REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per vakarykštę parą Lietuvoje patvirtinta trylika naujų koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejų. Devyni iš jų registruoti Kauno, keturi – Vilniaus apskrityse.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per vakarykštę parą Lietuvoje patvirtinta trylika naujų koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejų. Devyni iš jų registruoti Kauno, keturi – Vilniaus apskrityse.

REKLAMA

Po kontakto su sergančiuoju užsikrėtė devyni žmonės. Keturių asmenų užsikrėtimo aplinkybės šiuo dar nežinomos. Įvežtinių atvejų per praėjusią parą neregistruota. 

Dėl sąlyčio su sergančiaisiais užsikrėtė devyni žmonės, aštuoni iš jų – siejami su protrūkiais

Septyni atvejai, kai žmonės užsikrėtė po kontakto su sergančiuoju COVID-19, registruoti Kauno apskrityje. Tuo metu, Vilniuje tokių atvejų per praėjusią parą patvirtinti du.

Koronavirusas (Kaune) patvirtintas trims vienos šeimos nariams, iš kurių du – vaikai. Du asmenys jaučia koronavirusui būdingus simptomus, vienam jie nėra pasireiškę. Iš viso šiame šeiminiame protrūkyje registruoti keturi atvejai, apie pirmąjį skelbta rugpjūčio 6 d. Kaip užsikrėtė pirmasis šios šeimos narys, nenustatyta. 

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat dar du atvejai registruoti Kaune, siejamai su židiniu Kauno valstybinėje filharmonijoje. COVID-19 liga patvirtinta darbuotojams, kurie buvo didelės rizikos asmenų grupėje, todėl buvo izoliacijoje. Abu atvejai – simptominiai. Iš viso su šiuo židiniu siejami penki atvejai, įskaitant patvirtintus per vakar. 

REKLAMA

Dar vienas atvejis (Kauno apskritis) siejamas su ekskursija „Išlaužas – Tauragė“. Epidemiologinio tyrimo metu nustatyta, kad asmuo jaučia koronavirusui būdingus simptomus. Sąlytį turėję septyni asmenys yra izoliuoti. Iš viso su šiuo židiniu dabar siejama penkiolika atvejų.

Septintasis ir aštuntasis iš per vakar patvirtintų atvejų registruoti Vilniaus apskrityje. Šie užsikrėtimo atvejai yra siejami su protrūkiu Nacionaliniame operos ir baleto teatre. Vienas asmuo yra šios įstaigos darbuotojas, kitas – ne. Abu žmonės, nustatyta, jaučia koronavirusui būdingus simptomus. Epidemiologinis tyrimas tęsiamas.

REKLAMA
REKLAMA

Devintasis atvejis patvirtintas Kaune asmeniui, bendravusiam su patvirtinu COVID-19 atveju. Žmogus jaučia koronavirusui būdingus simptomus.

Keturių asmenų užsikrėtimo aplinkybės dar nėra aiškios

Šiuo metu neaišku, kaip užsikrėtė du asmenys Kauno ir du asmenys Vilniaus apskrityse. Visi jie jaučia koronavirusui būdingus simptomus. Asmenys, kaip išsiaiškinta epidemiologinio tyrimo metu, išvykę į užsienį nebuvo, su iš užsienio grįžusiaisiais nebendravo.

Be to, vienas iš šių asmenų dirba VšĮ Grigiškių sveikatos priežiūros centro stacionare. Paskutinį kartą žmogus darbe buvo rugpjūčio 3 d. NVSC informuoja, kad laikinai šioje įstaigoje uždraustas ligonių lankymas, atlikta dezinfekcija, ligoniams uždrausta palikti palatas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvoje iš viso konkretiems žmonėms patvirtinta 2265 COVID-19 ligos atvejų, tebeserga 501 asmenų, 1670 – pasveiko.

Intensyviau koronaviruso tyrimai šią savaitę bus atliekami vienuolikoje savivaldybių

Šią savaitę COVID-19 tyrimai intensyviau bus vykdomi 11-oje didelės rizikos savivaldybių, pirmadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Pasak ministerijos, intensyvesnis testavimas reikalingas tose savivaldybėse, kuriose epidemiologinis rodiklis 100 tūkst. gyventojų viršija Lietuvos vidurkį bei yra didesnis už penkis, ir per paskutines dvi savaites buvo nustatytas daugiau nei vienas užsikrėtimo koronavirusine infekcija atvejis.

Penktadienio, rugpjūčio 7 d., duomenimis, Lietuvos sergamumo koronaviruso infekcija rodiklis 100 tūkst. gyventojų siekė 7,6.

REKLAMA

Ignalinos rajone sergamumo rodiklis išlieka didžiausias ir siekia 124,7, Prienų rajone – 38,8, Panevėžio mieste – 33,8, Šalčininkų rajone – 26,2, Molėtų rajone – 23,3, Kupiškio rajone – 18,3, Visagino mieste – 16,4, Kauno mieste – 16,2, Kauno rajone – 12,4, Panevėžio rajone – 8,5, Vilniaus rajone – 8.

Šiose savivaldybėse daugiau tyrimų gyventojams bus atliekama iki sekmadienio. Kaip ir anksčiau, šiose savivaldybėse šią savaitę profilaktiškai bus tiriami gydymo bei socialinės globos įstaigų darbuotojai. Taip pat papildomai bus tiriami pacientai, kurie gydymo įstaigose praleido daugiau negu dvi paras.

Papildomi tyrimai bus atliekami šių savivaldybių ugniagesiams gelbėtojams, kariams, vaistininkams, mobilių punktų ir karščiavimo klinikų darbuotojams bei kitiems asmenims, nurodytiems operacijų vadovo sprendime.

REKLAMA

Praėjusią savaitę epidemiologų akiratyje buvo šios didesnės rizikos savivaldybės, kuriose sergamumas koronaviruso infekcija viršijo Lietuvos vidurkį: Molėtų, Šalčininkų, Kėdainių, Ignalinos, Vilniaus, Prienų, Klaipėdos ir Kauno rajonų bei Vilniaus, Kauno ir Panevėžio miestų.

Svarbiausia informacija apie koronavirusą

Koronavirusas yra naujos struktūros virusas, kuris niekada anksčiau nebuvo sukėlęs infekcijų žmonėms. Pagrindiniai jo simptomai yra panašūs į gripo: karščiavimas, kosulys, apsunkęs kvėpavimas ir kiti kvėpavimo sutrikimai. Sunkesniais atvejais koronavirusai sukelia plaučių uždegimą, sunkų ūmų respiracinį sindromą, inkstų nepakankamumą ar mirtį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Specifinio gydymo nuo naujojo koronaviruso sukeltos infekcijos nėra, taikomas tik simptominis gydymas. Susirgusieji gali būti visiškai išgydyti, priklausomai nuo jų sveikatos būklės bei nuo to, kada pradedamas taikyti gydymas.

Norint išvengti koronaviruso patariama laikytis bendrųjų higienos taisyklių: plauti rankas su muilu ir šiltu vandeniu, dezinfekuoti rankas, laikytis čiaudėjimo ir kosėjimo etiketo, ne mažiau, kaip 2–3 kartus per dieną vėdinti patalpas, kasdien valyti dažnai naudojamus paviršius kambaryje (pvz., naktinius stalelius, lovų rėmus ir kitus miegamojo baldus), naudoti apsaugos priemones, vengti būriavimosi, nuo kitų asmenų išlaikant bent 2 metrų atstumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų