REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Plastikos chirurgai atskleidžia: metų pabaigos šventės jiems – tikras darbų įkarštis. Mat operacijomis tobulinti kūnus šiuo metu skuba ir atostogoms pargrįžę emigrantai, ir moterys iš savo antrųjų pusių sulaukusios neįprastų, kūną taisančių šventinių dovanų.

Plastikos chirurgai atskleidžia: metų pabaigos šventės jiems – tikras darbų įkarštis. Mat operacijomis tobulinti kūnus šiuo metu skuba ir atostogoms pargrįžę emigrantai, ir moterys iš savo antrųjų pusių sulaukusios neįprastų, kūną taisančių šventinių dovanų.

REKLAMA

„Po antro gimdymo nusprendžiau, kad, jeigu yra galimybės, leidžia šiuolaikinės technologijos, tai kodėl gi nepasinaudoti. Jeigu to tikrai reikia“, – sako boksininko žmona Goda Petrauskienė.

Boksininko Evaldo Petrausko žmona Goda tikina: tokios Kalėdų dovanos – didesnės krūtinės ji vyro paprašė pati. Tad nors ir jaudinasi prieš laukiančią operaciją, tačiau noras ir vėl turėti gražią krūtinę, kurią sugadino du gimdymai, tikrai didesnis už chirurgo baimę. Moters vyras tikina – pildydamas tokį norą jis savo žmonai paprasčiausiai atsidėkoja už padovanotus du nuostabius vaikus.

Moteris sako, kad vyras dalyvavo konsultacijoje pas plastikos chirurgą ir padėjo išsirinkti naująją krūtinę: „Davė du variantus išsirinkti, ir mes su vyru išsirinkome tą vieną variantą, daktaras taip pat, tą patį variantą, ir laukiam. Ten mažesnis, apvalus.“

REKLAMA
REKLAMA

Pasirodo, plastikos chirurgo kabinete prieš šventes iš tiesų nusidriekia eilės. Ne vienas vyras pildo savo mylimosios įgeidžius ir Naujiems metams dovanoja jai didesnę krūtinę ar patobulintą užpakalį. Pasak medikės, tokiu atveju į konsultacijas atvyksta abu.

REKLAMA

Tačiau lemiamą sprendimą, pasak plastikos chirurgės, turi priimti moteris. Ir, esą lietuvės tikrai nėra labai didelių dydžių mėgėjos.

„Lietuvės moterys paprastai mėgsta tą grožį, kurį ne visi iš karto mato, tą grožį, kurį gali įtarti, bet nebūtinai turi suprasti, kad tai yra padaryta. Tai, iš tikrųjų, lietuvėms būdingas subtilus grožio jausmas“, – pasakoja plastikos chirurgė Giedrė Stundžaitė-Baršauskienė.

Kuo toliau, tuo daugiau žmonių skuba pas plastikos chirurgus po skrandžio mažinimo operacijų. Plastikos chirurgė tikina – būtent tokiems pacientams jų pagalba itin reikalinga. Mat numetus labai daug svorio, likęs odos perteklius niekur nedingsta. Jį tenka šalinti.

REKLAMA
REKLAMA

„Didžiausia problema lieka pilvo srityje, pilvo, nugaros srityje. Nes visi pertekliniai audiniai, nukritus svoriui, lieka pertekliniai. Tokia kabanti prijuostė. Iš karto pradeda kabėti šlaunys ir žąstai. Tai yra perteklius odos ir šiek tiek poodinio sluoksnio, ir jį reikia pašalinti, nes tikrai taip greitai nesusitraukia oda“, – teigia G. Stundžaitė-Baršauskienė.

Taip pat pas plastikos chirurgus plūsta prieš šventes pargrįžę emigrantai bei vyrai. Pasak gydytojos – anksčiau vyrams jų išvaizda rūpėjo mažiau, tačiau kuo toliau, tuo daugiau vyrų renkasi į kabinetus tam, kad šiek tiek pasigražintų.

O štai kai kurios Vilniuje kalbintos praeivės neslepia, kad sulaukusios krūtų padidinimo dovanos iš vyro, sureaguotų nekaip:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Svarbu, kad moteriai patiktų. Visiems vyrams neįtiksi.“

„Jeigu žmogui reikalinga kažkokia pagalba, tai taip. Jeigu moteris nori būti labai, labai graži, na, kodėl gi ne. Bet irgi pasverti visą tai, kad būtų, na, proto ribose. Kas per daug, tas negerai.“

„Dovaną visą laiką priimsime, bet nereiškia, kad ją ir pasidarysime.“

„Pirma reakcija tikriausiai būtų didelė nuostaba, kuri vėliau sukeltų daug klausimų. Nežinau, ar supykčiau, ar labai įsižeisčiau, bet būtų labai keista.“

„Jeigu plastinė chirurgija būtų dovana, tai turbūt kažkas būtų tarp ironijos ir įžeidimo. Nes jau geriau imti tada paskolą ir pasidaryti papus.“

REKLAMA

Psichologai tikina – gyvenant dabartiniais laikais plastinę chirurgiją ignoruoti būtų kvaila. Ir estetinis savo kūno tobulinimas toli gražu ne būtinai signalizuoja kokias nors rimtas psichologines bėdas. Išskyrus tuos atvejus, jei savo kūną užsimojama tobulinti pernelyg agresyviai ar dažnai. Tokiu atveju, tai greičiausiai narcisistinės asmenybės požymis.

„Žmonės, kurie turi narcisistinių bruožų, žmonės, kurie vaikystėje, tėvai jiems įteigė vaikystėje, kad tavo pasiekimai, tavo blizgėjimas išorinis ir yra tavo laimė ir tavo vertė. Dėl to viskas pakimba ant to, kiek aš blizgu. Kiek aš uždirbu pinigų, kiek brangia mašina aš važiuoju, kiek nuostabus mano veidas ir mano figūra“, – kalbėjo psichoterapeutė Genovaitė Petronienė.

Plastikos chirurgai taip pat džiaugiasi, kad pas juos skirtingai nei pas kolegas Vakarų pasaulyje, krūtų didintis neplūsta jaunos, tik pilnametystės sulaukusios merginos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų