• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sielvarto kupinas sūnus teigė, kad jo 88 metų tėtis buvo laikomas izoliuotas Šiaurės Mančesterio ligoninėje ir jam buvo suteikta tik 15 minučių atsisveikinti prieš mirštant tėčiui, rašo dailystar.co.uk.

Sielvarto kupinas sūnus teigė, kad jo 88 metų tėtis buvo laikomas izoliuotas Šiaurės Mančesterio ligoninėje ir jam buvo suteikta tik 15 minučių atsisveikinti prieš mirštant tėčiui, rašo dailystar.co.uk.

REKLAMA

Sielvartaujantis sūnus pasakojo atsisveikinęs su savo 88 metų tėčiu anksčiau, kai jis gulėjo mirštantis nuo koronaviruso.

88 metų senolis buvo laikomas izoliuotas Šiaurės Mančesterio ligoninėje, tačiau medikai teigė, kad negalės jo išgelbėti.

Senolis leido laiką su žmonėmis, kurie buvo neseniai grįžę iš Italijos, praneša „Manchester Evening News“.

Praėjusią savaitę sūnui buvo duota apsauginė įranga ir kaukė, tačiau jam buvo skirta tik 15 minučių atsisveikinti su tėčiu. Beje, jis sakė, kad „kankinasi“ būdamas atskirtas nuo jo.

Kiti šeimos nariai neturės progos atsisveikinti su nuo koronaviruso mirusio vyru.

Kovo 3 dieną senolis buvo rastas sukniubęs savo namuose.

Jis buvo izoliuotas Šiaurės Mančesterio ligoninėje, kai buvo nustatyta, kad jis neseniai dalyvavo vakarėlyje su žmonėmis, kurie keliavo į Italiją slidinėti.

REKLAMA
REKLAMA

Pusei vakarėlyje dalyvavusių žmonių nuo to laiko buvo diagnozuotas koronavirusas, kai kurie grįžę iš Italijos, kiti – leido laiką su jais vakarėlyje.

REKLAMA

Iš pradžių buvo sakoma, kad vyras serga sepsiu, o Covid-19 testas buvo neigiamas, tačiau jis vis dar buvo izoliuotas kaip atsargumo priemonė, sakė jo sūnus.

Tačiau po kito mėginio, kovo 10 d., antradienį, medikai sūnui pasakė, kad senoliui nustatytas koronavirusas.

Iš Middletono kilusi pensininko šeima teigė, kad patirtis buvo tarsi „kankinimas“ ir jie yra sugniuždyti, kad negali būti su juo ir atsisveikinti.

Jo 54 metų sūnus sako, kad, norėdamas aplankyti tėtį, jis turėjo dėvėti apsauginius rūbus, įskaitant pirštines ir kaukę, o jam buvo suteikta tik 15 minučių.

REKLAMA
REKLAMA

Likusį laiką šeima lieka giminaičių kambaryje, kur gali palaikyti ryšį naudojant telefoną.

Sūnus sakė: „Mano tėčiui yra 88 metai. Jis yra labai aktyvus kaip tokio amžiaus. 50 metų eina į tą pačią bažnyčią. Jis yra aktyvus choro narys. Aš radau jį sukniubusį. Jis buvo vakarėlyje su daugybe žmonių, kurie yra buvę Italijoje.

Jie pradėjo tirti koronaviruso mėginius. Pusė partijos buvo teigiami, įskaitant žmones, su kuriais teko bendrauti. Jo pirmasis testas buvo neigiamas. Mes galvojome, kad jo sveikata gerėja, bet tada jo testas buvo teigiamas.

„Jie jį karantinavo ir kiekvieną dieną tampė, kad patikrintų. Iš pradžių mėginys buvo neigiamas, bet tada staiga jis buvo teigiamas. Sunkumas kyla tik įtarus koronavirusą, tu negali būti laikomas normaliu ligoninės ligoniu. Negalite išeiti iš kambario, negalima tirti kraujo“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sūnus pridūrė: „Norėdami su juo atsisveikinti, turėjau dėvėti profesionalias apsaugines priemones, dvi poras pirštinių, veido kaukę. Po 15 minučių aš stengiausi tinkamai kvėpuoti. Mano veidas buvo nulietas ašaromis.

Ligoninė neleidžia būti ilgiau nei 15 minučių. Apsaugų užsidėjimas užtruko ilgiau nei buvimas su mano tėčiu. Tai skamba baisiai, pamatyti jį buvo baisiausias dalykas, kokį aš kada nors padariau.“

Jis sakė, kad tėvui liko tik keletas dienų gyventi, ir organizavo vikarą, kuris skaitytų jam pamokslus per telefoninę liniją, o jie liko giminaičių kambaryje „su ašaromis, krintančiomis žemyn“.

Jie taip pat pabrėžė, kad nepatyrė jokių ligos simptomų ir neserga.

Vyras sako nusprendęs pasisakyti, kad paskatintų žmones imtis atsargumo priemonių prieš virusą.

Sūnus pridūrė: „Kol su tuo nesusidūriau, galvojau, kad  koronavirusas yra kažkas toli Italijoje ir Kinijoje, bet jis yra dabar ir čia. Aš net neįsivaizdavau, koks kruopštus būna rankų plovimas, kol pamačiau, kaip tą daro ligoninėje“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų