REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
57
SAM reakcija į kaltinimus medikui: paaiškėjus, kad dirbo apsvaigęs, praras ne tik darbą (nuotr. tv3.lt)

Po anoniminio pranešimo apie tai, kad Kretingos ligoninės chirurgas A. M. galimai darbo vietoje dirbo apsvaigęs nuo alkoholio ir narkotinių medžiagų kilo didelis skandalas.

57

Po anoniminio pranešimo apie tai, kad Kretingos ligoninės chirurgas A. M. galimai darbo vietoje dirbo apsvaigęs nuo alkoholio ir narkotinių medžiagų kilo didelis skandalas.

REKLAMA

Sunkūs kaltinimai užgriuvo mediką, kuris yra minimas modelio Dovilės Didžiūnaitytės žūties byloje. Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) atstovai patvirtino, kad sulaukė tokio laiško ir patvirtino, jog iškart ėmėsi veiksmų.

Primename, kad 2017-ųjų lapkričio 20-ąją, tragiškai žuvusios 22-jų modelio Dovilės Didžiūnaitytės mirties aplinkybės narpliojamos iki šiol.

Atliekamame ikiteisminiame tyrime kalbama ne tik apie savižudybę, bet ir apie galimą apsvaiginimą, modelio išžaginimą, privedimą prie savižudybės ar net nužudymą. Aiškūs ir asmenys, su kuriais paskutines savo gyvenimo valandas leido D. Didžiūnaitytė.

Tarp įtariamųjų iškart pradėjo šmėžuoti pramogų pasaulyje gerai žinomo Ričardo Piniko, o vėliau ir, kaip paaiškėjo po kurio laiko, kartu tą vakarą su Dovile buvusio mediko Aivaro Miltenio pavardės. Bet įtarimai kol kas niekam nepareikšti.

REKLAMA
REKLAMA

Gresia rimtos problemos

SAM spaudos tarnybos patarėja, laikinai vykdanti vedėjo funkcijas Alina Žilinaitė patvirtino, kad ministerija yra gavusi skundą dėl galimai neteisėtų gydytojo veiksmų, kuriame medikui metami išties labai rimti kaltinimai.

REKLAMA

„Ši nerimą kelianti informacija bus perduota Akreditavimo tarnybai, gydymo įstaigos steigėjui bei teisėsaugos pareigūnams, kurie tiria tokius atvejus.

Jeigu pasitvirtintų įtarimai, kad gydytojas darbe buvo apsvaigęs, jam grėstų licencijos netekimas ir atleidimas iš darbo“, – juodžiausią scenarijų įvardijo A. Žilinaitė.

Detaliau šio anoniminio pranešimo A. Žilinaitė komentuoti nenorėjo: „Tai yra anoniminis pranešimas, kuris nėra patvirtintas ar įrodytas, tad SAM negali platinti nepatvirtintų gandų.“

SAM atstovė tuo pačiu atkreipė dėmesį, kad pastebėjus apsvaigusį darbuotoją, apie tai reikėtų informuoti įstaigos vadovą arba nedelsiant kviesti policiją.

REKLAMA
REKLAMA

Gydytojas dirba toliau

Nepaisant sunkių įtarimų, Kretingos ligoninės atstovai patvirtino, kad A. M. toliau dirba savo skyriuje. Bent jau tol, kol vyksta ikiteisminis tyrimas.

Kretingos ligoninės vadovė Ilona Volskienė pasakojo, kad ne tik SAM, bet ir jie elektroniniu paštu gavo anoniminį laišką dėl galimai neteisėtų gydytojo chirurgo A. M. veiksmų.

„Siekiant, kad būtų tinkamai įvertinti iškelti įtarimai ir kuo skubiau imtasi reikiamų priemonių, mūsų ligoninėje sudaryta komisija, kuri šiuo metu atlieka tyrimą.

Pasitvirtinus skunde pateiktiems kaltinimams ar jų daliai, A. M., kaip ir bet kuris kitas darbuotojas, atsakys įstatymų nustatyta tvarka. Jei paaiškės, kad gydytojo veiksmuose yra nusikalstamos veikos požymių, Ligoninė nedelsiant kreipsis į teisėsaugos institucijas“, – trumpą komentarą pateikė I. Volskienė.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų