REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Jautienos troškinys (nuotr. Organizatorių)

Pasisotinę gardžiomis ir gausiomis praūžusių švenčių vaišėmis, daugelis turbūt susimąsto apie lengvesnius patiekalus. Taigi, pirma šiais metais TV3 laida „La Maistas“ skirta būtent sveikesnei virtuvei. Nuolatiniai laidos „La Maistas“ šefai – grilio entuziastas Vyliaus Blauzdavičius ir istorinės virtuvės žinovas, profesionalus šefas Tomas Rimydis bei laidos viešnia, mitybos specialistė, dietistė, dviejų knygų autorė Vaida Kurpienė pademonstruos, kiek sveikų ir gardžių patiekalų galima pasiruošti.

8

Pasisotinę gardžiomis ir gausiomis praūžusių švenčių vaišėmis, daugelis turbūt susimąsto apie lengvesnius patiekalus. Taigi, pirma šiais metais TV3 laida „La Maistas“ skirta būtent sveikesnei virtuvei. Nuolatiniai laidos „La Maistas“ šefai – grilio entuziastas Vyliaus Blauzdavičius ir istorinės virtuvės žinovas, profesionalus šefas Tomas Rimydis bei laidos viešnia, mitybos specialistė, dietistė, dviejų knygų autorė Vaida Kurpienė pademonstruos, kiek sveikų ir gardžių patiekalų galima pasiruošti.

REKLAMA

Vaidos kredo – puiki sveikata ir dailios linijos savęs nealinant dietomis. Sveikesnį kelią pradėjusi prieš dvylika metų, moteris pabrėžia, kad svarbu susikoncentruoti, ne į tai, ko turi atsisakyti, bet į tai, ką gali valgyti – sveikus, natūralius produktus.

„Žmonės dažnai pasižada daug įvairių dalykų pradėti nuo naujų metų. Vienas – jų sveikiau maitintis, bet dažnas taip ir nepradeda, nes kažkodėl gajus mitas, kad norint sveikiau maitintis reikia kardinaliai viską keisti. Aš siūlau pradėti nuo mažų dalykų, dėl kurių galbūt nereikia net į parduotuvę nueiti, pavyzdžiui valgyti atsisėdus prie stalo, labai gerai sukramtyti ir kalbėti tik apie malonius dalykus prie stalo. Tai padeda suvalgyti mažiau ir labiau mėgautis maistu. Netiesa, kad sveika mityba ir mėgavimasis maistu nesuderinama“, – tikina Vaida Kurpienė.

REKLAMA
REKLAMA

Dietistė laidos metu gamins omleto su daržovėmis ir grybais keksiukus ir savo firminius morkų keksiukus be kvietinių miltų. „Jei omletą gaminsite vakarienei, nenaudokite miško grybų, nes jie sunkiai virškinami, geriau juos pakeisti pievagrybiais. Galima ir nedėti grybų, bet su jais tiesiog sočiau“, – pataria Vaida.

REKLAMA

Mitybos specialistė laidoje sugriovė ne vieną mitą – net ir apie majonezą! „Nėra nė vieno nesveiko ingrediento majoneze – alyvuogių aliejus, citrinos sultys, kiaušiniai, garstyčios... svarbu pasigaminti patiems, o ne pirkti perdirbtą“, – sakė ji. O tiems, kurie nenori naudoti net ir naminio majonezo, pasiūlė keletą įdomių būdų, kaip paskaninti daržovių salotas.

Nuolatinis laidos šefas Tomas Rimydis gamins žuvienę, keptų morkų sriubą ir sveiką krosnyje degintų daržovių užkandį. Jis papasakos ir apie ypatingą savo mamos žuvienę, kurią ji verda pagal savo unikalų receptą, turi ypatingą gaminimo būdą, kurio nekeičia jau gerus dvidešimt metų.

REKLAMA
REKLAMA

Kitas laidos šefas Vylius Blauzdavičius gamins jautienos kulninės troškinį su grikiais, daržovėmis ir džiovintomis slyvomis bei gaivias salotas su ridikėliais ir bulvytėmis.

„Mėgstu sudėtingus produktus, kuriuos ne taip paprasta gaminti. Taigi ir šį troškinį gaminsiu iš kulninės. Kulninė yra pigi, bet itin skani mėsa. Svarbiausia pašalinti plėvę iš mėsos prieš gaminant“, – sako Vylius.

Jis, kaip ir kiti du laidos šefai pabrėžia, kad svarbu naudoti natūralius produktus. „Natūralūs produktai – gera mėsa ir daržovės yra viskas, ko mums reikia. Ir nereikia mėsos itin daug, svarbu ją atsirinkti“, – sako jis.

Siūlome pasigaminti Vyliaus salotas su ridikėliais ir bulvytėmis

Gaminimo trukmė: 30 min

Porcijų skaičius: 2

Ingredientai:

2 saujos salotų lapų

150g ridikėlių

5 mažos bulvytės

2 šalotiniai svogūnai (arba 0.5 mėlyno svogūno)

Alyvuogių aliejaus

Druskos, pipirų

Gaminimo eiga:

Bulves išverdame (verdame tik tiek, kad išvirtų, bet liktų tvirtos). Išvirusioms bulvėms leidžiame atvėsti ir supjaustome pusžiedžiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Salotų lapus suplėšome.

Ridikėlius bei šalotinius svogūnus supjaustome pusžiedžiais.

Dedame salotų lapus į dubenį, ant viršaus beriame bulves, ridikėlius ir svogūnus.

Apšlakstome alyvuogių aliejumi, pagal skonį pagardiname druska ir pipirais.

Vietoje aliejaus šias salotas tinka gardinti jogurtiniu tzatziki padažu.

Skanios ir sveikos idėjos Jūsų stalui – laidoje „La Maistas“ sekmadienį  9 val. per TV3, o dar daugiau patarimų ir receptų – www.lamaistas.lt.

„La Maistas“ – skanu čia!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų