Kai kalbame apie spalvingą ir aromatingą Meksikos virtuvę, pirmame plane iškyla tacos ir kesadilijos. Šie patiekalai, kadaise buvę paprastais meksikiečių kasdienybės elementais, šiandien jaukiai įsitaisę ir Lietuvos gastronominiame žemėlapyje. Tačiau nuo ko viskas prasidėjo?

Meksikietiškos virtuvės simboliai – tacos ir kesadilijos
Tacos istorija siekia gilius laikus. Manoma, kad į kukurūzų paplotėlius žuvį ar medžioklės laimikį vyniodavo jau actekai. Tai – lanksti kukurūzų tortilija su įvairiausiais įdarais.
O štai kesadilijos gimė jau kiek vėliau, kai ispanai į Meksiką atgabeno sūrį. Šis ingredientas tapo neatsiejama kesadilijų dalimi. Kesadilijos – tai tortilijos, įdarytos sūriu ir dažnai papildytos mėsa, daržovėmis bei paskrudintos iki traškumo.
Tiek tacos, tiek kesadilijos Meksikoje gimė kaip gatvės maistas – greitas, sotus ir nebrangus. Tačiau šiandien Meksikos skonius ragaujame ir prabangiuose restoranuose visame pasaulyje. Ne išimtis ir Lietuva – per pastaruosius kelerius metus meksikietiško maisto populiarumas čia sparčiai išaugo dėl universalumo ir smagaus dalijimosi valgant.
Tacos ir kesadilijos – tai ne tik meksikietiškos virtuvės simboliai, bet ir sėkmingi kultūrų mainų pavyzdžiai, prigiję ir Lietuvoje. Tačiau kaip tai pasigaminti?
Tą šio sekmadienio laidoje atskleis meksikiečių virtuvės mylėtoja Sandra, kuri gamins kesadilijas su vištiena ir sūriu, o mėsos ekspertas Deividas pradžiugins tacos su plėšyta vištiena.
Sandros receptą pamatysite laidoje, o kaip pasigaminti meksikiečių virtuvės pažibą tacos, žiūrovai kviečiami sužinoti jau dabar.
Tacos su plėšyta vištiena
Ingredientai:
- vištienos krūtinėlė;
- Kelios skiltelės česnako;
- svogūnas;
- prinokę pomidorai;
- cinamonas;
- tacos paplotėliai;
- druska;
- pipirai;
- avokadas;
- žaliosios paprikos;
- lydytas „Hochland“ sūris;
- svogūnų laiškai;
- žalioji citrina;
- kalendra;
- vištienos sultinys.
Gaminimo eiga:
Išverdame vištienos krūtinėlę. Į tą patį vandenį dedame kelis pomidorus, pusę svogūno, žaliąsias paprikas. Apverdame.
Keptuvėje pakepiname smulkintus svogūnus ir česnakus, beriame pomidorus ir dedame suplėšytą vištienos krūtinėlę. Pagardiname mėgstamais prieskoniais.
Ruošiame salsa verde padažą: ištraukiame apvirtus pomidorus, svogūną, žaliąsias paprikas ir dedame į maisto smulkintuvą.
Pagardiname šviežia kalendra, žaliosios citrinos sultimis, druska ir įdedame pusę avokado. Sutriname padažą iki vienalytės masės. Jei norite kreimiškumo – įdėkite lydyto „Hochland“ sūrio.
Keptuvėje pašildome tacos paplotėlius ir pradedame formuoti patiekalą: dedame vištieną, pilame žaliojo padažo, papuošiame svogūnų laiškais ir patiekiame su skiltele žaliosios citrinos.
„La maistas. Iššūkis“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!











































































































































































































































































































