REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Lietuvos užsienio reikalų ministerija trečiadienį paragino šalies gyventojus susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į Izraelį ir Palestiną.

REKLAMA
REKLAMA

Toks perspėjimas paskelbtas Izraeliui tęsiant antskrydžius prieš taikinius palestiniečių teritorijose, iš kurių į Izraelį paleista per šimtą raketų.

REKLAMA

„Raginame susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į Izraelį ir Palestiną. Esantiems Izraelyje ir Palestinoje rekomenduojame imtis ypatingų atsargumo priemonių, sekti šalies kompetentingų institucijų pranešimus apie padėtį ir laikytis juose nurodytų instrukcijų, išlikti budriems“, - skelbiama ministerijos interneto svetainėje.

Ministerija ypač ragina nevykti į Izraelio pietus – 40 kilometrų spinduliu aplink Gazos ruožą, įskaitant Sderotą, Netivotą, Aškeloną ir Berševą, o Gazos ruože esantiems Lietuvos piliečiams – nedelsiant jį palikti.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad per Izraelio atakas iš oro Gazos ruože žuvo mažiausiai 28 žmonės, Izraelis neatmeta ir sausumos pajėgų operacijos. Palestiniečių islamistų organizacija „Hamas“ pranešė, kad trečiadienio rytą paleido keturias raketas į Tel Avivą, mieste buvo girdėti sirenų kauksmas.

Lietuvos ambasadorius Izraelyje Darius Degutis BNS sakė, kad Tel Avivo gyventojai stengiasi gyventi įprastu ritmu, tačiau įtampa juntama, mieste sustiprintas saugumas.

Pasak diplomato, taip pat jaučiamas gyventojų susitelkimas, Izraelio vyriausybei nusprendus iškviesti 40 tūkst. rezervo karių. Šioje šalyje karinė tarnyba yra privaloma visiems piliečiams, jie kasmet atnaujina savo įgūdžius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ambasadorius teigė, kad ambasada kol kas nesulaukė lietuvių kreipimųsi, o planuojančius vykti į šalį paragino atidžiai sekti situaciją ir ypač vengti Izraelio pietų, kur dėl apšaudymų iš Gazos ruožo oro pavojaus sirenos skamba nuolat.

„Izraelis gyvena kariniu ritmu, prie kurio, deja, yra įpratęs“, - BNS telefonu iš Tel Avivo sakė D.Degutis.

Iš Vilniaus į Tel Avivą bendrovės „Wizzair“ lėktuvai skrenda tris kartus per savaitę. Didieji kelionių organizatoriai „Novaturas“ ir „Tez tour“ BNS informavo, kad jų klientų šiuo metu Izraelyje nėra.

REKLAMA

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius trečiadienį pasmerkė raketų atakas.

„Griežtai smerkiu raketų atakas prieš Izraelį. Raginu nutraukti smurto veiksmus ir vengti tolesnės eskalacijos“, - socialiniame tinkle „Twitter“ parašė ministras.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų