REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Aktorius R. Lenartavičius seriale kuria Slimo vaidmenį  (tv3.lt fotomontažas)

Serialo „Prakeikti“ gerbėjai vis dar gali džiaugtis naujausiomis serijomis, kuriose tikrai netrūksta veiksmo bei nuolatinių dramų. Serialo akiratyje – nusikaltimų pasaulis, kurio vieną iš pagrindinių herojų vaidina aktorius Robertas Lenartavičius.

20

Serialo „Prakeikti“ gerbėjai vis dar gali džiaugtis naujausiomis serijomis, kuriose tikrai netrūksta veiksmo bei nuolatinių dramų. Serialo akiratyje – nusikaltimų pasaulis, kurio vieną iš pagrindinių herojų vaidina aktorius Robertas Lenartavičius.

REKLAMA

Iš Kauno kilusiam Robertui Lenartavičiui ši patirtis televizijoje jau nebe pirmoji, aktorius puikiai žinomas TV3 žiūrovams iš anksčiau rodyto serialo „Rezidentai“. Nors R. Lenartavičius yra sukūręs ne vieną vaidmenį, dabar jį gatvėje dažniausiai šaukia Slimo vardu.

Seriale „Prakeikti“ aktoriaus kuriamas personažas Slimas – vienas iš nusikalstamo pasaulio atstovų Fredo sūnų. Šis personažas vaizduojamas kaip itin didelis merginų mylėtojas bei automobilių vagišius. Tačiau koks aktorius R. Lenartavičius iš tiesų yra realybėje?

Paveldėtas talentas deklamuoti

Kūrybiniai kauniečio R. Lenartavičiaus sugebėjimai pasireiškė dar anksti vaikystėje, kai pradinėse klasėse nuo tuometinio mažo berniuko deklamuojamų eilėraščių ašarodavo beveik visos mamos.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo mažumės potraukį grožiui ir estetikai jautęs vaikinas, sužibėdavo įvairiuose mokyklos renginiuose, o pagrindinį vaidmenį pirmą kartą suvaidino dvyliktos klasės išleistuvių pasirodyme.

REKLAMA

Aktoriaus kelią pasirinkęs R. Lenartavičius ne vienintelis savo giminėje pajautė kūrybinius sugebėjimus. Vaikino senelė taip pat yra meniškos sielos moteris.

Galbūt būtent iš jos vaikinas paveldėjo talentą deklamuoti, sakyti kalbas, o tai jam daryti patikdavo nuo pat vaikystės.

„Man tai visada atrodė toks fragmentinis kilnus dalykas. Aš vis dar atsimenu tas akis, plojimus, šypsenas. Tą akimirką žmonės atrodydavo tokie gyvi, laimingi“, – šypteli prisiminęs pašnekovas.

Kelionės padeda suformuoti save

Susižavėjęs verslo pasauliu, po mokyklos R. Lenartavičius pasirinko verslo vadybos studijas, paslaugų marketingo kryptį.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau net ir studijų laikais, vaikinas pajautė, kad pagrindinis užsiėmimas būdavo, susijęs su bendravimu – prezentacijos, projektai, skrydžiai į Skandinaviją, praktika Belgijoje, visur reprezentuojant Lietuvą.

„Mane vis tiek traukė ant scenos, tos diskusijos ir bendravimas. Ką supratau ir studijuojamas, kad net ir versle yra svarbiausia bendravimas“, – priduria aktorius.

Jaunosios kartos aktorius iš tiesų yra aplankęs ne mažai pasaulio kraštų, kurį laiką gyveno ir Didžiojoje Britanijoje bei Skandinavijoje. Pats jis pripažįsta, kad kelionės ir gyvenimas svetur tikrai keičia ir formuoja asmenybę.

„Pradėkime nuo gamtos iki architektūros, impulsų, kurie yra paduodami iš aplinkos bei žmonių kultūros. Cituojant Rytį Zemkauską, kultūra yra veikimo būdas ir keisti kultūrą, vadinasi keisti veikimo būdą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Užsieno šalyse matant, kaip veikia kiti žmonės ir keliant įvairius klausimus, galima rasti labai daug kultūrinių aspektų, pakeisti savo požiūrio kampą.

Pirmoji mano kelionė buvo „Erasmus" programa į Suomiją, kur teko būti pusę metų tarptautinių studentų apsuptyje. Galima buvo pamatyti įvairiausių kultūrų ir kaip aš sakau, ten atsirišau nuo savo rajono“, – juokiasi pašnekovas.

Paskutinės aktoriaus kelionės buvo į Nicą, Kanus, Monaką, o dar prieš tai ir Kiprą. Kaip sako pats aktorius, kiekviena kelionė yra asmeninė patirtis, kurios metu žmogus įgauna kitokio oro bei mąstymo.

Lemtingas pasiūlymas

Pirmieji R. Lenartavičiaus pasirodymai televizijoje prasidėjo nuo „Chorų Eurovizijos“ tiesioginių transliacijų. Jau tada būsimą televizinių projektų aktorių sužavėjo meno, komandos ir technologijų ryšys.

REKLAMA

Pajautus kūrybinį polinkį, vėliau karjeros kelyje sekė teatras, masinės filmų scenos, kol galiausiai lemtingu atsitiktinumu tapo viena pažintis, filmavimų metu. Vaikinui buvo pasiūlyta nusifilmuoti viename epizode televiziniame seriale „Rezidentai“.

„Atsimenu, jau buvau kokius metus ar du nežiūrėjęs televizoriaus, atsisakęs to įpročio. Po epizodinio vaidmens viskas taip gražiai sutapo, kad pasiūlė ir didesnį vaidmenį. Televiziją aš galbūt matau kitaip nei žiūrovai, man tai yra mano darbas, kūrybinis kelias. Televiziniai serialai tai tarsi mažesnė kino versija“, – sako R. Lenartavičius.

Nors pats vaikinas nėra baigęs vaidybos studijų, jis galimybę mokytis turi filmavimo aikštelėje, dirbdamas su profesionaliais šios specialybės atstovais. Svarbiausia, jog būtų imlumas ir gabumas daugeliui dalykų.

REKLAMA

„Pradžioje mokiausi panašiai tą patį, ką mokosi ir studentai: knygos, metodikos, jų pritaikymas sceninėje praktikoje. Pusę metų palėpėje neatlygintinai dirbau mėgėjiškame teatre, statėme spektaklius, pats vieną režisavau su vienu dramaturgu. Tuo metu bandžiau pritaikyti teorines žinias, man sekėsi pakeliui sutikti režisierių, aktorių, iš kurių daug ko išmokdavau“, – sako serialo aktorius.

Kviečia Slimo vardu

Pats R. Lenartavičius pripažįsta, kad gyvenime jam pasisekė vienu metu ne tik filmuotis, bet ir visų vaidybos paslapčių mokytis iš garsiausių televizijos aktorių:

„Pavyzdžiui, miuziklo studijų studentai turėdavo paskaitas su aktoriumi Andriumi Bialobžeskiu, kuris pas juos atvykdavo į savaitę keletą kartų, o aš su juo pusę metų turėjau ištisą siužeto liniją, kiekvieną dieną po penkias, šešias valandas. Matyt man pasisekė, kad gavau stipresnes pamokas, kai tuo pačiu ir mokaisi, ir vaidini“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R. Lenartavičiaus debiutas buvo televiziniame seriale „Rezidentai“, o dabar žiūrovai jau antrus metus jį gali išvysti ir kitame populiariame seriale „Prakeikti“. Čia jaunosios kartos aktorius kuria blogiuko Slimo vaidmenį. Paties aktoriaus teigimu, abu serialai skiriasi ne tik savo žanru, tačiau ir pačių personažų kūrimu.

„Yra iš kažkur susiformavęs tas mitas, jog tave pamato televizijoje tam tikrame vaidmenyje ir žiūrovai iš karto prikabina etiketę, ko, pavyzdžiui, labiausiai ir baidėsi pats aktorius Rolandas Kazlas.

Kai po trijų „Rezidentų“ sezonų su manimi visi praeiviai sveikindavosi Piteriu vardu, pasiūlius kitokį vaidmenį, pagalvojau, kad tai bus puiki galimybė atkabinti tą etiketę ir parodyti kitokius savo aktorinius sugebėjimus. Na, ir kas įvyko, kad dabar mane kviečia nebe Piterio vardu, o Slimu“, – juokiasi vaikinas.

REKLAMA

Geriausiai jaučiasi vairuodamas

Seriale vaidinantis aktorius atvirauja, kad kurti veikėjo Slimo personažą nėra visada jau tokia ir lengva užduotis, kaip gali pasirodyti žiūrovams. Šiame herojuje, anot aktoriaus, yra labai daug vadovavimosi emocijomis, kontrastų ir balanso nebuvimo.

Žiūrovams patinka neigiami personažai, seriale tvyrančios dramos, tačiau R. Lenartavičius tikina, kad žiūrovams vertėtų neužfiksuoti tik vieno personažo, o bandyti įžvelgti visą istoriją, siužeto liniją ir jo prasmę:

„Kaip sakoma, yra du trečdaliai blogio ir vienas trečdalis gėrio, tada žaidimas pasidaro tikrai įdomus, vyksta drama. Dažnai žiūrovai mato tuos blogiukus, kokie norėtų būti ir patys. O iš tiesų reikėtų žiūrėti, kokiais nereikėtų būti, žiūrėti visą istoriją“.

REKLAMA

Nepaisant visuomenėje vyraujančių aktoriaus ir jo vaidmens tapatinimų, R. Lenartavičius didžiuojasi galėdamas dirbti su tokiais aktoriais kaip Albinas Keleris, Kęstutis Jakštas, Simonas Storpirštis, Agnė Šataitė, Dovydas Stončius, Justina Nemanytė, Agnė Grudytė, Vytautas Rumšas ir kitais. Prie serialo iš tiesų dirba daug talentingų žmonių ir stipri kūrybinė komanda.

Tiesa, kalbant apie pačias mėgstamiausias darbo akimirkas, R. Lenartavičius išduoda, kad labiausiai jam patinka filmuotis veiksmo scenose.

„Man patinka tos scenos, kuriose vairuoju, man visur visada duoda vaidinti vairuojant. Tas veiksmo scenas gal ir sunkiau atlikti, bet asmeniškai man tas, pavyzdžiui, vairavimas net palengvina darbą: nesiblaškai, jauti didesnę atsakomybę, tada įsijungia kitoks mąstymas“, – sako aktorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didžiausias projektas

Paklausus, ar aktorius niekada nesusitapatina su savo kuriamu veikėju, R. Lenartavičius patikina, kad tai yra profesionalumo klausimas. Vieni personažai augina aktorius, kitus personažus augina patys aktoriai.

Nenuostabu, kad pradėjęs vaidinti televiziniuose serialuose, pats aktorius sulaukia iki šiol daug dėmesio ir internetinėje erdvėje. Vaikiną vis daugiau žiūrovų ima sekti Facebook, Instagram tinkluose.

Nors pats aktorius pastebi praeivių žvilgsnius, vis dėlto patikina, kad visuomenėje galbūt nereikėtų sudievinimo kulto, o į aktorius vertėtų žiūrėti kaip į žmones, kurie žiūrovams bando papasakoti tam tikrą istoriją.

Pastaruoju metu vaidybą ir režisūra gyvenantis aktorius, šiuo metu visą dėmesį skiria savo didžiausiam projektui – paties savęs analizavimui. O kaip bus ateityje, pamatysite tuomet.

„Peržiūrinėju visus užrašus, neseniai mačiau prieš penkis metus rašytą savo norų sąrašą, žiūriu, ko norėjau tuomet ir kur esu dabar. Prieš kokius dešimt metų net nebūčiau pasakęs, kur aš būsiu, todėl tikrai negalėčiau teigti, kad ir čia bus paskutinė mano stotelė“, – intriguoja R. Lenartavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų