REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kinijos lenktyninis balandis ir rekordininkas – tūkstančio kilometrų atstumą, įveikė per mažiau nei 17 valandų. 

Kinijos lenktyninis balandis ir rekordininkas – tūkstančio kilometrų atstumą, įveikė per mažiau nei 17 valandų. 

REKLAMA

Net 8000-iai lenktyninių balandžių į dangų kyla Kinijos Hebėjaus provincijoje. Jų tikslas – pietuose, maždaug už 1000-io kilometrų esantis Šanchajus. Tiesą sakant, ilgai laukti netenka. Po 16 valandų 24 minutes ir 54 sekundes trukusio skrydžio Šanchajų greičiausiai pasiekia septynių mėnesių balandis vardu Mažasis Protėvis. Už pergalę lenktynėse balandžio savininkas gavo 600 eurų prizą, tačiau tai menkniekis, palyginus su pustrečio tūkstančio eurų, kuriuos jis kasmet išleidžia 500-tų lenktyninių balandžių priežiūrai.

„Šis balandis pagerino šalies rekordą. Dar nėra taip buvę, kad toks jaunas balandis tokį atstumą įveiktų per mažiau nei parą“, – sako balanždio savininkas Yu Yuguang.

REKLAMA
REKLAMA

Balandžių lenktynės Kinijoje itin populiarios. Per keturis dešimtmečius jų entuziastų skaičius išaugo nuo kelių tūkstančių iki pusės milijono. Kartu tai ir verslas. Gerai išauginti lenktyniniai balandžiai – verti didelių sumų.

REKLAMA

„Šios dešimt pagrindinių plunksnų lemia skrydžio sėkmę. Tada dar tikriname balandžio snapo formą ir gerklę. Tai parodo, ar jis sveikas. Galiausiai žiūrime į akis. Tai – langas į jų sielą. Akys parodo jų protą“, – pasakoja balandžių veisėjas Zhao Zhiqiang.

Tai – brangiausias lenktyninis balandis pasaulyje. Lapkritį aukcione Belgijoje kinų kolekcionierius balandį Kimą nusipirko už daugiau nei pusantro milijono eurų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų