REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Liūtis (nuotr. 123rf.com)

Sinoptikai praneša, kad antroje dienos pusėje Lietuvą ims skalauti lietus, galima perkūnija. Tiesa, nemalonūs reiškiniai numatomi ne visoje Lietuvoje.

20

Sinoptikai praneša, kad antroje dienos pusėje Lietuvą ims skalauti lietus, galima perkūnija. Tiesa, nemalonūs reiškiniai numatomi ne visoje Lietuvoje.

REKLAMA

Šiandien prognozuojama nepastoviai debesuota diena. Daug kur, daugiausia vakarinėje šalies pusėje, pasirodys trumpi lietūs, kai kur smarkūs, perkūnija.

Šiandien, 16 val., Žemaitijoje pasirodys pirmasis lietus, jis taip pat palies ir Šiaulius. 17 val. lietus apims jau didesnę Žemaitijos teritoriją. 18 val. ims lyti ir Klaipėdoje, įvairiuose pajūrio rajonuose, taip pat Tauragėje. 19 val.prognozuojamas lietaus sustiprėjimas, labiausiai klius Klaipėdai.

21 val. lietaus debesys pajudės tolyn į Lietuvos teritoriją, bet Kauno dar nepasieks, palis Šiauliuose. 22 val. jau turėtų lyti ir Kaune, Alytuje bei Panevėžyje. Naktį lietus atkeliaus ir iki Vilniaus ir likusios Lietuvos dalies. Na, o paryčiais pasitrauks iš mūsų šalies.

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien numatomas pietų, pietvakarių vėjas. Vakare, vakariniuose rajonuose, jis bus vakarų, šiaurės vakarų, 8–13 m/s, vietomis gūsiai sieks 15–19 m/s. Aukščiausia temperatūra 27–30, pajūryje apie 24 laipsnius.

REKLAMA

„Kai atmosfera yra nestabili, susimaišo šaltos ir šiltos srovės, gali kilti perkūnija, škvalai, žaibai, iškristi kruša. Paprastai škvalą lydi labai smarkus lietus ir žaibavimas. Susidaro pavojingi reiškiniai”, – kalba klimatologas.

Artimiausią naktį numatomas pietų, pietvakarių, 7–12 m/s vėjas. Per perkūniją vietomis gūsiai sieks 15–17 m/s. Temperatūra kris iki 12–14 laipsnių. 

Rytojaus dieną daugelyje rajonų trumpai palis, kai kur galima perkūnija. Temperatūra kils iki 17–19 laipsnių.

Savaitgalį taip pat lis

Savaitgalį numatomi debesuotis su pragiedruliais orai, daugelyje rajonų numatomi trumpi lietūs. Temperatūra kils iki 17 – 19 laipsnių. Naktimis vės iki 10 – 12 laipsnių šilumos.

REKLAMA
REKLAMA

Vandens telkinių temperatūra

Pagal Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenis, šiomis dienomis įvairiuose vandens telkiniuose temperatūra yra labai įvairi. Baltijos jūroje prie Nidos ir Klaipėdos 17 laipsnių. Ežerų temperatūra yra tokia: Tauragnų ežere – 18 laipsnių, Alnio ež. (Molėtų raj.) – 21 laipsnio šiluma, Kauno mariose (Darsūniškyje) yra 21 laipsnis, Neryje (Vilniuje) – 20 laipsnių šiluma, Nemune (Druskininkuose) – 21 laipsnio šiluma, Šventojoje (Anykščiuose) – 20 laipsnių, Kuršių mariose – 20 laipsnių šilumos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų