REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dalis gyventojų 12 patiekalų Kūčių vakarienės patys negamins namuose. Tačiau užsisakys restorane išsinešti. Jų atstovai tikina, kad nesitikėjo tokio klientų antplūdžio ir teigia, kad naujų užsakymų jau beveik nebepriima. O žmonės Kūčių vakarienei negaili ir 90 eurų.

Dalis gyventojų 12 patiekalų Kūčių vakarienės patys negamins namuose. Tačiau užsisakys restorane išsinešti. Jų atstovai tikina, kad nesitikėjo tokio klientų antplūdžio ir teigia, kad naujų užsakymų jau beveik nebepriima. O žmonės Kūčių vakarienei negaili ir 90 eurų.

REKLAMA

Vilniuje esančio „Senatorių pasažo“ atstovė Lina pastebėjo, kad žmonės nori užsisakyti ne tik Kūčių vakarienę, bet ir Kalėdų.

„Kūčių vakarienė asmeniui kainuoja 90 eurų. Sugriežtinus karantino taisykles daugiausiai sulaukėme užsakymų paruošti vakarienes šeimai – 2 asmenims. Iš viso tokia vakarienė kainuoja 180 eurų. Kalėdų vakarienė kainuoja 37,5 euro. Ją žmonės dažniausiai užsisako 4 asmenims.

Sulaukėme nemažai užsakymų todėl, kad karantino metu žmonės neturi daug pramogų, viena iš jų yra maistas į namus. Gyventojams smagu gauti patiekalus, juos dėlioti ant stalo, o paskui valgyti“, – pasakojo Lina.

REKLAMA
REKLAMA

„MO bistro“ savininkė ir vadovė Evelina Milčiūtė-Tsichlia pasakojo, kad Kūčių vakarienės 12 patiekalų meniu, kurį klientai gali įsigyti, jau yra sudarytas.

REKLAMA

„Meniu sudaro karštas patiekalas – žuvis, dviejų rūšių salotos, įdaryti grybai, vieno kąsnio užkandžiai, aguonų pienas, kūčiukai, spanguolių kisielius ir kiti patiekalai. Ši vakarienė dviem žmonėms kainuoja 69 eurus. Dažniausiai žmonės užsisako 2 porcijas ir keletą papildomų patiekalų vaikams.

Užsakymų sulaukiame nemažai ir juos priimsime iki šios savaitės pabaigos. Pernai tokios paslaugos neteikėme, per Kūčias net nedirbome. O šiemet karantinas paskatino žmonėms pasiūlyti šią paslaugą“, – teigė E. Milčiūtė-Tsichlia.

Pasak jos, šiemet dauguma žmonių šventes sutiks mažame rate, todėl neapsimoka gaminti daug patiekalų.

REKLAMA
REKLAMA

„Be to, šiuo metu žmonės ir taip namuose dažnai gamina maistą, todėl per šventes nori pasilepinti.

Taip pat daug turime nuolatinių klientų, kurie nori mus palaikyti, todėl užsisako maistą pas mus. Juk pagamintų patiekalų galima įsigyti ir didžiuosiuose prekybos centruose. Tačiau mūsų klientai tikina, kad geriau duoti progą užsidirbti smulkiajam verslui ir pirkti maistą iš restoranų ar mažų maisto parduotuvių“, – pasakojo restorano vadovė.

„Mobili virtuvė“ savininkas ir virtuvės šefas Egidijus Šidlauskas teigė, kad žmonės dažniausiai Kūčių vakarienę į namus užsisako 2 arba 3 asmenims. Kaina asmeniui – 45 eurai.

„Pernai tokios paslaugos neteikėme, o šiemet atėjęs karantinas paskatino pasiūlyti žmonėms paruošti Kūčių vakarienę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Manau, kad užsisakę maistą į namus žmonės sutaupo ir laiko ir pinigų, nereikia patiems vargti virtuvėje. Taip pat ir pirkti produktus visiems patiekalams, kurių žmonės nori, gali atsieiti brangiau“, – tikino E. Šidlauskas.

„Marceliukės klėtis“ atstovė Gabrielė pasakojo, kad Kūčių vakarienės meniu jau buvo sudarytas iš anksto, tačiau buvo įtraukti keli patiekalai, kuriuos gali rinktis pats klientas. Vienos porcijos kaina yra 20 eurų.

„Populiariausi patiekalai – pyragėliai su grybais, aguonų pienas, kūčiukai, silkė.

Užsakymų sulaukėme labai daug, jau tenka jų ir atsisakyti. Iš tikrųjų jų tiek daug sulaukti net nesitikėjome. Šiuo metu turime daugiau negu 300 porcijų užsakymų. Iš karto po sugriežtinto karantino padaugėjo užsakymų dviem asmenims. Tokių užsakymų turime daugiausia“, – sakė Gabrielė.

REKLAMA

Pasak jos, dažniausiai Kūčių vakarienė išsinešti užsisako užsiėmę žmonės.

„Be to, mes siūlome tradicinius patiekalus, kuriuos gamina daugelio močiutės. O šiemet daug žmonių Kūčias sutiks atskirai. Dažnai jauni žmonės net nemoka gaminti tradicinių patiekalų, todėl juos ir užsisako“, – pasakojo Gabrielė.

Vilniaus „Bernelių užeigos“ vadovė Ramunė Kulbytė-Radziukienė pasakojo, kad jų restorano Kūčių meniu yra sudarytas 4 asmenims. Šios vakarienės kaina 69 eurai.

„Tačiau jeigu klientas nori užsisakyti vakarienę 2 ar 3 asmenims jis pats susidaro meniu, išbraukdamas jau esančius patiekalus, ar mažindamas jų porcijas.

REKLAMA

Vis dėlto naujų užsakymų jau nebepriimame. Nesitikėjome jų tiek daug. Pernai irgi teikėme tokią paslaugą ir matome, kad šiemet klientų sulaukėme kur kas daugiau. Tik galbūt pernai žmonės vienu metu užsisakydavo daugiau porcijų, o šiemet dėl karantino dažniausiai užsisako vakarienę 4 asmenims“, – pastebėjo restorano vadovė.

R. Kulbytė-Radziukienė teigia, kad žmonės nenori be reikalo vaikščioti po parduotuves, ypač prieš šventes, todėl ir renkasi pirkti Kūčių vakarienę, kurią atvežame į namus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų