REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį Lietuvoje buvo daug saulės, vietomis nupylė smagus vasariškas lietus. Šį vakarą visi – ir lietaus, ir ne lietaus debesys tirps, lietus liausis.

Pirmadienį Lietuvoje buvo daug saulės, vietomis nupylė smagus vasariškas lietus. Šį vakarą visi – ir lietaus, ir ne lietaus debesys tirps, lietus liausis.

REKLAMA

Be to, kurį laiką Lietuvoje niekur nelis, bet po vidurnakčio į pajūrį, vakarinius rajonus atkeliaus naujos vasariškos liūtys, gali pasigirsti ir perkūnija.

Antradienį, ryto valandomis lis tik kai kur šalies vakaruose, o vėliau dieną lietaus debesimis bus nusėtas visas Lietuvos dangus. Palis daug kur, vietomis ir ne po kartą, dažnai tas lietus bus smarkokas, su perkūnija ar vėjo gūsiu.

Kitaip tariant, artimiausią parą numatomi lietuviškai vasarai būdingi orai. Debesuotumas bus nepastovus, pragiedruliai tai atsivers, tai vėl užsivers. Naktį palis tik kai kur, dieną jau daug kur, vietomis ir ne po kartą. Dažnai tas lietus bus stiprokas, galbūt ir su perkūnija. Žemiausia temperatūra naktį bus apie 12–15 laipsnių, dieną vyraus 19–21, pietuose iki 23 laipsnių šilumos.

Trečiadienio naktį lietaus tikimybė menka, bet vietomis suboluos rūkas. Dieną kai kur trumpai palis, galima ir perkūnija. Naktį atvės iki 10–12, prie jūros apie 15–16, dieną vyraus 20–22 laipsniai šilumos. Ketvirtadienį lis protarpiais, naktį atvės iki 12–14, dieną bus apie 19–21 laipsnį šilumos.

REKLAMA
REKLAMA

Ką gi, netrukus nusistovės vėlyvai vasarai būdingi orai. Geroji žinia – vis daugiau lietaus sulauks mūsų miškai.

Tuo metu orai Europoje padalyti į dvi dalis. Pietuose juos lemia aukštesnio slėgio sritis, čia debesų mažai, saulės daug, vėjo nėra ir labai šilta. Šiaurinėje žemyno dalyje vienas paskui kitą neskubėdami keliauja ciklonai, čia yra vėsiau, daug debesų, vietomis lyja. Lietuvoje irgi palis, šilumos bus nedaug.

Štai Romoje rytoj saulė ir 32 laipsniai karščio, Barselonoje 29 šilumos. Paryžiuje debesuota ir 25, Londone palis ir 21 laipsnis. Berlyne malonūs orai ir 23, Varšuvoje saulė ir 22 laipsniai šilumos. Į rytus nuo Baltijos – labai saikingai šilti orai, lietaus bus nedaug.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų