REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovas Ramūnas Karbauskis tikisi, kad ketvirtadienį prasidedančios derybos dėl valdančiosios koalicijos užtruks savaitę.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovas Ramūnas Karbauskis tikisi, kad ketvirtadienį prasidedančios derybos dėl valdančiosios koalicijos užtruks savaitę.

REKLAMA

„Šiandien jos prasideda, formatas – yra derybinės grupės, jos susitikinėja, ir aš tikiuosi, kad artimiausiu metu turėsim naujienų“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

Premjeras Saulius Skvernelis savo ruožtu teigė, kad derybos vyksta ir tarp partijų lyderių.

„Derybos yra prasidėjusios, manau, kad jos bus sėkmingos ir greitos“, – sakė jis.

S. Skvernelis tvirtino pats dalyvaujantis šiose derybose. Jis teigė, kad dar per anksti kalbėti, kurie ministrai galėtų likti dirbti, kurie – ne. Ministrų darbas nebus pagrindinis vertinimo kriterijus sprendžiant dėl jų likimo.

„Jeigu bus nuspręsta koalicijoje, kad atsakomybės sritys persiskirsto, ir tos politinės jėgos, kurios galbūt naujai įsilieja į koaliciją, natūralu, kad už tą atsakomybės sritį jie siūlys kandidatą, kas galėtų vadovauti vienai ar kitai ministerijai“, – sakė S. Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, raudona linija derybose yra „finansinis populizmas ir visiškai nepriimtinų politinių nuostatų formavimas, kas kirstųsi visiškai su Vyriausybės programa“.

REKLAMA

„Valstiečiai“ yra sudarę ir žemesnio rango derybinę grupę dėl koalicijos išplėtimo.

R. Karbauskis sakė dar negalintis pasakyti, kada tiksliai „derybinės grupės sės šnekėtis apie Vyriausybės programos darbų planą“.

„Vyriausybės programos, mūsų nuostata, nereikia keisti, tiesiog dėl darbų plano galima pažiūrėti. Aš labai tikiuosi, kad savaitės mums užteks“, – teigė LVŽS vadovas.

Pasak R. Karbauskio, ketvirtadienį turėtų būti deramasi su Socialdemokratų darbo partija, tikimasi sulaukti „Tvarkos ir teisingumo“, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos laukiama prisidėsiant penktadienį.

REKLAMA
REKLAMA

„Fiziškai susitinkama šiandien bus ir jau pradėta šnekėtis su Socialdemokratų darbo partija ir aš labai tikiuosi „Tvarkos ir teisingumo“, o Lenkų rinkimų akcija šiandien turi labai daug renginių ir praktiškai jų pirmininkas fiziškai negali prisijungti prie šių įvykių, tikiuosi, kad rytoj prisijungs“, – kalbėjo „valstiečių“ vadovas.

Po prezidento rinkimų „valstiečiai“ paskelbė pradedantys derybas dėl platesnės valdančiosios koalicijos. Socialdemokratų darbo partija bei „Tvarka ir teisingumas“ trečiadienį pranešė stabdančios iki šiol galiojusius koalicinius susitarimus su „valstiečiais“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų