REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

46-erių metų Latvijos pilietis, siekdamas išpildyti savo svečio iš Australijos, turistaujančio per visą Europą, troškimą pamatyti Lietuvą, surengė jam ekskursiją į Šiaulius. Spalio 31-osios vakarą vyrai jau žvalgėsi po Šiaulių bulvarą. Ir ne tik žvalgėsi. Vyrų pramogos pateko į dieną ir naktį miesto centre gyvenimą sekančių vaizdo kamerų stebėjimo zoną.

REKLAMA
REKLAMA

Suolelis virto vaišių stalu

Prie monitoriaus sėdinčio darbuotojo dėmesį atkreipė Vilniaus ir Varpo gatvių sankirtoje puotaujantys du vyrai. Ant suoliuko paserviruotas brendis ir alus kėlė nuotaiką pakaitomis iš kakliuko jį gurkšnojantiems vyrams. Kadangi gerti viešoje vietoje įstatymas draudžia, budėtojas puotaujančius vyriškius ėmė stebėti atidžiau. Alkoholio užkaitintų vyrų žvilgsniai kabinosi į pro šalį einančias merginas, tačiau visi mėginimai užkalbinti dailiosios lyties atstoves baigėsi nerezultatyviai.

REKLAMA

Tada vienas iš jų patraukė už namo kampo. Kaip užfiksavo kameros – gamtinių reikalų atlikti. „Pašventinęs“ namo sieną, jis sugrįžo pas bičiulį ir draugužiai įslinko į „Can Can pizza“. Tačiau netrukus iš kavinės išniro ir nupėdino link Tilžės gatvės tebegurkšnodami tą patį alkoholio butelį. Vyrų naktinį vojažą su alkoholio buteliu miesto centre nutraukė policijos patruliai.

Paaiškėjo, kad sulaikytieji –  tai 46-erių metų S. S. iš Latvijos ir paviešėti pas jį atvykęs 32-ejų metų  bičiulis T. K. iš Australijos. Pirmajam nustatytas lengvas (1,47 promilės), antrajam – vidutinis (1,54 promilės) girtumas.

REKLAMA
REKLAMA

Policininkams nepatiko didysis pirštas

Pasak Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovų, vyrams nepatiko, kad jų ekskursiją nutraukė policijos pareigūnai. Australijos pilietis pareiškė, kad tai, jog neleidžiama jiems girtauti miesto centre esančiame bulvare – tarptautinis skandalas ir savo nepasitenkinimą išreiškė nepadoriu gestu. Didįjį pirštą jis atkišo į tarnybinį automobilį jį įsodinusiam patrulių būrio vadui. Vėliau vyras dievagojosi, kad šis ženklas Australijoje nelaikomas nepadoriu ir tos šalies pareigūnams visai priimtinas...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sulaikytieji savo pažintį su Šiauliais tęsė miesto policijos komisariate. Čia pareigūnams teko australą nutraukti nuo stalo, ant kurio užsilipęs užsienietis bandė reguliuoti vaizdo kameros stebėjimo rakursą, nes jam nepatiko, kad visur jis yra stebimas.

Po keleto laikinojo sulaikymo patalpose praleistų valandų prasiblaiviusiems užsieniečiams buvo surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai: latviui - už šlapinimąsi viešojoje vietoje, kuris traktuojamas kaip nedidelis chuliganizmas, australui –  už policijos pareigūno garbės bei orumo įžeidimą ir abiem - už alkoholinių gėrimų gėrimą viešoje vietoje.

Juozas GINKUS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų