REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmąją pasaulyje COVID-19 vakciną sukūrusios farmacijos milžinės vadovas atsikirto kritikuojantiems Didžiąją Britaniją, greitai patvirtinusią vakciną.

Pirmąją pasaulyje COVID-19 vakciną sukūrusios farmacijos milžinės vadovas atsikirto kritikuojantiems Didžiąją Britaniją, greitai patvirtinusią vakciną.

REKLAMA

Benas Osbornas, „Pfizer“ atstovybės Didžiojoje Britanijoje vadovas, „The Mail on Sunday“ sakė, kad vakcinos saugumu jis toks užtikrintas, kad skiepytųsi „nors ir šiandien“, o taip pat nekantrauja, kada bus paskiepyta jo mama.

Jis taip pat pripažino esąs nusivylęs, kad vakcinavimo programa yra politizuojama, Vokietijos įmonės „BioNTech“ vakcinai Didžiojoje Britanijoje uždegus žalią šviesą anksčiau, nei Europoje bei JAV.

JAV imunologas dr. Anthony Fauci, Donaldo Trumpo koronaviruso darbo grupės vadovas, supykdė britų ministrus teigdamas, kad Didžiosios Britanijos Vaistų ir sveikatos produktų reguliavimo agentūra vakciną tikrino „ne taip kruopščiai“, kaip atitinkamos JAV institucijos. Vėliau jis savo žodžius atsiėmė.

„Buvau nusivylęs, nors ir nenustebau, – sakė B. Osbornas. – Nemalonu tai, kad tai yra mokslo laimėjimas, bet šiuo metu su mokslu yra maišoma politika. Tai kaip aliejus ir vanduo – šių dviejų dalykų geriau nemaišyti.“

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį, kai Didžiojoje Britanijoje pradėta skiepyti, iš „Pfizer“ gamyklos Belgijoje į šalį jau yra atsiųsta 800 tūkst. vakcinos dozių.

REKLAMA

„Public Health England“ taip pat paviešino nuotraukas, kaip atrodo ypatingos technologijos šaldytuvai, kuriuose bus laikomi tūkstančiai vakcinos dozių.

B. Osbornas sako esantis pasibaisėjęs socialiniuose tinkluose skleidžiamomis išgalvotomis istorijomis apie skiepų žalą.

„Turime tai suprasti ir nustoti skleisti klaidingą informaciją, – sakė jis. – Buvau labai nusivylęs, kai pamačiau socialiniuose tinkluose skleidžiamas žinias – jos net tik kad nėra tikslios, tai gryniausias melas.“

Vis dėlto, jis sakė pasitikintis šalies vyriausybės galimybėmis sustabdyti melagienų plitimą.

REKLAMA
REKLAMA

Nors 43 metų amžiaus vyras nepriklauso prioritetinei grupei, todėl kol kas nesiskiepys, jis pridūrė: „Aš mielai pasiskiepyčiau nors ir šiandien. Tikiuosi, kad mano mama, kuri priklauso prioritetinei grupei, galės pasiskiepyti mūsų vakcina ar kitomis vakcinomis nuo koronaviruso, kurios bus patvirtintos artimiausiomis savaitėmis. Nė kiek neabejodamas visiems savo šeimos nariams rekomenduočiau stoti eilę skiepytis, kai tik tai bus įmanoma.“

„Pfizer“ pažadėjo Didžiojoje Britanijoje iki metų pabaigos paskirstyti 40 milijonų vakcinos dozių, nors tuo pat metu baiminamasi, kad vakcinų gamybai gali pritrūkti žaliavų. Šalies ministras pirmininkas teigė, kad Didžioji Britanija gaus 10 milijonų dozių iš „Pfizer–BioNTech“ dar iki metų pabaigos, bet vakar pasirodė pranešimai, kad vakcinos dozių gali būti vos keturi milijonai, nes riebalų lašelių, kurie reikalingi kritinės svarbos RNA molekulėms pernešti, ištekliai „yra riboti“.

Šalies vyriausybės atstovas vakar sakė: „Kalbamės su „Pfizer“ ir „BioNTech“ apie tai, kiek dozių iki metų pabaigos gali gauti Didžioji Britanija.“

B. Osbornas taip pat sakė, kad mokslininkai jau pradėjo kurti kitą vakcinos versiją, kuriai gali nereikėti tokių ypatingų laikymo sąlygų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų