REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiąnakt per Lietuvą keliaus kritulių debesys. Iš pradžių snigs, kai kur pustys, vėliau pradės kristi drėgnas sniegas, dar vėliau pradės lyti.

Šiąnakt per Lietuvą keliaus kritulių debesys. Iš pradžių snigs, kai kur pustys, vėliau pradės kristi drėgnas sniegas, dar vėliau pradės lyti.

REKLAMA

Ten, kur lis, prasidės lijundra, plikledis ir rūkas. Dieną vietomis truputį palis, kris dulksna, bus rūkas. Be to, bus vėjuota.

Šalčiausia paros dalis bus šį vakarą – nuo maždaug 1 laipsnio šalčio prie jūros iki 7–8 laipsnių šalčio šalies rytuose, bet pietvakariuose jau gali būti ir laipsnis kitas šilumos. Po to visą naktį temperatūra tik kils, rytoj dieną visur vyraus jau keli laipsniai šilumos.

Klaipėdoje ketvirtadienį laikysis apie 3 laipsnius šilumos, Šiauliuose, Panevėžyje šils iki 2, Utenoje irgi bus apie 2 šilumos. Vilniuje bus nuo 7 laipsnių šį vakarą iki maždaug 2 laipsnių šilumos rytoj dieną. Kaune vakare bus apie 5 šalčio, dieną maždaug 3 šilumos. Vilniuje – rytoj bus iki 2 šilumos. Kaune šiąnakt šaltis slūgs labai sparčiai. Klaipėdoje šį vakarą labai greitai atšils, vėliau taip ir liks.

Penktadienio naktį kritulių mažai, bet daug kur galimas rūkas, nesmarki lijundra ir plikledis. Oro temperatūra svyruos apie 0 laipsnių. Dieną vietomis palynos, kaip ir naktį vietomis lijundra bei plikledis. Oras šils iki 2–4 laipsnių šilumos.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienio naktį vėl nedidelė dulksna, rūkas, lijundra, plikledis, oro temperatūra vėl svyruos apie 0 laipsnių, dieną lietus, šlapdriba, vėliau sniegas. Šalies vakaruose gali drėbti gausiai, su nemaloniomis pasekmėmis. Oro temperatūra įdienojus bus nuo 1 iki 3 laipsnių šilumos.

REKLAMA

Sekmadienį irgi numatomi mišrūs krituliai, bet jie bus negausūs. Naktį vyraus menkas šaltukas, dieną – keli laipsniai šilumos. Kiek leidžia įžvelgti sinoptikų apskaičiavimai, permainingi, drungni, su mišriais krituliais orai bus mažiausiai iki sausio pabaigos.

Hidrologė: sangrūdos upėse turėtų praeiti be potvynių

Lietuvos upėse pradėjus formuotis ledų sangrūdoms, hidrologė sako, kad jos, pagal esamas prognozes, turėtų praeiti ramiai ir potvynių nesukelti.

„Sangrūdos bus, bet kiek jos nuostolių gali padaryti, kiek pakels vandens lygį, kol kas yra sunku įvertinti, nes pagal orų prognozes nėra labai aukštų temperatūrų, tai lyg ir neturėtų daug kilti vanduo – turėtų prasistumti viskas ir gražiai praeiti“, – BNS trečiadienį sakė Hidrometeorologijos tarnybos hidrologė Janina Brastovickytė-Stankevič.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, šiuo metu ledų sangrūdos Neryje yra susiformavusios Vilniuje, ties Žvėrynu, tuo tarpu ties Jonava upė kol kas yra užšalusi.

Hidrologės teigimu, potvynio grėsmę galėtų sukelti staigus atšilimas, jeigu į upes subėgtų vanduo nuo ištirpusio sniego, kuris labiausiai pakelia vandens lygį.

„Dabar mes turime to vandens tiek, kiek turime upėje. Ir tik tiek, kiek sulaiko sangrūda, vanduo gali pakilti, kas nėra labai daug, nes ledai vis tiek kažkiek juda“, – sakė ji.

„Bent jau kol kas pagal prognozes, ką sinoptikai mums pranešė, tai mes nematome didelio pavojaus“, – pridūrė Janina Brastovickytė-Stankevič.

Kauno rajono savivaldybė trečiadienį surengė ekstremalių situacijų operacijų centro posėdį dėl galimo potvynio. Savivaldybė nerimauja, kad jį sukelti ledonešio metu gali naujo tilto ties Kleboniškiu statyba, nes jos metu yra susiaurėjusi upės vaga.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos vertinimu, tai neturėtų lemiamos įtakos galimam potvyniui.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, artimiausiomis naktimis Lietuvoje pašals, tačiau dienomis nuo ketvirtadienio vyraus teigiama temperatūra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų