REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Vilniaus rotušėje inauguruojamas naujasis sostinės meras Juozas Imbrasas. Vilnius yra paskutinis miestas, kuriame po savivaldybių tarybų rinkimų meras buvo išrinktas. Derybas dėl mero posto Vilniuje lydėjo ir partijų vidiniai nesutarimai, praneša Lietuvos radijas.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniuje meras buvo išrinktas po mėnesį trukusių derybų tarp sostinės savivaldybėje mandantus gavusių partijų. Daugiausia vietų Vilniaus miesto taryboje gavo liberaldemokratai, tačiau kitos partijos nesutiko, kad jų lyderis, nušalintasis Prezidentas Rolandas Paksas būtų meru.

REKLAMA

Jis savo vieton pasiūlė ankstesnį vicemerą Juozą Imbrasą. Liberaldemokratams, socialdemokratams ir Lenkų rinkimų akcijai sudarius koaliciją J. Imbrasas buvo išrinktas meru.

Socialdemokratų Vilniaus skyriaus vadovas Algirdas Paleckis sąjungą su R. Pakso partija sudarė prieštaraujant partijos vadovybei.

Socialdemokratų prezidiumas griežtai pasisakė ir dėl prieštaringai vertinamo buvusio Vilniaus mero Artūro Zuoko kandidatūros.

Už partijos nuomonės nepaisymą Algirdo Paleckio įgaliojimai partijoje sustabdyti dvejiems metams, jis nebebus ir Vilniaus skyriaus vadovu, tačiau liks sostinės vicemeru.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų