„Pyragų diena“ – pasidalinkime gabalėliu gerumo!
Lapkričio 6 dieną, TV3 televizija organizuoja „Išsipildymo akcijos“ įkvėptą gražią iniciatyvą „Pyragų diena“.
Šią dieną visi geros valios žmonės raginami iškepti pyragą ir jo gabalėlius už sutartą kainą parduoti bendradarbiams, kolegoms ar bendramoksliams, o surinktas lėšas paaukoti sergančių vaikų paramos projektui „Išsipildymo akcija“.
Prisijunkite prie „Pyragų dienos“ – kepkite, skanaukite ir dalinkitės gerumu!
Socialiniuose tinkluose su visais dalinkitės pyragų nuotraukomis ir žymėkite #PyraguDiena bei #IssipildymoAkcija.
DALYVIŲ RECEPTAI
400 g miltų 2 v. š. kakavos miltelių 1 a. š. kepimo miltelių 200 g sviesto 4 kiaušiniai 200 g cukraus 1 a. š. vanilės 100 g šokolado 230 ml pieno Mėtų lapelių 200 g grietinėlės PARUOŠIMO BŪDAS: Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Torto formos kepimo formą iškloti sviestiniu popieriui, patepti sviestu. Minkštą sviestą išmaišyti su cukrumi, kiaušiniais, vanile, kakava. Gerai viską išplakti iki putų. Pieną su grietinėle ir mėtomis pakaitinti. Šokoladą ištirpinti dubenėlyje virš verdančio vandens. Šokoladą sumaišyti su šiltu pienu, mėtų lapelius išimti, dalį mišinio supilti į bendrą masę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, visas gautas mases sumaišyti į vieną. Tešlą pilti į kepimo formą, kepti 1 valandą. Tortui iškepus sutepti paliktą pieno ir šokolado mase ir palikti per naktį sustingti
Reikės: 200 g sviesto 1 indelio kondensuoto pieno 3 šaukštų kakavos 3 pakelių sausainių Gaidelis 2–3 saujų mėgstamų riešutų 1. Sausainius sulaužome gabalėliais. Sumaišome su riešutais. 2. Ant ugnies ištirpiname sviestą. Sumaišome jį su kondensuotu pienu. Beriame kakavą ir vėl viską sumaišome. 3. Pilame gautą mišinį ant sausainių bei riešutų ir viską gerai išmaišome. 4. Gautą masę krečiame į kepimo popieriumi išklotą formą, uždengiame kepimo popieriumi ir gerai paspaudžiame. Prislegiame kuo nors sunkesniu ir statome į šaldytuvą sustingti per naktį.
INGREDIENTAI Biskvitams: 5 didelių kiaušinių 1 stiklinės (200 g) cukraus 1 arb. š. vanilės ekstrakto 1/4 stiklinės (65 ml) aliejaus 1 1/2 stiklinės + 2 valg. š. (230 g) miltų 2 arb. š. kepimo miltelių Kremui: 1 indelio (385 g) kondensuoto pieno 180 g sviesto (82 proc. riebumo) 450 g grietinėlės (36 proc. riebumo) 50 g kokoso drožlių Biskvitų sulaistymui: 3/4 stiklinės (190 ml) vandens 2 citrinų sulčių 2 arb. š. cukraus GAMINIMO EIGA IŠKEPKITE BISKVITUS 1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 ºC temperatūros. 2. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vanilės ekstraktu, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5 minutes). 3. Toliau plakant, silpna srovele supilkite aliejų, minutę paplakite. 4. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišykite nuo dugno link viršaus, kol tešla taps vientisa. 5. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą 22 cm skersmens kepimo indą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. 6. Leiskite atvėsti praviroje orkaitėje. Atvėsusį perpjaukite į keturias dalis, taip pasiruošdami keturis torto biskvitus. PARUOŠKITE KREMĄ 1. Kambario temperatūros sviestą išplakite su tokios pat kambario temperatūros kondensuotu pienu (šiuos produktus geriausia per naktį palaikyti toje pačioje kambario temperatūros vietoje). Suberkite kokoso drožles iš išmaišykite. 2. Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir per kelias dalis lengvais judesiais įmaišykite į sviestinį kremą. Turite gauti lygios vientisos konsistencijos kremą. Kol sluoksniuosite tortą, laikykite šaldytuve. PARUOŠKITE SIRUPĄ BISKVITŲ SULAISTYMUI 1. Visus produktus sumaišykite, kol cukrus ištirps. SURINKITE IR PAPUOŠKITE TORTĄ 1. Pasiruoškite torto lėkštę, į jos centrą pastatykite 23 – 24 cm skersmens torto formos bortelius. 2. Į bortelius dėkite pirmąjį biskvitą, jį sulaistykite citrinų sirupu. Aplink biskvitą, glausdami prie tortinės bortelių, plokščiosiomis puselėmis į vidų, nupjautais galais į apačią, ratu išdėliokite citrinų sirupe sekundę pamirkytus (plokščiąją pirštelio pusę tik sekundei merkite į paruoštą drėkinimui sirupą ir greitai ištraukite!) biskvitinius pirštelius. 3. Ant pirmojo biskvito tolygiai paskleiskite ketvirtadalį paruošto kremo. 4. Dėkite antrąjį biskvitą, šiek tiek paspauskite delnais, sulaistykite citrinų sirupu ir paskleiskite antrąjį ketvirtadalį kremo. Lygiai taip pat susluoksniuokite likusius du biskvitus. Viršutinis sluoksnis turi būti kremo. 5. Torto paviršių išlyginkite ir dėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms. https://www.sauletavirtuve.lt/tortas-raffaello/
Šokoladinis keksas 200 g sviesto (minkšto) 200 g cukraus 3 vnt. kiaušinių 200 g miltų 1 šaukštelio kepimo miltelių 50 g kakavos miltelių (nesaldintos) 80 g juodojo šokolado 80 - 100 g migdolų riešutų Gaminimas Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Sviestą išsukite su cukrumi. Įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Suberkite miltus bei kepimo miltelius. Išmaišykite. Kakavos miltelius užpilkite 30-40 ml karšto vandens ir išmaišykite, kad būtų vientisa masė. Gautą masę įmaišykite į tešlą. Migdolų riešutus bei juodąjį šokoladą susmulkinkite peiliu. Berkite į tešlą ir dar kartą ją išmaišykite. Kekso formą ištepkite sviestu ir supilkite tešlą. Kepkite orkaitėje apie 45-55 minutes. Kepimo pabaigoje mediniu pagaliuku vis patikrinkite, ar keksas dar neiškepė - kai medinis pagaliukas bus sausas, kepinys bus iškepęs.
Grybų pyragas su šampinjonais Didelėje keptuvėje iki vidutinės kaitros įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite smulkintus grybus, svogūnus ir česnaką bei kepkite apie 5 minutes, kol daržovės suminkštės. Sumažinkite kaitrą, sudėkite grietinę ir šviežiai smulkintus krapus. Pamaišykite ir troškinkite dar apie 10 minučių. Paimkite sluoksniuotos tešlos lakštus ir išklokite jais aliejumi pateptą kepimo indą. Ant viršaus supilkite grybų įdarą. Viršų užklokite dar vienu sluoksniu tešlos ir šakute įpjaukite viršutinį sluoksnį, kad išeitų karštis. Viršų aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite apie 40 minučių, kol apskrus.
,,Duonutės pyragas" Ingredientai: 1kg. ,,Palangos" duonos Aliejaus 350-400 gr. tarkuoto ,,Džiugo" sūrio Pagal skonį - česnako, druskos majonezo Papuošimui: Riešutų Baziliko lapelių Šaltai rūkyto saliamio Paruošimo būdas: Duoną supjaustyti juostelėmis Duoną apkepti aliejuje Iškeptas duonos juosteles įtrinti česnaku, pabarstyti druska. Kiekvieną duonos gabaliuką aptepti majonezu, apvolioti sūriu Į lėkštę dėti duonos juosteles ratu. Taip sudėlioti pyragą iš visų duonos juostelių Pyrago vidų užpildyti riešutais, viršų papuošti rožėmis ir baziliko lapeliais.
Išsipildymo akcijos logotipas |
PYRAGŲ DIENOS NAUJIENOS