REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors naujieji europarlamentarai dar nė neprisiekė, vieno Lietuva jau nebeturi. Išrinkta krepšinio legenda, Šarūnas Marčiulionis atsisako savo mandato. Marčiulionis aiškina, kad Lietuvoje turi daug darbų, kuriuos išvykus į Briuselį tektų apleisti. Po šio sprendimo jį pakeisti turėtų kitas valstietis pastaruoju metu itin pagarsėjęs savo tyrimais Stasys Jakeliūnas. 

Nors naujieji europarlamentarai dar nė neprisiekė, vieno Lietuva jau nebeturi. Išrinkta krepšinio legenda, Šarūnas Marčiulionis atsisako savo mandato. Marčiulionis aiškina, kad Lietuvoje turi daug darbų, kuriuos išvykus į Briuselį tektų apleisti. Po šio sprendimo jį pakeisti turėtų kitas valstietis pastaruoju metu itin pagarsėjęs savo tyrimais Stasys Jakeliūnas. 

REKLAMA

Plačiau apie priežastis, kodėl netikėtai atsisakė europarlamentaro kėdės studijoje aiškinosi Jolanta Svirnelytė su Šarūnu Marčiulioniu.

Visi labai nustebo, kai jūs pasakėte, kad kandidatuosite į Europos Parlamentą, o dabar dar labiau nustebo, kai laimėjot ir pasakėt, kad neisit. Tai kas nutiko?

Na, pirmiausia tai noriu padėkoti visiems rinkėjams draugams, pažįstamiems, kurie tiki tuo, ką aš darau, ir tuo, ką aš darysiu. Sprendimas buvo priimtas žinant Europines turbulencijas, žinant ekonominę ir politinę situaciją, ypač dabar. Išgirdus, kad toks komitetas neplanuojamas kurti, bent jau šią kadenciją, o dabar jau Lietuvoje pradėti, tai aš tuos darbus darysiu Lietuvoj.

REKLAMA
REKLAMA

Bet mes lyg ir girdėjom kaip jūs sakėte, ką jūs planuojate daryti, kaip jūs įsivaizduojate savo darbą Europos Parlamente. Vaikų užimtumas ir visi kiti dalykai. Tai jei ne vienas komitetas, tai gal galėjote rasti kažkokių kitų? Juolab, gi laimėjote.

REKLAMA

Taip, bet yra toks dalykas. Geriausia Europoje prie stalo atnešti darbus padarytus. Tai visi gali kalbėti, visi gali žadėti, bet kai yra padarytas darbas, tada tas darbas yra geras pavyzdys. Jeigu jis geras – tada galima jį multiplikuoti, galima skleisti ir toliau į Europą. Aš ir noriu, būtent, tą programą, jeigu ją pavyktų padaryti su buvusiais sportininkais, juos perprogramuoti naujam gyvenimui, tai ta programa būtų „Būk lyderiu vėl" („Be the leader again"). Ji, manau, turėtų sėkmę ir kitose šalyse, kadangi tokių, nuskriaustų sportininkų yra daugybė. Kita programa būtų „Jėgos salos", kurios būtų diegtos prie mokyklų. Ten vaikai galėtų atlikti fizinius pratimus ir individualiai, ir grupėse.

REKLAMA
REKLAMA

Čia žinoma, gražūs dalykai, bet jūs jau buvote kaip ir pradėjęs tuos projektus, kai kandidatavot.

Ir jų negali baigti.

Bet tai kodėl jūs vis tiek ėjot? Jeigu turi savo veiklą ir žinai, ką darysi, tai ko tada eiti ten?

Labai daug žmonių palieki nežinomybėj. Ir nemanau, kad būtų sėkmingi tie projektai, jeigu aš nelikčiau Lietuvoj.

Tai išvis, kas traukė į tą Europos Parlamentą?

Būtent ta naujovė, naujadaras, kurį aš tikrai galvojau, kad būtų galima padaryti su jaunimo sveikatingumu ir sporto komitetu. Jo nėra ir jis tikrai yra būtinas.

Šiandieną pasigirsta tokios kalbos, kad galbūt valstiečių partija jus ten stūmė ir ragino ar net kažkaip privertė, kad paleistumėte tą postą ir įleistumėte Stasį Jakeliūną. Gal čia yra tiesos?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Absoliučiai ne. Tai šeimos ir draugų sprendimas yra. Aš tikrai nesu stumdomas gyvenime. Manau, kad tie visi projektai bus palaikomi valdančiųjų, tam, kad būtų parodyta sėkmė ir tai, kad tie projektai tikrai gali būti sėkmingi Lietuvoj.

Kokie jūsų santykiai su Ramūnu Karbauskiu? Jūs gi buvote antras numeris visame sąraše ir dabar jūs pasakote „ne". Jis sako, kad viskas džiugu. Jeigu jūs būtumėte mano antras numeris, tada sakyčiau „ne, ne, ne. Būk geras, atstovauk. Aš labai džiaugiuosi, kad tu ten patekai".

Aš kai jam pasakiau, jis atsakė, kad mane puikiai supranta, nes jis praeitą kadenciją buvo tokioje pat situacijoje. Buvo išrinktas pirmas, o tada ponui Broniui Ropei buvo visos galimybės. Ponas Ropė pasirodė nuostabiai saugodamas mūsų atomą, ar nuo atomo saugodamas. Visa tai, ką jis padarė, yra puiku. Taip pat ir aš, ypač, kai žinau, kad finansiškai metai bus tikrai sudėtingi ir ta kadencija bus sudėtinga iš finansinės pusės, manau, kad ponas Jakeliūnas puikiai tinka šiai pozicijai.

REKLAMA

Bet žmonės balsavo už jus ir norėjo, kad Marčiulionis eitų ir atstovautų juos.

Aš darbais, žygiais, o ne žodžiais tėvynę myliu. Aš parodysiu darbais ir visus pakviesiu, kurie balsavo. Ir į sporto saleles, ir į kitus renginius, kad visi pamatytų, jog mes darome darbus.

Tarkime, su šita patirtimi jūs dar galvojate apie politiką? Gal kažkokį kitokį variantą? Gal į Seimą eisite?

Ne, aš tikrai niekur neisiu. Tikrai nenoriu politikoj turėti daug reikalų, tik tiek, kiek reikalaus tie projektai. Aš matau tęstinumą, tam tikrą įsiprasminimą. Pats buvęs sportininkas noriu padėti kitiems sportininkams. Ne už pinigus. Manau, kad pritars rinkėjai ir žmonės, kad tie projektai reikalingi Lietuvai. O tada, kai bus Lietuva – bus ir kitos šalys. Tada žiūrėsime kas bus toliau.

Ačiū.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų