REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pirmadienį išėjo atostogų penkioms savaitėms. Dvi pirmąsias savaites jį pavaduoja susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius, o vėliau kiti ministrai. Valstiečių vedlys Ramūnas Karbauskis trečiadienį visus ramino, jei tik bus poreikis, A. Veryga per dvi valandas jau bus ministerijoje ir išspręs problemas.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pirmadienį išėjo atostogų penkioms savaitėms. Dvi pirmąsias savaites jį pavaduoja susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius, o vėliau kiti ministrai. Valstiečių vedlys Ramūnas Karbauskis trečiadienį visus ramino, jei tik bus poreikis, A. Veryga per dvi valandas jau bus ministerijoje ir išspręs problemas.

REKLAMA

„Ir premjeras, ir ministrai, nesvarbu, kuris ministras, grįš bet kurią minutę, kada tam bus poreikis. Jeigu kils problemos, dėl kurių reikia grįžti, jie tuoj pat grįš.

Jie visi yra šalia – Lietuvoje ar šalia esančioje valstybėje. Ministras šiuo momentu, kiek žinau, jis yra karinėje stovykloje, jis yra šaulys. Iš tos stovyklos jam grįžti į Vilnių yra poros valandų klausimas.

Jei bus poreikis, galiu nuraminti visus, ministras poros valandų bėgyje bus ministerijoje ir atliks savo pareigas. Sistema taip neveikia, kad vienas ministras visas problemas gali išspręsti. Visi žmonės užsiima tuo, ką turi: tai viceministrai, kiti skyriai“, – Žinių radijo laidoje „Pozicija“ trečiadienio rytą kalbėjo R. Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA

Ministro patarėja Lina Bušinskaitė pirmadienį naujienų portalui tv3.lt teigė, kad A. Veryga per atostogas planuoja skirti laiko pratyboms, nes yra šaulys. Taip pat ketina poilsiauti kaimyninėje Latvijoje.

REKLAMA

„Didžiąją laiko dalį jis leis Lietuvoje, pavyzdžiui, suplanuotas laikas su šauliais, kuriems ministras priklauso. Dalis atostogų su šeima – Latvijos pajūryje“, – teigė L. Bušinskaitė.

„Ne ministras turi taisyti tuos serverius“

Po Vilniuje vykusios liūties pirmadienio vakarą trūkus vamzdžiui buvo užpilta Registrų centro serverinė. Dėl to sutriko daugelio įstaigos valdomų sistemų veikla. Per naktį dar nepavyko visiškai atstatyti e.sveikatos sistemos, jos atkūrimo darbai tęsiami.

„Ne ministras turi taisyti tuos serverius ir ne jis juos pataisys. Jie pradės veikti, ar jau pradėjo, ir viskas normalizuosis. Dėl to atšaukti ministrą iš atostogų tikrai neverta“, – sakė R. Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvoje daugėjo užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičiai. Sekmadienį buvo pranešta apie 17 naujų atvejų, o pirmadienį – apie 15 užsikrėtusiųjų. Antradienį buvo tik du nauji Covid-19 atvejai.

„Nėra šiandien tokios situacijos, dėl kurios sveikatos apsaugos ministras turėtų sėdėti ministerijoje būtinai.

Koronaviruso situaciją mes puikiai žinome. Taip, atvejų padaugėjo, bet tai buvo židiniai, kurie susiję su uzbekais. Vakar du atvejai rodo, kad tai iš tiesų buvo židiniai ir jokios įtampos kelti nereikia“, – sakė R. Karbauskis.

Pakomentavo Landsbergio žodžius: „Skvernelis su Narkevičiumi „trolina“ Nausėdą“

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos frakcija jau kitą dieną po paskyrimo pavaduoti atostogauti išėjusį sveikatos apsaugos ministrą A. Verygą į atvirą posėdį apie gydymo paslaugų prieinamumą pasikvietė susisiekimo ministrą J. Narkevičių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis teigė, kad tokiu būdu jie nesiekė „patrolinti“ ministro. Jo teigimu, tai atvirkščiai, premjeras Saulius Skvernelis galbūt „trolina“ prezidentą Gitaną Nausėdą, paskyręs pavadavimui būtent tą ministrą, kuriuo šalies vadovas nepasitiki.

„Opozicijos lyderis tikriausiai nebeturi, ką veikti ir užsiiminėja niekais. Ministrą (A. Verygą – aut. past.) skirtingu laiku pavaduos trys ministrai. Jie pasiskirstę pagal savo atostogų laiką ir visą kitą. Jei Lenkų rinkimų akcijos žmonės nepatinka G. Landsbergiui, ką aš galiu šnekėti. Ministras užima pareigas ir tokia yra tvarka.

Šnekėdami apie pokyčius, mes keliame klausimą, kad galbūt (...) ne kurti naujų pareigybių, bet du ministrus patvirtinti ir vicepremjerais. Mes diskutuojame partijoje apie tai, kad būtų aišku, kurie ministrai gali pavaduoti ministrą pirmininką, kad tai nebūtų vienasmenis ministro pirmininko sprendimas“, – Žinių radijui trečiadienį sakė R. Karbauskis.

REKLAMA

Tuo metu pačių ministrų pavadavimo klausimų kitaip nei dabar yra sureguliuota, anot R. Karbauskio, išspręsti neįmanoma.

Veryga per atostogas pasisakė apie Narbuto sulaikymą

Spečialiųjų tyrimų tarnyba (STT) antradienį pranešė įtarianti Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacijos (POLA) vadovą Šarūną Narbutą dėl prekybos poveikiu, vykdant 5 mln. eurų vertės koronaviruso tyrimams skirtų reagentų pirkimus.

Sveikatos apsaugos ministrui A. Verygai žinia apie Š. Narbuto sulaikymą buvo netikėta. Jis apie tai atostogų metu paskelbė pasisakė stinkle „Facebook“. Ministro teigimu, įtarimų nei vienam ministerijos darbuotojui nepareikšta.

„Šios dienos žinia apie (...) Šarūno Narbuto sulaikymą – netikėta“, – antradienio vakarą parašė ministras. 

REKLAMA

A. Verygos teigimu, su komanda jis nematė jokio pagrindo nepasitikėti „šiuo jaunu veržliu žmogumi“: „Tad ši žinia  – tarsi iš giedro dangaus. Labai norisi tikėti, kad tai  – tik blogas sapnas“.

Pasak jo, su Š. Narbutu darbo reikalais teko nemažai bendrauti pradėjus dirbti ministru: „Koronaviruso (COVID-19) pandemijos metu, kai šalyje buvo taip reikalingas susitelkimas ir vienybė, pagalbą pasiūlė ne tik jis, bet ir kitos organizacijos, jų lyderiai bei atstovai, kad tik klastingo viruso plitimas būtų suvaldytas kuo greičiau. Tuo metu priėmėme bet kokią siūlomą pagalbą iš šalies, nes situacija buvo labai sudėtinga, nepavydėtina ir vienintelė išeitis buvo visų mūsų susitelkimas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 A. Veryga pabrėžė, kad dėl šio sandorio skaidrumo, kuomet buvo įsigyjami reagentai koronaviruso tyrimams, neturi likti jokių abejonių. Jis žada, kad šio ikiteisminio tyrimo metu Sveikatos apsaugos ministerija bendradarbiaus su teisėsauga, teiks reikalingą informaciją. 

A. Veryga patviritno, kad STT pareigūnai antradienį ministerijoje atliko reikiamus procesinius veiksmus, kalbėjosi su atsakingais darbuotojais. Įtarimų nei vienam ministerijos darbuotojui nepareikšta. 

Teisėsauga įtaria Š. Narbutą reagentų pirkime veikus kaip neoficialų tarpininką tarp Lietuvos institucijų ir vienos užsienio bendrovės, taip pat įtariama, kad POLA vadovas įmonės atstovui galėjo būti įvardinęs tam tikrą sumą už jo tarpininkavimą šiame pirkime.

Visą Žinių radijo laidą „Pozicija“ galite žiūrėti čia:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų