REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vieni žmonės savo namus valo kas savaitę, kiti – kas 15 dienų, o dar kitiems užtenka ir truputį ką nors pavalyti retkarčiais. Tačiau nepriklausomai nuo jūsų namų ruošos tvarkaraščio, kai kuriuos daiktus reikėtų valyti kasdien, rašoma brightside.me.

Vieni žmonės savo namus valo kas savaitę, kiti – kas 15 dienų, o dar kitiems užtenka ir truputį ką nors pavalyti retkarčiais. Tačiau nepriklausomai nuo jūsų namų ruošos tvarkaraščio, kai kuriuos daiktus reikėtų valyti kasdien, rašoma brightside.me.

REKLAMA

Tai – kompiuterio klaviatūra, kriauklė, automobilio vairas bei kiti daiktai, ant kurių kasdien kaupiasi galimai sveikatai kenksmingos bakterijos.

1. Dušo galvutė

Nuolatinė tekančios vandens srovė iš dušo galvutės nereiškia, kad tai – savaime besivalantis daiktas. Ant dušo galvutės gali kauptis bakterijos, kurių įkvėpimas yra viena dažniausių plaučių infekcijų priežasčių.

2. Žiedai

Jei kasdien dėvite žiedą, pavyzdžiui, vestuvinį, kurio niekuomet nenusiimate, geriausia jį kasdien dezinfekuoti. Tyrimai rodo, kad ant žiedus dėvinčių žmonių rankų prisikaupia daugiau bakterijų, lyginant su tais žmonėmis, kurie žiedų nedėvi.

REKLAMA
REKLAMA

3. Automobilio vairas

Automobilių salonai yra gausus kenksmingų bakterijų šaltinis. Nors viso automobilio salono kasdien valyti nereikia, geriausia prieš liečiant automobilio vairą jį dezinfekuoti.

REKLAMA

4. Durų rankenos

Durų rankenas liečiame kasdien, vos grįžę namo dar neplautomis rankomis. Ant jų kaupiasi šimtai sveikatai galimai kenksmingų mikroorganizmų.

5. Kompiuterio klaviatūra

Kompiuteriu naudojamės kasdien – tai daugelio bakterijų šaltinis vien todėl, kad jį liečiame taip dažnai. Gera žinia, kad pakankama drėgnos antibakterinės servetėlės, kad ženkliai sumažintume čia besikaupiančių bakterijų kiekį.

6. Distancinis pultas

Dar vienas objektas, kurį liečiame nuolat – televizoriaus distancinis pultas. Tyrėjai išsiaiškino, kad ant jo kaupiasi mielės, pelėsiai ir įvairios bakterijos, todėl dienos pabaigoje tikrai verta skirti kelias sekundes jo dezinfekavimui.

REKLAMA
REKLAMA

7. Šviesos jungikliai

Valant namus šviesos jungikliai dažnai lieka nepastebėti, bet ant jų taip pat kaupiasi daugybė bakterijų. Tyrimai yra parodę, kad tai – nešvariausia vieta viešbučių kambariuose.

8. Vonios kriauklė

Kasdien daugiau nei po vieną kartą plaunamės rankas ir valomės dantis, todėl nenuostabu, kad vonios kriauklė nuolat būna nešvari – čia galima rasti daugiau nei 50 000 bakterijų. Kasdien nuvalant kriauklę antibakterine priemonę šią bakterijų koloniją sunaikinti galima akimirksniu.

9. Dantų šepetėlis

Ant dantų šepetėlio kasdien lieka maisto likučių ir dantų apnašų. Be to, daugelis dantų šepetėlius laiko atviroje vonios vietoje, kur juos lengvai gali pasiekti įvairiausios bakterijos. Būtent todėl geriau dantų šepetėlius valyti kasdien ir pamirkyti juos antibakteriniame burnos skalavimo skystyje.

10. Palangės

Žiedadulkės, pelėsiai ir kiti nešvarumai kaupiasi ant miegamojo palangių ir miego metu sukelia alergines reakcijas. Kasdien prieš eidami miegoti jas nuvalykite – taip atsikratysite nepageidaujamų sveikatos problemų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų