eurų.

„Na, aš jeigu tikrai gausiu baudą už maisto pirkimą sutuoktiniui su tiek įvairių ligų, tai tikrai manau, kad mes tą proporcingumą apribojimų teisme neabejotinai patikrinsime. Aš tikrai nepykstu ant Visagino policijos, jie dirba taip, kaip jie suprato, kad reikia dirbti, ir viskas yra gerai, bet kada įstatymas yra kvailas, tai šiuo atveju čia, matyt, yra problema“, – teigia A. Širinskienė.

„Šiandien demonstruoja savo elgesiu blogą pavyzdį visuomenei, kad jie gali nesilaikyti taisyklių, kad jie gali kritikuoti tas taisykles, manau, kad politikai turėtų turėti aukštesnius elgesio ir moralės standartus ir rodyti tinkamą pavyzdį visuomenei“, – sako Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nemalonumų su pareigūnais turėjo ne tik Širinskienė. Policijos postuose apsukti mašinas turėjo 13 tūkstančių vairuotojų. Dėl karantino pažeidimų savaitgalį iš viso buvo surašyti 324 protokolai, dar 220 vairuotojų nubausta dėl kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Pareigūnams įkliuvo ir 6 neblaivūs vairuotojai, taip pat neturintys teisės vairuoti mašinas. Mobiliuosiuose postuose patys pas pareigūnus atvyko ir 17 iki tol teisėsaugos ieškotų žmonių.

„Šitos priemonės davė efektą, turbūt, visom prasmėm ir, manau, kad tai atsiliepė ir bendram Lietuvos gyventojų saugumui“, – pasakoja Policijos Generalinis komisaras Renatas Požėla.

REKLAMA

Gyventojai gal ir buvo kelias dienas saugesni, bet ar laimingesni neaišku. Užfiksuota automobilių spūstis Kaune, penktadienį po darbų. Vairuotojai sakė, kad dėl policijos posto ir susidariusio kamščio, apie 10 kilometrų važiavę ir 2, ir 3, ir net 4 valandas. 

Vidaus reikalų ministrė sako, kad šis savaitgalis buvo tarsi generalinė repeticija prieš šventinį laikotarpį. Tad bus šiek tiek keičiama ir policijos darbo taktika bei tam tikri reikalavimai gyventojams. Vyriausybei siūloma nustatyti, kiek žmonių gali būti automobilyje.

„Automobilyje turėtų būti ne daugiau kaip 2 žmonės, arba vieno ūkio nariai. Vieno šeimos ūkio nariai“, – teigia A. Bilotaitė.

REKLAMA

„Užtikrinant galimų kamščių prevenciją planuojame naudoti dronus, taipogi planuojame planuoti darbą taip, kad dalį laiko skirtume kontroliuoti ir išvykstančius iš savivaldybės centrų gyventojus, ne tik atvykstančius“, – kalbėjo R. Požėla.

Šiandien ir rytoj vairuotojai bus tikrinami mažiau, tačiau jau trečiadienį nuo vidurdienio policija visoje šalyje vėl įrengs kontrolės postus ir visus vairuotojus tikrins iki sekmadienio vakaro.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų