REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sostinės konservatoriai nori su kitais dešiniaisiais formuoti naują valdančiąją Vilniaus miesto savivaldybės tarybos koaliciją.

REKLAMA
REKLAMA

Tėvynės sąjunga norėtų, kad taryboje susiburtų aiškus konservatorių, liberalcentristų ir Liberalų sąjūdžio branduolys, prie kurio galėtų prisijungti paskiri esama padėtimi nepatenkinti socdemai bei naujoji "nepriklausomųjų" frakcija.

REKLAMA

"Mums neatrodo, kad svarstymai apie socialdemokratų, konservatorių, liberalcentristų

ir "nepriklausomųjų" koaliciją yra solidūs. Mums labiau priimtina Liberalų sąjūdžio, liberalcentristų ir mūsų koalicija", - BNS trečiadienį sakė Vilniaus konservatorių lyderis Kęstutis Masiulis.

Pasak jo, valdančioji koalicija turėtų būti kuriama vertybiniu pagrindu, todėl geriau būtų, jei vienytųsi dešiniosios politinės jėgos. Be to, nepasitenkinimą konservatoriams kelia socialdemokratų tarpusavio susiskaldymas.

REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokratų fakcija, kurią sudaro 6 nariai, turi du oponuojančius vienas kitam flangus: iš LSDP pašalintas Algirdas Paleckis bei savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Juras Požėla remia esamą koaliciją, kurią sudaro partija "Tvarka ir teisingumas", socdemai bei Lenkų rinkimų akcija. Romas Adomavičius bei Vitalija Kliukienė būtų palankūs naujos koalicijos formavimui su konservatoriais, liberalcentristais bei tris narius vienijančiais "nepriklausomaisiais", tuo metu Jūratė Žeimienė ir Audrius Rudys griežtos nuomonės šiuo klausimu neturi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį vakare posėdžiavęs Tėvynės sąjungos prezidiumas nutarė, jog Vilniaus koalicijos formavimas turėtų pereiti į dešiniųjų partijų lyderių rankas.

Šiuo metu valdančiąją koaliciją sostinės taryboje sudaro "Tvarka ir teisingumas" (13 mandatų), Lenkų rinkimų akcija (6) ir socialdemokratai (6). Liberalų sąjūdis rinkimuose laimėjo 4 vietas, jie skelbiasi esantys konstruktyvia opozicija.

Valdantiesiems oponuojantys konservatoriai taryboje turi 10 vietų, liberalcentristai - 9.

Rusų sąjunga vienija 2 narius ir kartu su iš "tvarkiečių" frakcijos išėjusiu Gintaru Kazaku įkūrė naują "Nepriklausomą" frakciją.

REKLAMA

Pastaruoju metu sostinės savivaldybės užkulisiuose buvo girdimos kalbos apie naujos koalicijos būrimą. Buvo manoma, kad ją sudaryti galėtų socialdemokratai, liberalcentristai, nauja tris narius vienijanti "nepriklausomųjų" frakcija bei konservatoriai, tačiau galimi partneriai nesutaria dėl įtakos svertų pasidalijimo.

Kiek anksčiau yra vykusios konservatorių, liberalcentristų ir Liberalų sąjūdžio derybos dėl naujos koalicijos, tačiau liberalsąjūdiečiai iš jų pasitraukė, motyvuodami tuo, kad galimi partneriai (daugiausia liberalcentristai) neatsižvelgia į jų siūlymus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų