la maistas

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „la maistas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „la maistas“.

Taip smidrų dar nevalgėte: Gian Luca atskleidė netradicinio pyrago su sūriu receptą

Lietuviai vis labiau pamilsta smidrus, kuriuos ruošia pačiais įvairiausiais būdais: apvynioja su šonine, valgo žalius ar net marinuotus. Būtent todėl šį sekmadienį TV3 laidos „La maistas“ vedėjas paskirs jiems ir… tikrai smidrų karalienei Genutei iš Ukmergės, kurią švelniai vadina mama.
2024-05-24

Gurmaniški Klaipėdos skoniai pribloškė Gian Lucą: „Tai – svajonių darbas“

Klaipėda visuomet traukia poilsiautojus, tačiau ar žinojote, kad miestas galėtų sužavėti ir ne vieną gurmaną? Šį sekmadienį TV3 laidoje „La maistas“ žiūrovai išvys ne visiems atrastą uostamiesčio pusę. Kartu su vedėju Gian Luca Demarco kiekvienas ne tik bus pakviestas apsilankyti įspūdingame gastrobare „Švyturys BHouse“, bet ir sužinos viską apie aludarystę bei nealkoholinio alaus kelią.
2024-05-17

Naujas grilio vakarėlių hitas: sultingas mėsainis pagal Gian Lucą su lietuviškomis daržovėmis

Atėjus pavasariui, norisi ne tik grilio patiekalų – lietuvių lėkštėse atsiranda ir vis daugiau daržovių. Nusprendęs visa tai sujungti į vieną ir nustebinti žiūrovus sultingu kiaulienos mėsainiu su keptomis daržovėmis, šio sekmadienio TV3 laidoje „La maistas“ Gian Luca apsilankys netoli Kaišiadorių esančiame Bačkonių šeimos ūkyje. Čia jo laukia ne tik daugybė ekologiškų lietuviškų daržovių, bet ir pažintis su žavinga šeimyna, ūkininkauti pradėjusia vos prieš 4 metus.
2024-05-10

Šie sumuštiniai dings žaibiškai: puikiai tiks iškyloms

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Atšilus orams ir prasidėjus iškylų sezonui Gian Luca pasidalino tobulų iškylų sumuštinių receptu – tokių dar nebūsite ragavę. Gian Luca vyko susitikti su „FishWish“ įkūrėja ir bičiule Aneta, kuri papasakojo, kad kad kaip ir visur, taip ir renkantis žuvį ar jūrų gėrybes vyrauja tam tikros mados.
2024-05-09

Atskleidė superinį silkės receptą: taps vasaros hitu

Lietuviai silkei neabejingi, tačiau ar kada esate girdėję apie rūkytą silkę? Būtent tokią šį sekmadienį TV3 laidoje „La maistas“ pristatys Gian Luca Demarco, susitikęs su savo bičiule Aneta. O žiūrovus jis dar nudžiugins ir dviem itin gardžiais sumuštinių receptais, kurie puikiai tiks iškyloms. „FishWish“ įkūrėja Aneta pasakos, kad kaip ir visur, taip ir renkantis žuvį ar jūrų gėrybes vyrauja tam tikros mados.
2024-05-03

Sultinga ėrienos nugarinė pagal Gian Lucą: tirps burnoje

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart apsilankęs Tuomų ūkyje Gian Luca atskleidė, kaip pasigaminti sultingą ėrienos nugarinę su smidrais ir artišokais. Gian Luca vyko į Ukmergės rajone esantį Tuomų ūkį, kur jį priėmė Gražvydas ir Edita. Kaime, kuriame dabar ūkininkauja Edita ir Gražvydas, anksčiau gyveno moters seneliai.
2024-04-30

Gian Luca atskleidė, kaip paruošti nepelnytai pamirštą ėrieną: mėsa tirps burnoje

Šį sekmadienį TV3 laidos „La maistas“ vedėjas Gian Luca Demarco pakvies į Ukmergės rajone esantį ūkį, kuriame žiūrovai išgirs viską apie avis. O virtuvės šefas pirmąkart gyvai susidurs ir su alpakomis! Tačiau labiausiai visus nustebins sultingos ėrienos mentės receptas – patiekalas tiesiog ištirps burnoje… Atvykęs į Ukmergės rajone esantį Tuomų ūkį, kur jį priims Gražvydas ir Edita, Gian Luca neslėps nuostabos – žiūrėdami laidą, žmonės niekaip nepatikės, kad jie susitinka pavasarį, mat ū...
2024-04-26

Šį pyragą pamils visa šeima: greita, paprasta ir skanu

TV3 laida „La maistas“ su virtuvės šefu Gian Luca Demarco tęsia kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi skaniausių patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca parodė, kaip pasigaminti itališką rikotos pyragą. Šįkart Gian Luca lankėsi Druskininkuose, kur aplankė vieną pirmųjų Lietuvos maisto tinklaraštininkių, tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ kūrėją, kulinarinių knygų autorę Renatą Ničajienę.
2024-04-24

Taip kepti Renatos varškėčiai nepaliks abejingų: išeina stori ir purūs

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca lankėsi pas maisto tinklaraštininkę, kulinarinių knygų autorę Renatą Ničajienę, kuri parodė, kaip pasigaminti nostalgiškus varškėtukus.
2024-04-23

Gian Luca atskleidė neatsivalgomų itališkų virtinukų gnocchi receptą

Šį sekmadienį TV3 laidos „La maistas“ žiūrovai turės progą pažvelgti, kaip pasikeitė Gian Lucos Demarco itin pamiltas vertikalus „Daržulio“ ūkis. Itin smagioje laidoje ūkio savininkai – du broliai – ne tik atskleis visas tokio neįprasto ūkio subtilybes, bet kartu su Gian Luca pagamins ir itin pavasarišką patiekalą – itališkus virtinukus gnocchi su žalumynais. Jiems atsispirti taps sunku… Vertikalų daržovių ūkį „Daržulis“ įkūręs Marius Krutulis ir jo brolis – seni Gian Lucos bičiuliai.
2024-04-12
REKLAMA
REKLAMA

Greta Mikalauskytė – apie Justino Jankevičiaus patiekalą, kuris žavi ne tik draugus, bet suvaidino ir svarbų vaidmenį jų santykių pradžioje

Velykos – šventė, kurią daugelis minime ne tik šeimos, bet ir artimų draugų rate. O dar geriau, kai pavyksta sujungti visus! Būtent tą išvysime šio sekmadienio TV3 laidoje „La maistas“. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco savo kulinarinėje studijoje sulauks ypatingos šeimos – Justino Jankevičiaus, jo mylimosios Gretos Mikalauskytės ir poros sūnaus Leono. Žiūrovų laukia ne tik nuotaikingas pokalbis, bet ir puikūs patarimai, kaip paruošti savo velykinį stalą.
2024-03-29

Šis pyragas taps šventinio stalo pažiba: šefas ragina išbandyti receptą

TV3 laida „La maistas“ ir virtuvės šefas Gian Luca Demarco tęsia keliones po Lietuvą ir toliau dalinasi gardžiausių patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca išdavė, kaip pasigaminti tradicinį itališką Velykų pyragą – jis taps šventinio stalo pažiba. Apsilankęs Vievyje šeimos – mamos Nijolės ir dukros Ivetos – kepyklėlėje „Tai‘Veta“, kurioje kepami lietuvių pamilti kepiniai – nuo šakočio iki kibinų – Gian Luca artėjančių Velykų proga parodė, kaip pasigaminti itališką šventinį kepinį.
2024-03-27

Ši užtepėlė idealiai tiks Velykoms: išbandę nepasigailėsite

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Artėjant Velykoms Gian Luca pasidalino gardžios pavasariškos žirnelių užtepėlės receptu, kuri taps šventinio stalo hitu. Šįkart Gian Luca lankėsi Vievyje esančioje kepyklėlėje, kur gaminami lietuvių pamėgti gaminiai – nuo šakočių iki kibinų. Čia jį pasitiko mama ir dukra – Nijolė ir Iveta, kepyklos „Tai‘Veta“ įkūrėjos.
2024-03-26

Vievyje įkurtas šeimos verslas sužavėjo Gian Lucą: sužinojo visas šakočių paslaptis

Šio sekmadienio TV3 laida „La maistas“ bus ypatinga – Gian Luca Demarco pakvies kartu praleisti Verbų sekmadienį. Šia proga jis apsilankys Vievyje esančioje kepyklėlėje, kur gaminami lietuvių pamėgti gaminiai – nuo šakočių iki kibinų. Žiūrovai ne tik sužinos jų paslaptis, bet ir išmoks pagaminti kitus idealiai velykiniam stalui tinkančius patiekalus. Vievyje Gian Lucą pasitiks mama ir dukra – Nijolė ir Iveta, kepyklos „Tai’Veta“ įkūrėjos.
2024-03-22

Atskleidė geriausią šonkaulių marinatą: užsirašykite iš karto

Kulinaras Gian Luca Demarco neslėps – šis sekmadienis su TV3 laida „La maistas“ jam prilygs antrajam gimtadieniui. Jis ne tik sužinos viską apie tikrą lietuvišką pasididžiavimą – rūkytos mėsos gaminius – bet ir pats paruoš itin sultingus šonkauliukus, apie kuriuos svajoti neabejotinai ims ir žiūrovai… „Teresės mėsos gaminiai“ – būtent taip vadinasi Kazlų Rūdoje jau daugiau nei 30 metų gyvuojanti įmonė, kurioje Gian Lucą pasitiks direktorius Mantas.
2024-03-15

Atsibodo kepta duona? Šie sūrio kamuoliukai sužavės visus

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca parodė, kaip pasigaminti burnoje tirpstančių sūrio kamuoliukų trio – šis užkandis nepaliks abejingų. Šįkart virtuvės šefas lankėsi Zarasuose, kur susipažino su Aurimu ir Simona, kurie iš arti parodė, kaip gaminamas lietuviškas ekologiškas aliejus.
2024-03-13

Gian Luca pasidalino gardaus pyrago receptu: skonis primins vaikystę

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca parodė, kaip pasigaminti pyragą su uogomis ir ledais, kurio skonis dvelkia vaikyste. Šįkart jis vyko į Varėną, kur susipažino su Lauksve, viena iš „Beribu“ įkūrėjų, kuri su dar dviem draugėmis pradėjo šaldytų uogų ir vaisių verslą, kurį vadina miško laboratorija.
2024-03-06

Gian Luca pasidalijo tikro itališko tiramisu receptu: apsilaižysite pirštelius

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart aplankęs Kazlų Rūdoje veganiškais saldumynais garsėjančią Irmą Trečiokienę Gian Luca stojo į tiramisu kovą ir parodė, kaip pasigaminti tikrą itališką tiramisu.
2024-02-22

Gian Luca įsivėlė į tiramisu kovas: pabaiga nustebins ir jį patį

Virtuvės šefas Gian Luca Demarco šį sekmadienį aplankys Kazlų Rūdoje veganiškų desertų studiją įkūrusią Irmą Trečiokienę – jau ne vienerius metus sklando legendos, kad niekas negamina tokių skanių veganiškų saldumynų, kaip ji.
2024-02-16

Taip paruoštą vištieną kirs visa šeima: tiesiog tirps burnoje

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca į svečius pasikvietė draugę, dainininkę Justę Arlauskaitę-Jazzu, su kuria kartu gamino nepakartojamo skonio vištieną kreminiame padaže. Laidoje Justė išdavė, kad jos didžiausia silpnybė – seviche, tunas ir antis.
2024-02-14

Jazzu – apie spalvingą savo gyvenimą, pokyčius ir daugybę veiklų: „Man jau kurį laiką visko užtenka“

Šį sekmadienį TV3 laidoje „La maistas“ Gian Luca Demarco įgyvendins vieną iš savo svajonių – į svečius pasikvies savo draugę, dainininkę Justę Arlauskaitę-Jazzu. Žinoma moteris ne tik jau kurį laiką džiaugiasi motinyste, bet puoselėja ir kitas savo mylimas veiklas – išleido receptų knygą, ir toliau aktyviai koncertuoja, o neseniai gerbėjams paskelbė ir dar vieną didžiulę naujieną.
2024-02-09

Atskleidė gardžių purių blynelių receptą: 1 ingredientas nustebins

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca įkvėptas apsilankymo svirplių ūkyje pasidalino purių japoniškų blynelių receptu su vienu neįprastu ingredientu – svirplių miltais.
2024-02-06

Marijampoliečių svirplių ūkis sužavėjo Gian Lucą: ryžosi ne tik jų paragauti, bet ir pats pagamino patiekalą

Šį sekmadienį TV3 laidos „La maistas“ vedėjas Gian Luca Demarco mes sau rimtą iššūkį – paragauti svirplių! Nors svirpliai vis labiau populiarėja, juos išbandyti dažniausiai ryžtasi tik drąsiausi. Vis dėlto Marijampolėje svirplių ūkį turinti šeima – Greta ir Vaidas – ne tik sugriaus visus mitus, bet ir ne vieną žiūrovą sugundys kuo greičiau šių vabzdžių paragauti ir patiems… Vos atvykęs susitikti su šeima, Gian Luca bus pavaišintas specialiu pasitikimo gėrimu.
2024-02-02

Šį troškinį kirs visa šeima: pigu, greita ir skanu

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca priėmė 10 eurų iššūkį ir parodė, kaip pasigaminti pigią, greitą ir skanią vakarienę penkiems asmenims, neišleidžiant daug pinigų.
2024-01-30

Gian Lucos vakarienė 5 asmenų šeimai – vos už 10 eurų: skanu ir nebrangu

Nauji metai neretai prasideda nuo pažadų sau – pavyzdžiui, sveikiau maitintis ar daugiau taupyti. Ir nors dažnai girdime, kad būtent tokie pažadai vienas kitam prieštarauja, šio sekmadienio TV3 laidoje „La maistas“ Gian Luca Demarco įrodys kitaip.
2024-01-26

Tokios picos dar neragavote: apsilaižysite pirštelius

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca kvietė pasigaminti picą, kokios dar neragavote – su elnienos karpačio. Sekmadienį virtuvės šefas lankėsi netoli Utenos įsikūrusiame „Auksinio elnio slėnyje“, kuriame susipažino su Stasiu ir jo dukra Agne. Pastaroji užsiima turizmo paslaugomis, o pats vyras augina net 400 elnių ir danielių.
2024-01-22

Upėtakis pagal Gian Lucą: nuo šiol gaminsite tik šitaip

Prieš kelis metus išbandęs poledinę žvejybą, šį sekmadienį Gian Luca Demarco nusprendė šiam lietuvių pamėgtam hobiui suteikti antrą šansą. O kokios gudrybės čia taikomos ir kaip pasigaminti upėtakį su ypatingu polentos garnyru, galite išvysti TV3 laidoje „La maistas“. Receptu, kuris nustebins ne vieną upėtakio gerbėją, Gian Luca dalijasi nedelsdamas.
2024-01-15

Upėtakis pagal Gian Lucą slepia viena gudrybę: taip paruošę patiekalą niekuomet neprašausite

Prieš kelis metus išbandęs poledinę žvejybą, šį sekmadienį Gian Luca Demarco nuspręs šiam lietuvių pamėgtam hobiui suteikti antrą šansą. O kokios gudrybės čia taikomos ir kaip pasigaminti upėtakį su ypatingu polentos garnyru, žiūrovai išvys jau šį sekmadienį, TV3 laidoje „La maistas“. Kaip ir pirmąjį kartą, taip ir šį sekmadienį Gian Lucai kompaniją palaikys bičiulis Mindaugas, kuris ne tik išmano viską apie grilius, bet ir apie žvejybą. Vertingais patarimais jis pasidalins ir su žiūrovais.
2024-01-12

Gian Luca apsilankė pas Radzevičių: ne tik iš arti pamatė gyvenimą fermoje, bet ir gamino senovinį dzūkišką patiekalą

Ne veltui sakoma, kad kaip metus pradėsi, tokie jie ir bus. Senuosius Gian Luca Demarco išlydėjo draugų apsuptyje, ir būtent taip nusprendė pradėti ir 2024-uosius. Šįkart jo laukia kelionė pas gerą bičiulį, kulinarą bei laidų vedėją Vytarą Radzevičių.
2024-01-05

Šis užkandis per Naujuosius nuo stalo dings pirmas: išbandykite

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco ir TV3 laida „La maistas“ su žiūrovais šiemet sveikinasi jau paskutinį kartą. O koks Naujųjų sutikimas be draugų ir skanaus maisto? Gian Luca į savo namus pasikvietė bičiulę Inetą Stasiulytę ir pasidalino gardaus jautienos tartaro receptu – jis puikiai tiks Naujųjų stalui. I. Stasiulytė ne tik atsiraitojusi rankoves gamino kartu su virtuvės šefu, bet ir papasakojo įdomių asmeninio gyvenimo istorijų.
2023-12-31

Ineta Stasiulytė atskleidė, ar jos širdis užimta: šiuo laikotarpiu mėgaujasi

Naujuosius metus daugelis pasitinka su artimaisiais ar geriausiais bičiuliais – būtent tokia bus ir paskutinė šių metų TV3 laida „La maistas“. Joje išvysime artimą Gian Lucos Demarco draugę Inetą Stasiulytę, kuriai 2023-ieji taip pat buvo įsimintini. Šiemet žinoma moteris prie jau turimų savo titulų iškovojo ir dar vieną – pergalę šokių projekte „Tangomanai“. O šį sekmadienio rytą kartu su Gian Luca Ineta ne tik gamins, bet ir dalinsis asmeninėmis istorijomis.
2023-12-29

Šie užkandžiai su silke taps šventinio stalo pažiba: išbandykite šiemet

Kūčių rytą laida „La maistas“ su Gian Luca Demarco priešakyje TV3 žiūrovus kvietė praleisti itin jaukiai. Žinomas vyras apsilankė pas Prienų rajone gyvenančią įkvepiančią didžiulę šeimą ir pasidalino idėjomis, kaip kitaip ruošti silkę Kūčioms, be kurios šventinis stalas neįsivaizduojamas bei pasidalino gardžios lašišos receptu. Balbieriškyje gyvenanti Marčiukaičių šeima – ypatinga. Gintarė ir Marius augina net 4 nuostabius, ypač muziką mylinčius vaikus – Aleksą, Jomantą, Agotą ir Martyną.
2023-12-24

Kūčių stalui – kitaip paruošta silkė: Gian Lucos užkandžių idėjoms taps sunku atsispirti

Kūčių rytą laida „La maistas“ su Gian Luca Demarco priešakyje TV3 žiūrovus pakvies praleisti itin jaukiai. Žinomas vyras ne tik apsilankys pas Prienų rajone gyvenančią įkvepiančią didžiulę šeimą, bet ir kartu su ja pasidalins net 3 puikiomis idėjomis jūsų šventiniam stalui. Juk Kūčios be silkės neįsivaizduojamos! Balbieriškyje gyvenanti Marčiukaičių šeima – ypatinga. Gintarė ir Marius augina net 4 nuostabius, ypač muziką mylinčius vaikus – Aleksą, Jomantą, Agotą ir Martyną.
2023-12-22

Gian Lucos šamo receptas papuoš kiekvieną šventinį stalą: užtruksite ne ilgiau nei pusvalandį

Kūčių vakaras daugelio namuose neįsivaizduojamas be žuvies patiekalų, todėl šį sekmadienį, iki didžiųjų metų švenčių liekant vis mažiau laiko, TV3 laida „La maistas“ pakvies odei, skirtai šamui! Apsilankęs Baisogaloje esančiame ūkyje, Gian Luca ne tik sužinos, kaip šios žuvys auginamos, bet ir turės progą paragauti daugybę šamo delikatesų… O galiausiai žiūrovus originaliu receptu nustebins ir pats – ar kada esate ragavę užkeptą šamą su perlinių kruopų risotto? Baisogaloje esantis „Žuvėjo...
2023-12-15

Šis troškinys sužavės visą šeimą: receptą verta turėti

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca pasidalino šildančio ėrienos ir jautienos troškinio receptu. Šįkart virtuvės šefas su visa komanda vyko į prie pat Latvijos sienos esantį ūkį, kuriame Jūrio ir Kristinos šeima jau daugybę metų augina avis. Netoli Biržų esančiu avių ūkiu rūpinasi šeima – Jūris ir Kristina.
2023-12-11

Gian Lucos ėrienos troškinys sušildys net ir šalčiausią žiemos dieną: sotu ir be galo paprasta

Kiekvieną sekmadienio rytą Gian Luca Demarco žiūrovus kviečia įdomiausioms kulinarinėms kelionėms po Lietuvą. O šį kartą teks keliauti labai toli – į prie pat Latvijos sienos esantį ūkį, kuriame Jūrio ir Kristinos šeima jau daugybę metų augina avis. Žiūrovai ne tik sužinos, kokių įdomiausių produktų čia galima paragauti, bet ir išgirs viską apie avis – nuo to, kaip jos auginamos, iki to, kiek dar naudos iš jų galima gauti. Netoli Biržų esančiu avių ūkiu rūpinasi šeima – Jūris ir Kristina.
2023-12-08

Šie sumuštiniai patiks net didžiausiems gurmanams: 1 ingredientas nustebins

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca parodė, kaip pasigaminti gurmaniškus sumuštinukus su baltame padaže troškintomis sraigėmis – jų skonis sužavės net didžiausius gurmanus. Šį patiekalą įkvėpė apsilankymas sraigių ūkyje, kurį Ernestas ir Daiva įkūrė prieš 12 metų. Ne vienas šią idėją pasitiko su nuostaba.
2023-12-05

Lietuviai stebina delikatesais, dėl kurių iš proto eitų net prancūzai: nuo sraigių ikrų iki traškučius primenančio užkandžio

Šį sekmadienio rytą TV3 laidos „La maistas“ vedėjas Gian Luca Demarco siūlys praleisti gurmaniškai, todėl žiūrovus pakvies apsilankyti Lietuvoje įsikūrusiame sraigių ūkyje. Dėl šio delikateso prancūzai ir italai tiesiog eina iš proto! Tačiau kaip lietuviams kilo mintis patiems įkurti sraigių ūkį ir kokių gardumynų čia galima rasti? Ernestas ir Daiva savo ūkį įkūrė prieš 12 metų.
2023-12-01

Šis kalakutienos dubenėlis puikiai tiks pietums: rašykitės receptą

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca parodė, kaip pasigaminti maistingą kalakutienos dubenėlį, kuris puikiai tiks pietums. Gian Luca lankėsi Kučiūnuose, kur įsikūręs didžiulis Ginto ir Rūtos Cimakauskų kalakutų ūkis, gyvuojantis jau 25 metus. Pora kalakutus ne tik augina, bet turi ir skerdyklą, savo gaminamų maisto produktų krautuvėlę.
2023-11-27

Tarsi restorane: Gian Luca atskleidė itin populiaraus dubenėlio su kalakutiena receptą

Kiekvieną sekmadienio rytą kulinaras Gian Luca Demarco TV3 laidos „La maistas“ žiūrovus supažindina su vis kitu Lietuvos ūkiu. Šįkart jis pakvies apsilankyti Kučiūnuose – būtent čia įsikūręs didžiulis kalakutų ūkis, kuriame procesas vyksta nuo pradžios iki pat galo. O įkvėptas to, ką pamatys, vedėjas paruoš itin populiarų ir daugelio pamėgtą patiekalą, kuriam bus sunku atsispirti! Ginto ir Rūtos Cimakauskų kalakutų ūkis gyvuoja jau 25 metus.
2023-11-24

Šių kotletų skonis nukels atgal į vaikystę: visai kaip pas mamą

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca patraukė į Kėdainius pas garsiąją ūkininkų Kvedarų šeimą ir parodė, kaip pasigaminti sultingus jautienos kotletus su troškintais kopūstais – visai kaip pas mamą.
2023-11-20

Gian Luca apsilankė pas garsiąją Kvedarų šeimą: parodė, kuo gali pasidžiaugti vienas didžiausių ūkių Lietuvoje

Kopūstus Lietuvoje mėgsta daugelis – vieni valgo šviežius, kiti – raugintus ar net troškintus. O svarbiausia, kad kopūstus naudinga valgyti visais metų laikais! Nieko keisto, kad šį sekmadienio rytą Gian Luca Demarco nuspręs paskirti būtent šiai daržovei. O kur dar būtų galima sužinoti apie kopūstus viską, jei ne viename didžiausių šalies daržovių ūkių? TV3 laidos vedėjo laukia kelionė į Kėdainius, pas garsiąją ūkininkų šeimų – Kvedarus.
2023-11-17

Tokio kepto sūrio recepto dar nebandėte: skonis maloniai nustebins

TV3 laida „La maistas“ su garsiuoju virtuvės šefu Gian Luca Demarco ir toliau keliauja po Lietuvos ūkius ir dalinasi gardžiausių patiekalų receptais. Apsilankęs pieno ūkyje Gian Luca nepraleido progos pasidalinti kitokiu lietuvių pamilto kepto sūrio receptu – jis kviečia pasigaminti varškės sūrį meksikietiškai. Šįkart Gian Luca vyko pas netoli Rokiškio dvaro įsikūrusius Saulių ir Žydrūnę.
2023-11-14

Šis kumpio užkandis sužavės net išrankiausius: verta išbandyti

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca kviečia pasigaminti pikantiškų vieno kąsnio užkandžių su kumpiu – jie nuo stalo dings žaibiškai. Sekmadienį Gian Luca leidosi pas Saulių ir Žydrūnę, įsikūrusius netoli Rokiškio dvaro ir savo ūkyje laikančius net 600 galvijų.
2023-11-14

Kepto sūrio receptas, kuris ypač patinka Gian Lucos žmonai: „Ji tą dieną į mane žiūri su šypsena“

Šį sekmadienio rytą TV3 laidos „La maistas“ vedėjas paskirs dar vienai lietuvių silpnybei – pienui ir jo produktams. O apsilankęs pas netoli Rokiškio ūkį turinčią šeimą, Gian Luca žiūrovams ne tik parodys visą pieno kelią, bet ir pasidalins originaliu kepto sūrio receptu. Patiekalas bus ne tik sotus, bet ir puikiai sušildantis žvarbiais rudens vakarais! Netoli Rokiškio dvaro gyvenantys Saulius ir Žydrūnė savo ūkyje laiko net 600 galvijų, o per dieną ceche perdirba virš tonos pieno.
2023-11-10

„Pyragų dienai“ – nepaprastai skanus Gian Lucos pyragas: tirps burnoje

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šiandien išskirtinė proga – „Pyragų diena“, todėl Gian Luca kviečia pasigaminti nepaprastai skanų morkų pyragą su sūrio kremu.
2023-11-06

„Pyragų dienai“ artėjant – neatsivalgomas Gian Lucos pyragas: visa paslaptis slypi kreme

Lapkričio 6-ąją minėsime kasmetinę „Pyragų dieną“. Šventės metu žmonės raginami iškepti po pyragą ir jo gabalėlius už sutartą kainą parduoti bendraminčiams – kitiems geros valios žmonėms, o surinktas lėšas paaukoti didžiausiam šalyje vaikų paramos projektui – „Išsipildymo akcija“. Kepant pyragus, meistriškumas nebūtinas, tačiau jei vis dar nesate sugalvoję, kokiu desertu nudžiuginti kolegas, draugus ar artimuosius, jums į pagalbą šį sekmadienį atskubės Gian Luca Demarco ir TV3 laida „La maistas“...
2023-11-03

Šie užkandukai puikiai tiks Helovino vakarėliui: išbandykite

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi gardžiausių patiekalų receptais. Artėjant Helovinui Gian Luca parodė, kaip pasigaminti vakarėliui puikiai tiksiančius užkandukus „pabaisiukus“ su dešrelėmis, o jei norisi saldžiai – su bananais. Tam, kad sužinotų viską apie vieną šios dienos simbolių – moliūgus, Gian Luca lankėsi Kaune, „Meilės ūkyje“, pas jo šeimininkus Ernestą ir Darių.
2023-10-31

Šie gruzdinti rutuliukai taps rudens hitu: nustebsite, iš ko jie pagaminti

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi gardžiausių patiekalų receptais. Ruduo – moliūgų sezonas, tad Gian Luca atskleidė, kaip pasigaminti burnoje tirpstančius gruzdintus moliūgų rutuliukus su sūriu. Jie taps tikru rudens hitu! Tam, kad sužinotų viską rudens karalius moliūgus, Gian Luca lankėsi Kaune, „Meilės ūkyje“, pas ūkio šeimininkus Ernestą ir Darių.
2023-10-30

Helovinui pasiruoškite su Gian Luca: šie „pabaisiukai“ taps vaikų vakarėlio hitu

Nuo šiurpiausios metų šventės neatsiejami moliūgai šį sekmadienį užkariaus TV3 laidą „La maistas“. Žiūrovų laukia tiek puikus ir nesunkiai paruošiamas užkandis, kuris puikiai tiks vaikų Helovino šventei, tiek ir moliūgo patiekalas suaugusiems, kurie šią dieną pasirengę praleisti ramiau.
2023-10-27
Į viršų