REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilnietei Akvilei Ališauskaitei vos 5-eri, tačiau mergaitės pasiekimai yra labai dideli – jai priklauso Lietuvos rekordas, nes ji – jauniausia mergaitė Lietuvoje, turėjusi savo asmeninį koncertą.

Vilnietei Akvilei Ališauskaitei vos 5-eri, tačiau mergaitės pasiekimai yra labai dideli – jai priklauso Lietuvos rekordas, nes ji – jauniausia mergaitė Lietuvoje, turėjusi savo asmeninį koncertą.

REKLAMA

Mergaitės mama Aistė Bružaitė juokauja, kad tikriausiai taip ir turėjo būti, nes muzika kartu su Akvile buvo ir tada, kai ji pati buvo dar įsčiose. Tiek mergaitės mama, tiek tėtis yra muzikantai, tad ir Akvilė su broliu augo apsupti muzikos garsų.

„Pati aktyviai koncertavau, kai laukiausi abu kartus. Turbūt tie genai persidavė taip“, – juokiasi Aistė.

Planus sujaukė pandemija

Pirmą kartą Akvilė dainuoti pradėjo 3-ejų. Mama dukrą nuvedė pas savo kolegę, dainavimo mokytoją Sonatą Kudžmienę, kuri, pasak jos, labai gražiai dirbdavo su mažais vaikais. Nuo pat pirmos pamokos Akvilė su mokytoja užmezgė ypatingą ryšį ir iki šiol kiekvieną mokytojos žodį geria į save su dideliu susidomėjimu.

„Akvilei mokytoja buvo tikrai kaip dievas. Dukra pradėjusi dainuoti su manimi pirmuosius metus praktiškai net nenorėjo dainuoti, visada atsakydavo, kad ji dainuos tik su mokytoja. Net kai aš prašydavau padainuoti, ji nenorėdavo.

REKLAMA
REKLAMA

Mokytoja jai visada buvo labai didelis autoritetas. Šis koncertas irgi yra mokytojos nuopelnas, nes per tuos du metus ji sugebėjo Akvilę išmokyti daug dainų“, – gražių žodžių negaili mergaitės mama.

REKLAMA

Tiesa, pirmasis mergaitės koncertas buvo planuojamas dar balandžio mėnesį, tačiau jos, kaip ir kitų atlikėjų, koncerto planus sujaukė karantinas ir pandemija, todėl buvo nutarta koncertą perkelti.

„Prieš koncertą ji visai nesijaudino. Ji labai laukė ir veržėsi į jį. Galbūt Akvilė dar pati net nesupranta, kas yra jaudulys, nes mes niekada jai to neakcentavome. Ji tiesiog veržiasi į sceną ir klausinėja, kada jai bus koncertas. Jaudulio kol kas nepažįsta, bet neaišku, kaip bus toliau“, – sako mergaitės mama.

Rekordo neplanavo

Aistė pasakoja, kad Akvilė ypatingai anksti pradėjo kalbėti – ji dar nemokėjo vaikščioti 9 mėnesių, bet jau mokėjo kalbėti. Kai buvo metukų – kalbėjo laisvai.

REKLAMA
REKLAMA

„Sakyčiau, tai toks išskirtinis dalykas. Dainavimas atsirado po to, kai išmoko kalbėti“, – juokiasi mama.

Kol kas Akvilė sutinka dainuoti visas dainas, bet be abejonės turi savo mylimiausias, kurias vėliau traukia ir namuose, ir visur kitus.

„Ji tai niūniuoja, tai dainuoja. Akvilė tikrai nuolatos dainuoja. Grįžome namo po rečitalio jos ir atrodo, kad turėtų tikrai jausti nuovargį, bet ji su broliu vonioje dar kažką dainavo iš visos širdies. Namuose tikrai skamba muzika įvairiausia visados“, – šypsosi Aistė.

Pasak mamos, Akvilės tapimas jauniausia rečitalio atlikėja Lietuvoje nebuvo planuotas ir to šeima specialiai nesiekė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Iš tikrųjų nežinojome, kad galima pasiekti tokį rekordą. Mes pirmiausiai organizavome šventę sau ir savo vaikui. Norėjome parodyti, ko ji išmoko per tuos 2 metus. Šventę darėmės Lietuvos muzikos sąjungos „Muzikos svetainėje“, o muzikų sąjungos prezidentė Audronė Žigaitytė-Nekrošienė manęs užklausė ar ji nebus jauniausia rečitalio atlikėja Lietuvoje.

Aš labai nustebau dėl tokio rekordo ir ji tik atsiklausė, ar mes sutinkame jį fiksuoti. Ji viską sutvarkė, kad rekordas būtų užskaitytas. Patiems tai gavosi labai didelė šventė ir staigmena“, – pasakoja Aistė.

Negali be dainų

Mama juokiasi, kad Akvilė negali būti be pasirodymų ir visada klausia, kada gi vėl ji lips ant scenos.

REKLAMA

„Po savo solinio koncerto ji nebuvo pavargusi, o mūsų akimis atvirkščiai – pilna adrenalino, euforijos, jėgų. Ji tiesiog kaip žuvis vandenyje maudosi scenoje. Po kiekvieno koncerto iškart klausia, kada bus kitas“, – sako mergaitės mama Aistė.

Tačiau vienas klausimas, pasak jos, yra labai sunkus – ar norėtų, kad savo ateitį Akvilė sietų su muzika. Kadangi pati Aistė yra aktyviai koncertuojanti kanklininkė, ji sako, kad muzikos pasaulis yra labai įvairus – ir gražus, ir įdomus, o kartais – ne toks ir lengvas, todėl leis pačiai dukrai nuspręsti ar nori jame suktis.

„Iš vienos pusės muzikanto keliAs nėra lengvas ir jis atneša daug emocinių išbandymų, o iš kitos pusės, kartais pagalvoju, kad mūsų gyvenimas yra labai įdomus ir nėra laiko nuoboduliui. Aplink vyrauja kažkokia aukštesnė aura. Tai nėra prasčiausia profesija pasaulyje ir gera būti tokių žmonių apsuptyje, bet didelių turtų nesusikrausi. Nenoriu kažko prikalbėti, tad Akvilė užaugus pasirinks pati“, – šypteli ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų