REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kasdien siuntų srautui vis labiau augant, Lietuvos paštas imasi papildomų veiksmų, kurie padės siuntas gavėjams pristatyti kuo greičiau. Artimiausiu metu bus įvedamos kelios naujos priemonės, Lietuvos paštas taip pat dalijasi labiausiai užimtų paštomatų sąrašu.

Kasdien siuntų srautui vis labiau augant, Lietuvos paštas imasi papildomų veiksmų, kurie padės siuntas gavėjams pristatyti kuo greičiau. Artimiausiu metu bus įvedamos kelios naujos priemonės, Lietuvos paštas taip pat dalijasi labiausiai užimtų paštomatų sąrašu.

REKLAMA

„Metų pabaiga yra gana įtemptas laikotarpis, kai siuntų kiekiai paprastai išauga du kartus. Šiais metais turime išskirtinę situaciją – pirmasis karantinas išugdė naujus gyventojų apsipirkimo įpročius, o tai lėmė ir išaugusius siuntų kiekius. Prognozuojame, kad šiais metais kalėdinių siuntų kiekiai bus didesni nei iki šiol“, – sako Lietuvos pašto Rinkodaros ir pardavimų vadovas Norbertas Žioba.

Pranešama, kad imamasi naujų priemonių pašto veiklai optimizuoti.

„Šventiniam laikotarpiui ruošiamės atsakingai – darome įvairius veiksmus, kad siuntos gavėjus pasiektų kaip galima greičiau: nuolat plečiame terminalų tinklą, į populiariausius terminalus kurjeriai važiuoja dažniau nei įprastai, kai kurie aptarnaujami net sekmadieniais, taip pat išnaudojame visus įmanomus pristatymo būdus – kurjeriams padeda ir laiškininkai ir paštų darbuotojai“, – sako N. Žioba.

REKLAMA
REKLAMA

Naujos priemonės

Vilniaus mieste pradeda veikti mobilūs siuntų atsiėmimo punktai. Šalia populiariausių LP EXPRESS siuntų terminalų nurodytu laiku siuntos gavėjams bus atiduodamos tiesiai iš kurjerio rankų. Gavėjai apie galimą siuntos atsiėmimą mobiliajame punkte bus iš anksto informuojami SMS žinute. Gavėjui neatėjus atsiimti siuntos, kai tik atsiras galimybė, ji bus įdėta į siuntų terminalą.

REKLAMA

Kituose miestuose, jei siuntų savitarnos terminalas yra pilnai užpildytas, siuntą galima atsiimti artimiausiame pašto skyriuje. Kurjeriui atvežus siuntas į pašto skyrių, jos gavėjui bus išsiųsta SMS žinutė su pasiūlymu atvykti atsiimti siuntą į paštą. 

Šiuo metu siuntos išduodamos šiuose pašto skyriuose: Gargždų, Kretingos, Šilalės, Kelmės, Kupiškio, Rokiškio, Vilkaviškio. Artimiausiu metu planuojama tai daryti ir Kėdainių bei Vilniaus rajono, Riešės ir Balsių paštuose. Paštų sąrašas gali keistis atitinkamai pagal poreikį. 

REKLAMA
REKLAMA

Atsiimant siuntą iš kurjerio, nuo lapkričio 26 d. pakaks nurodyti SMS žinute atsiųstą siuntos atsiėmimo kodą. Tuo atveju, jei gavėjas šio kodo negaus, praras ar dėl kitų priežasčių negalės kurjeriui nurodyti atsiėmimo kodo, bus laikomasi iki šiol taikytos atsiėmimo praktikos – kurjeriui reikės nurodyti asmens tapatybę patvirtinančio dokumento numerio 4 paskutinius skaitmenis.  

Visą svarbiausią informaciją apie kalėdines siuntas galite rasti specialiame kalėdiniame Lietuvos pašto puslapyje.  

Populiariausi LP EXPRESS terminalai

Lietuvos paštas taip pat primena, ką reikėtų žinoti, planuojant siųsti ar gauti siuntas LP EXPRESS siuntų terminalais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Siunta gali atkeliauti į kitą terminalą. Jeigu gavėjo pasirinktas terminalas yra užpildytas, siunta gali būti nukreipta į kitą artimiausią 2 km. spinduliu esantį terminalą. Taip nukreipiamų siuntų nėra daug – bendrai vos apie 3,5 proc. visų terminalais keliaujančių siuntų. Kurjeriai kiekvieną kartą stengiasi įvertinti situaciją ir pristatyti siuntą į kuo patogesnį gavėjui terminalą.

Lietuvos paštas dalijasi pačių populiariausų LP EXPRESS terminalų sąrašu. Šie terminalai yra maksimaliai užpildyti, todėl sulaukti siuntos į juos ar išsiųsti iš jų, gali būti sudėtingiau. Tokiu atveju, jeigu siunta skubi, rekomenduojama rinktis kitą artimiausią terminalą.

REKLAMA

Šiuo metu populiariausi terminalai didžiuosiuose miestuose: Vilniuje (Ozo g. PC „Akropolis“, „Domus Pro“ terminalas Ukmergės g., Liepkalnio g. PC „Maxima“), Kaune (Raudondvario pl. 284A PC „Maxima“, PC „Mega“, Pramonės pr. 6, PC „Banginis“), Klaipėdoje (H. Manto g. 11 PC „Maxima“, Taikos pr. 141 PC „BIG2“, Sausio 15-osios g. degalinės „Circle K“ teritorijoje), taip pat Panevėžyje (Respublikos g. 71, Klaipėdos g. 92, Ukmergės g. 18), Šiauliuose (Dubijos g. 20A degalinės „Circle K“ teritorijoje, Tilžės g. 109 prie parduotuvės „Lidl“, Gardino g. 2 PC „IKI“), taip pat mažesniuose miesteliuose – Jurbarke, Kelmėje, Anykščiuose.

REKLAMA

Siuntas prašoma atsiimti greičiau

Atsiimkite siuntą kuo greičiau. Vidutinis laikas, per kurį atsiimama siunta, yra maždaug 12 val. Atsižvelgiant į tai, kad nuo to, kaip siunta greitai atsiimama, priklauso tai, kaip greitai siuntą gaus kitas gavėjas, šis laiko tarpas yra gana ilgas. Gyventojai prašomi savo siuntą atsiimti kuo greičiau ir taip sutrumpinti kitų gavėjų laukimo laiką. 

Galutinis terminas išsiuntimui. Jeigu norite, kad terminalais keliaujančios siuntos gavėjus pasiektų dar iki Šv. Kūčių vakaro, paskutinė diena tai padaryti ir ramiai laukti švenčių yra gruodžio 15 d. Paskutinę savaitę iki švenčių siuntų srautai itin išauga, tad atsiranda didesnė vėlavimo rizika. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Siuntos gali šiek tiek vėluoti. Šiuo metu 90 proc. siuntų gavėjus pasiekia laiku, t. y. kitą dieną, o iš vėluojančių 87 proc. pristatoma per dvi dienas. Kaip galima suprasti, šiuo metu vėlavimas nėra didelis ir kasdien stengiamasi, kad šis rodiklis toks ir išliktų kuo ilgiau. Visgi tikėtina, kad dėl karantino situacijos, o taip pat artėjant šventėms ir dėl to augančio siuntų kiekio, gali atsirasti mažesni ar didesni vėlavimai. 

Šiuo metu Lietuvoje yra daugiau nei 250 LP EXPRESS siuntų savitarnos terminalų. Dar pavasarį, reaguojant į augančius siuntų kiekius, pradėta aktyvi jų plėtra – pastatyta apie 40 naujų terminalų, dešimtys jų praplėsti, pradėtas bendradarbiavimas su prekybos tinklu „Lidl“ – gyventojai kviečiami aktyviau naudotis naujais terminalais, nes jų užimtumas nėra toks didelis.  

REKLAMA

Svarbu paminėti, kad siuntų terminalai yra vienas  saugiausių būdų siųsti ir gauti siuntas – galima išvengti žmogiškojo kontakto, pats terminalas reguliariai dezinfekuojamas. Siuntas formuojant internetu, kontakto rizika sumažinama maksimaliai. 

Daugiau informacijos apie LP EXPRESS siuntų savitarnos terminalus čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų