REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dabar pensininkės Anastasija ir Marytė pasakytų, kad stebuklingi kilimėliai neegzistuoja. Bet prieš tai jos griebėsi šiaudo ir išleidusios beveik visas savo santaupas nusipirko masažuojančius kilimėlius, kurie esą gali atauginti sąnarius, išgydyti 4-os stadijos vėžį ir sureguliuoti kraujo spaudimą. Dabar senjorės jaučiasi apgautos ir kreipėsi į policiją, o „stebuklingus“ kilimėlius pardavusi įmonė sako, kad tai, jog pirkinys joms nepadėjo, yra jų pačių kaltė. Situacija domėjosi laidos „Prieš srovę“ komanda.

Dabar pensininkės Anastasija ir Marytė pasakytų, kad stebuklingi kilimėliai neegzistuoja. Bet prieš tai jos griebėsi šiaudo ir išleidusios beveik visas savo santaupas nusipirko masažuojančius kilimėlius, kurie esą gali atauginti sąnarius, išgydyti 4-os stadijos vėžį ir sureguliuoti kraujo spaudimą. Dabar senjorės jaučiasi apgautos ir kreipėsi į policiją, o „stebuklingus“ kilimėlius pardavusi įmonė sako, kad tai, jog pirkinys joms nepadėjo, yra jų pačių kaltė. Situacija domėjosi laidos „Prieš srovę“ komanda.

REKLAMA

Aštuoniasdešimtmetė Anastasija atrodo mažiausiai dešimčia metų jaunesnė. Ar ne todėl, kad prieš dvejus metus ji įsigijo gydomąjį kilimėlį? Moteris sako, kad tokie teiginiai – nesąmonė, nes ji visą gyvenimą rūpinoi savo sveikata, dėl to gerai ir atrodo.

Tačiau amžius daro savo – šiandien Anastasijai labai skauda sąnarius. Moteriai visą gyvenimą atrodė, kad stebuklai tik pasakose vyksta, o ligas gydo tik tikri mokslus baigę daktarai.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau vieną dieną prieš dvejus metus tvirta Anastasijos nuomonė susvyravo, kai ji pravėrė vienos paslaptingos firmos užsienietišku pavadinimu duris. Iškaba skelbė, kad čia turintiems sveikatos bėdų siūlomi nemokami masažai.

REKLAMA

„Amžių pragyvenau ir žinojau, kad nemokamas sūris tik pelėkautuose būna, bet jie, tie pardavėjai, mane taip maloniai sutiko, taip gražiai kalbėjo, kokiomis sveikatos bėdomis skundžiuosi klausinėjo... Girdi, jų įranga tokia galinga, kad ir nesveikus sąnarius, ir diabetą ir net vėžį išgydys“, – prisiminė Anastasija.

Tačiau šiandien moteris jaučiasi apgauta. Moteris už stebuklingąją įrangą suplojo beveik 4 tūkstančius eurų.

„Kaip man anūkėlė sako – močiutuk, tu galėtum už šituos pinigus mašiną nusipirkti... Aš negaliu tylėti“, – laidoje teigė Anastasija.

REKLAMA
REKLAMA

Darė viską pagal taisykles, bet naudos jokios

Kiekvieną vakarą Anastasija užsivilkdavo naktinę pižamą, susirišdavo plaukus skarele ir kantriai vykdė visus pardavėjų nurodymus – moteris masažuodavo pėdas ir kelio sąnarius šventai tikėdama, kad ryte jų nebeskaudės.

„Bet kaip skaudėjo tuos sąnarius, taip tebeskauda, nors žadėjo, kad net nauji sąnariai ataugs. O juk tas pėdų masažuoklis man kainavo daugiau kaip pusantro tūkstančio eurų“, – šiandien baisia neteisybe skundžiasi moteris.

O štai naktimis Anastasija guldavosi miegoti ant tūkstantį du šimtus eurų kainavusio dar kitokio kilimėlio. Prijungus kilimėlį prie elektros, kilimėlis maloniai šildydavo, o Anastasijai taip norėjosi tikėti, kad dar ir gydo jos ligotą stuburą ir sąnarius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Negana to, pardavėjai moteriai įsiūlė ir akinius. Tik, deja, tai ne tokie akiniai, kokius mes įpratę nešioti. Jų kaina – 180 eurų, o Anastasijai jie taip ir nepadėjo.

„Stebuklingi akiniai. Protingi žmonės sako, kad čia plastmasė, o mane tikino, kad čia keramika iš Pietų Korėjos“, – pasakojo Anastasija ir pridūrė, kad mano, jog tai tikra apgaulė.

Moters sveikata po naudojimosi visais stebuklingais pirkiniais ne tik negerėjo, bet dar net ir blogėjo. 

Patiklių senjorų – daug daugiau

Pasak Anastasijos, į paslaptingosios firmos masažus ėjo ir daugiau pensininkių. Tarp jų – ir Anastasijos draugė Marytė, kuri šiandien taip pat jaučiasi apgauta.

REKLAMA

Marytė taip pat kaip ir Anastasija šiandien turi ir akinius, ir kilimėlį, ir pėdų masažuoklį, kurie, anot jos, nei kiek jai nepadėjo.

Marytė taip pat buvo suviliota nemokamais masažais, kurių metu pati nepajuto, kaip iš paskutinių santaupų prisipirko tūkstančius eurų kainuojančių niekam šiandien nebereikalingų daiktų.

„Neapgaudinėkit žmonių, kad visos ligos išgydomos, kad sąnariai atauga. Niekas man neataugo, jums tik kad pirktų. Kilimėlį brokuotą įkišo, sakėt, kad man ir mano vaikams ir anūkams užteks. O jau dabar mest laukan reikia. Jūs tik pinigus sau į kišenę grūdatės“, – į įmonę laidoje „Prieš srovę“ kreipėsi pensininkė Marytė.

REKLAMA

Marytė pardavėjams aiškino, kad neturi tiek pinigų, jog galėtų nusipirkti stebuklingąją įrangą. Tačiau tai buvo ne kliūtis – esą pardavėjai ėmė tikinti moterį pasiimti prekes lizingu arba pasiimti paskolą.

„Aš neturiu pinigų. Imk lizingą. Jei pati neturi pinigų, tegul dukra tau perka. Pirk, pirk, pirk“, – pasakojo Marytė ir pridūrė, kad taip pardavėjai ją įtikinėdavo, kol įmonėje jai buvo daromas masažas.

Negana to, Marytės namuose yra ir kitų daiktų, pirktų minėtoje firmoje. Moteris nusipirko dantų pastą, už kurią suplojo net 40 eurų.

„Man sakė, kad ši pasta turi antgamtinių galių – ne tik dantis išbalins, ne tik skausmą numalšins, bet gal ir iškritusius dantis ataugins“, – šiandien Marytė pati nesupranta, ar čia juoktis, ar verkti dėl tokio savo patiklumo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įmonė neužtikrina 100 proc. veiksmingumo

Ši paslaptinga firma yra įsikūrusi pačiame Vilniaus centre. Laidos „Prieš srovę“ komandai čia apsilankius 9 valandą ryto viduje buvo sausakimša. Kaip tik tuo metu turėjo prasidėti nemokamų masažų seansas.

Žurnalistę ir operatorių pasitiko įmonės direktorius ir vyriausioji konsultantė.

„Direktoriau, mes čia atvykome dėl to, kad žmonės skundžiasi, kad jūs parduodate įrangą ir sakote, kad ji juos išgydys, bet taip nenutinka“, – sakė žurnalistė Vesta Grainė.

„Mes nesakome, kad išgydys. Atsiprašau, aš iš Latvijos“, – sakė įmonės direktorius Aleksandras (vardas pakeistas) ir nurodė plačiau apie viską kalbėtis su vyriausiąja konsultante.

REKLAMA

„Žiūrėkit, kada kalbama apie įrangą, niekam nėra duodama 100 procentų, kad žmogų išgydys. Sakoma, kad ji palaikys jo sveikatą, kad tam tikrus simptomus nuims – taip. Bet 100 procentų ir raštiškai, kad jus išgydys – ne. Mes esame demonstracinis salonas. Yra įranga ir žmonės pabando įrangą, o paskui kiekvienas sprendžia pagal save“, – aiškino įmonės konsultantė ir paprašė nuomonės pasiklausinėti lankytojų.

„Jeigu beždžionė deda akinius ant savo uodegos ir jai nepadeda, tai nereiškia, kad akiniai nepadeda“, – tikino firmos klientė Olga (vardas pakeistas).

Tuo metu Marytė piktinasi, kad ji ne kokia nors beždžionė ir viską atliko taip, kaip ją mokė pardavėjai – ir pėdas masažavo, ir ant kilimėlio naktimis miegodavo, bet niekas jai nepadėjo. Dabar moters geriausia draugė – lazda.

REKLAMA

Bet ar taip prekiauti, kai didelė dalis žmonių apsigauna, yra legalu? Siūlyti nemokamą masažą ir naudojantis žmogų užplūdusiu dėkingumu, parduoti jam kilimėlį už pusantro tūkstančio eurų?

Firmos darbuotojai laidoje „Prieš srovę“ žurnalistei atšovė, kad jie ne medikai ir jokių leidimų jiems nereikia. O į klausimą, kaip taip gali būti ir nuo kada medicinines paslaugas galima legaliai teikti neturint leidimo, atšovė: „Jeigu jums vyras padarys masažą rankomis ir jūs pasijausite geriau, tai mano rankos bus medicininės? Pavyzdžiui, yra kamuoliukai visokie, įvairiausi prietaisai ir parduotuvėse, ir visur. Jeigu žmogus pagerina savo kraujotaką jų pagalba, tai kaip tai yra vadinama? Jau čia medicininė priemonė? Tai yra ne medicininė įranga, ji skirta kasdieniam naudojimui.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bet Marytės ir Anastasijos tokie įmonės žodžiai niekaip neįtikino. Moterys nesupranta, jei jau tas masažuoklis niekuo nesiskiria nuo vyro, kuris prieš miegą žmonai nugarą paglosto, tai kodėl tada tie kilimėliai kainuoja tūkstančius eurų?

Marytė ir Anastasija kreipėsi į policiją. Moterys juokauja, kad pareigūnai joms masažuoti mokančių vyrų tikrai nesuras, tačiau tikisi, kad teisybė bus surasta, o moterims bus grąžinti pinigai.

Negana to, laidos „Prieš srovę“ komanda kreipėsi ir į šokėją Jurijų Smoriginą, kuris savo kailiu išbandė pensininkių nusipirktą įrangą ir įvertino, ar ji veikia.

Ką apie įrangą pasakė Jurijus Smoriginas ir ką dar apie visą situaciją papasakojo Anastasija ir Marytė, pamatykite siužete, esančiame straipsnio pradžioje, arba čia:

Laidą „Prieš srovę“ žiūrėkite kiekvieną antradienį 19:30 per TV3 televiziją.

VISĄ LAIDĄ PAMATYKITE ČIA:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų