REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių kriminalistai Raseinių rajone surado tris pogrindines narkotikų gamyklas, aptikti didžiuliai pagamintų narkotikų kiekiai. Sučiupti trys įtariamieji – jiems gresia ilgi metai kalėjime.

Šiaulių kriminalistai Raseinių rajone surado tris pogrindines narkotikų gamyklas, aptikti didžiuliai pagamintų narkotikų kiekiai. Sučiupti trys įtariamieji – jiems gresia ilgi metai kalėjime.

REKLAMA

Vaizdai iš sulaikymo operacijos Raseinių rajone rodo, kaip kriminalistai aptiko pogrindinius narkotikų fabrikėlius. Rasti rekordiniai kiekiai amfetamino ir žaliavų narkotikams gaminti.

„Išimta apie 200 kilogramų psichotropinių medžiagų bei surastos ir išardytos trys nelegalios psichotropinių medžiagų laboratorijos. Sulaikyti trys Raseinių krašto gyventojai, rasta daug psichotropinių medžiagų, cheminių medžiagų, kurių kilmę aiškinamės ir atliekame ekspertizę Kriminalistinių tyrimo centre", komentuoja Šiaulių apskrities policijos viršininkas Ramūnas Sarapas.

Policija praneša, kad pirmiausiai buvo sulaikytas 31-ienų metų vyras, išvažiuojantis iš garažo Raseiniuose. Garaže buvo įrengtas ir pagrindinis sandėlis, čia buvo aptikta tūkstantis tablečių, du šimtai kilogramų amfetamino ir kitų medžiagų jam gaminti maišuose.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau buvo atliktos kratos pas 38-erių ir 36-erių metų bendrininkus: pas juos aptiktos laboratorijos ir su narkotikų gamyba susiję daiktai, taip pat ginklai.

REKLAMA

„Apie dešimt kratų buvo atlikta, ikiteisminio tyrimo teisėjas visas kratas pripažino teisėtomis, taipogi prokuroras kreipėsi į ikiteisminio tyrimo teisėją dėl trijų asmenų suėmimo trims mėnesiams, teisėjas paskyrė suėmimą maksimaliam trijų mėnesių terminui", dėstė Šiaulių apygardos vyriausiasis prokuroras Kastytis Šikšnys.

Spėjama, kad narkotikais nebuvo prekiaujama Raseinių rajone, greičiausiai juos buvo ketinama parduoti užsienyje. Buvo atliktos kratos ir įtariamųjų giminaičių darbovietėse: vienos įmonės teritorijoje buvo aptiktas automobilis narkotikams gabenti.

REKLAMA
REKLAMA

„Transporto priemonė, kuri buvo paruošta su slėptuvėmis, tai musėt, kad didžiąją dalį visų šių narkotinių medžiagų buvo rengiamasi išgabenti iš Lietuvos, į užsienio šalis. Į kokias, tikrai dabar neatsakysiu",  sakė R. Sarapas.

Pareigūnai sako, kad sulaikytieji policijai jau pažįstami, nors jie dar neteisti. Kiek laiko veikė pogrindinės laboratorijos, kol kas nežinoma.

Šiaulių apskrities policijos viršininkas Ramūnas Sarapas sako:

„Užkardėm tą veiką pačioje pradžioje, pirminėje stadijoje. Labai didelis kiekis medžiagų yra pagamintas ir jos paruoštas gabenti. Bet niekur nebuvo išgabentos, aišku, gal sutrukdė tuo metu šalyje galiojęs karantinas. Manom, kad spėjom neleisti jiems veikos išvystyti."

Įtariamiesiems už narkotikų gamybą itin dideliu mastu gresia laisvės atėmimo bausmės net iki penkiolikos metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų