REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ministrą Pirmininką pavaduojanti finansų ministrė Ingrida Šimonytė žada, kad Vyriausybė parems nuo škvalo nukentėjusius gyventojus, tačiau pabrėžia, kad pagalbos gali tikėtis ne visi. Pasak jos, su škvalo padariniais kovojančios ir dėl to gerokai savo biudžetus patuštinusios savivaldybės pagrįstai tikisi sulaukti šių išlaidų kompensacijos. Pasak jos, jei nukentėjo „sodybos ar kažkoks panašus turtas“ – išlaidas turėtų atlyginti draudikai, ne Vyriausybė.

REKLAMA
REKLAMA

„Savivaldybės, jau organizavusios tokią pagalbą ir išleidusios pinigų, tikėsis iš Vyriausybės rezervo kažkokios kompensacijos, ir, manau, tas lūkestis visiškai pagrįstas, ir tai bus padaryta. Tačiau nereikėtų tos valstybės paramos taip jau suabsoliutinti, todėl, kad jeigu nukentėjo kažkokios žmonių laisvalaikio, tarkim, sodybos vasaros praleidimo ar kažkoks panašus turtas, tai tikrai manyčiau, kad toks turtas turi būti draudžiamas, ir tuomet išlaidas turėtų atlyginti draudimo kompanijos, ne Vyriausybė“, – interviu „Žinių radijui“ sakė I. Šimonytė.

REKLAMA

Ministrės teigimu, su miško atsodinimu yra susiklosčiusi kiek kitokia padėtis. Miškų atkūrimui, atsodinimui paramos bus galima tikėtis pritraukti iš ES struktūrinių fondų, tačiau miškų sutvarkymu pirmiausia turėtų pradėti rūpintis jų savininkai. „Rūpintis pačiu mišku, miško sutvarkymu yra kiekvieno savininko prerogatyva“, – pabrėžė ministrė.

Be to, jos žodžiais tariant, draudimas yra vienas iš būdų, kurių savo turtui apsaugoti turėtų imtis apdairus šeimininkas.

„Draudimas kaip būdas sumažinti savo nuostolius ir apskritai kitos priemonės, kurių turėtų imtis apdairus šeimininkas, yra paspirtis, kai ištinka tokia nelaimė“, – sakė finansų ministrė.

Skaičiuojama, kad rugpjūčio 7-8 d. praūžęs škvalas padarė daugiau kaip 20 mln. Lt nuostolių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų