REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vadovybės apsaugos departamento pareigūnai sekmadienio naktį sulaikė 37 metų neblaivų švedą, kuris mėgino nusišlapinti ant Prezidentūros sienos.

REKLAMA
REKLAMA

Išvydę jau tapusį įprastą vaizdą, apsaugininkai puolė į lauką ir užsuko rankas besišlapinančiam užsieniečiui. Nieko nesuvokiantis vyriškis perduotas policijos pareigūnams.

REKLAMA

Apklausiamas jis tikino gyvenęs viešbutyje, tačiau nuklydęs naktį ne į tą pusę. Kadangi buvo išgėręs nemažai alaus, prireikė tualeto, tačiau jo niekur nerado.

Kaip visada, išgelbėjo aukšta siena, kurios kampas itin patogus nusišlapinti.

Švedui skirta 200 litų bauda. Jis tikino sumokėsiąs ją kaip tik bus atidaryti bankai.

Vadovybės apsaugos departamento direktorius Raimundas Kairys portalui www.balsas.lt sakė, jog tokių atvejų įvyksta itin dažnai, tačiau, jo nuomone, užsieniečių intymiais reikalais turėtų visgi pasirūpinti savivaldybė.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau Vilniaus meras Artūras Zuokas portalo žurnalistus  tikino, jog sostinėje yra pakankamai viešųjų tualetų, veikia kavinės: „kiekvienam chuliganui neįdėsi į tarpkojį tualeto. Normalūs žmonės visada randa, kur jiems susitvarkyti. Taip daro chuliganai, kuriuos turi gaudyti Prezidentūros apsauga. Yra tam policija. Tokie pažeidėjai turi būti nubausti, ir sumokėti baudą“.

A. Zuoko nuomone, iš kiekvieno užsienio piliečio galima išpešti baudą kreipiantis į jų šalies ambasadas, pranešant darbovietei ar tos šalies policijai: „Yra nemažai variantų ir baudų išieškojimo metodų. Galu gale užsienio pilietis gali būti neįleistas į šalį, kur pažeidė viešąją tvarką“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau policija pripažino, jog priversti sumokėti baudą nėra taip paprasta, jeigu žmogus sako, kad niekur nedirba, neturi pinigų ir kortelių, nesako adreso ir net kai kurie įsigudrina pameluoti, iš kurios šalies esą.

Tik dabar Europos Sąjungoje rengiama direktyva, kurios dėka galima bus sukurti baudų išieškojimo tvarką už viešosios tvarkos pažeidimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų