REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas apsisprendė ketvirtadienį dar nebalsuoti dėl nepasitikėjimo Seimo pirmininku Viktoru Muntianu. Slaptas balsavimas greičiausiai bus įtrauktas į kito antradienio posėdžio darbotvarkę.

REKLAMA
REKLAMA

Liberalų sąjūdžio frakcija Seimo vicepirmininkui įteikė parašus dėl nepasitikėjimo Seimo pirmininku Viktoru Muntianu. Liberalai surinko 39 parlamentarų parašus. V. Muntianas kaltinamas nesugebėjimu organizuoti parlamento darbo.

REKLAMA

Pats V. Munitianas ir jį palaikanti pilietininkų frakcija jau prieš porą savaičių ragino liberalų sąjūsį“nebedidinti įtampos” ir teikti savo iniciatyvą balsavimui. Liberalų Sąjūdžio delsimą pilietininkai aiškino įsitikinimu, kad reikiamo balsų skaičiaus V. Muntianui nušalinti surinkti vis tiek nepavyks. Parašus liberalai buvo surinkę dar prieš šv. Velykas.

Liberalai, savo ruožtu, atmetė šiuos priekaištus ir aiškino nenorintys kelti sumaišties prieš balsavimą dėl VSD vadovo A. Pociaus atleidimo.

REKLAMA
REKLAMA

„Nenorime įnešti sumaišties į balsavimą dėl Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovo. Norime sulaukti, kol bus atleistas A. Pocius ir bent jau bus pateikta jo įpėdinio kandidatūra. Akivaizdu, kad Seimas dabar įsitempęs, jaučiama įtampa“, - D sakė Petras Auštrevičius.Anot jo, „pilietininkų“ pareiškimai „tik patvirtina, kad pats pirmininkas jaučiasi silpnai, jo darbo stilius nepasiekė norimo tikslo“.

Dėl nepasitikėjimo Seimo pirmininku gali būti balsuojama ateinantį antradienį. Valdantieji jau anksčiau pareiškė palaikysiantys Viktorą Muntianą, praneša “LRT.lt..”

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienio vakarą LTV laidoje „Spaudos klubas“ Socialdemokratų frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė Liberalų sąjūdžio ketinimus nuversti Seimo pirmininką prilygino nesėkmingam užsitęsusiam gimdymui, mat parašai dėl nepasitikėjimo Seimo pirmininku buvo surinkti daugiau nei prieš mėnesį, o dar nieko neįvykę.

„Kūdikis yra pernešiotas, nežinau, ar jis bus gyvybingas“, – šmaikštavo I. Šiaulienė. – „Į politiką visada ateinama su šviesia ateitimi, išeinama – su siaubinga praeitimi“.
Anot politikės, Liberalų sąjūdis, esantis opozicijoje „siekia pažiūrėti, ką mažuma dar geba. Abejoju Liberalų sąjūdžio sėkme. Niekas kitas tokiame Seime stebuklingiau darbo neorganizuos“, – teigė I. Šiaulienė.

REKLAMA

Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūno pavaduotojas Eligijus Masiulis tvirtino, jog laisvas parlamentarų apsisprendimas balsuojant dėl Seimo pirmininko nušalinimo turėtų lemiamos įtakos.

„Kokie bus balsavimo rezultatai šiandien pasakyti negalime. Jei partijų vadai leistų savo nariams laisvai apsispręsti ir balsuoti, rezultatai galėtų būti tokie, kad Seimo pirmininkas būtų pakeistas.

Dabar egzituoja tam tikri partijų šulų susitarimai, ne kiekvienas Seimo narys, matyt, gali pareikšti savo nuomonę“, – teigė E. Masiulis.

Tuo metu Darbo partijos vicepirmininkė Loreta Graužinienė apgailestavo dėl prieš metus Darbo partijos frakcijos pasiūlymo Viktorą Muntianą teikti Seimo pirmininko pareigoms.

REKLAMA

„Šiandien tenka apgailestauti, kad mes šitaip pasielgėme. Niekada netikėjome, kad V. Muntianas taip pasielgs, – kalbėjo L. Graužinienė. – Akivaizdžiai matome, kaip Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas nėra kompetentingas visais klausimais, kuriais turėtų būti atsakingas Seimo pirmininkas.

Mane, kaip Seimo narę, asmeniškai žeidžia Seimo pirmininko nepagarba Prezidentui. Antrą kartą jis iš Seimo išeina lyg apsivogęs. Yra tam tikri etiketo reikalavimai“.

Anot L. Graužinienės, Seimo pirmininko pasisakymai turėtų būti atsakingesni, nes jis kalba viso Seimo vardu. „Matome, kad apsirikome. Nebuvo tobulėjimo savo pareigose“, – trečiadienį teigė Darbo partijos narė.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tėvynės Sąjungos frakcijos seniūnės pavaduotojas Jurgis Razma taip pat buvo linkęs manyti, jog kitam asmeniui būtų sėkmingiau pavykę eiti Seimo pirmininko pareigas, tačiau atsakomybę už prastą darbą pasiūlė prisiimti ne tik V. Muntianui ir pabrėžė, jog jų frakcijos pozicijos Seimo pirmininko atstatydinimo klausimu dar nėra.
„Matome, kad V. Muntianas pagal galimybes gerina darbą. Svarbu, kad žmogus nuoširdžiai priima kritiką. Ir ne viską reikia priskirti vien jam – štai už darbotvarkes atsakingas Č. Juršėnas. Ir Darbo partija turėtų prisiimti atsakomybę“, – teigė J. Razma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų