REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) dėl Lukiškių aikštėje Vilniaus miesto savivaldybės įrengto paplūdimio.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) dėl Lukiškių aikštėje Vilniaus miesto savivaldybės įrengto paplūdimio.

REKLAMA

Valstiečiai prašo VRK įvertinti Vilniaus miesto mero Remigijaus Šimašiaus bei Laisvės partijos veiksmus „už biudžeto lėšas įrengiant pliažą laisvės kovas menančioje Lukiškių aikštėje ir jį panaudojant savo partijos reklamai Seimo rinkimų kampanijos metu“.

„Stebime, kaip Lukiškių aikštėje įrengtas pliažas galimai naudojamas Laisvės partijos rinkimų tikslais. Tokie veiksmai turi neteisėto partijų finansavimo požymių, kuomet naudojantis tarnybine padėtimi savivaldos administraciniai resursai ir biudžeto lėšos panaudojami politinei kampanijai“, – sakoma valstiečių pranešime.

„Be to, rinkimų kampanijai finansuoti pritraukiami privatūs juridiniai asmenys, o skelbiama politinė reklama nėra pažymima teisės aktuose nustatyta tvarka. Aplinkybė, kad pliažo paslaugos yra nemokamos, skirtingai nei žiemą savivaldybės įrengiama čiuožykla, leidžia kalbėti ir apie bandymus papirkti rinkėjus“, – pranešime cituojamas LVŽS vadovas Ramūnas Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA

Laisvės partijos vadovė Aušrinė Armonaitė sako, kad sprendimas įkurti paplūdimį Lukiškių aikštėje tiek daug dėmesio sulaukė dėl oponentų puolimo.

REKLAMA

„Laisvės partija dėmesio gavo ne dėl paplūdimio mieste, o dėl liguistos Ramūno Karbauskio, valstiečių ir konservatorių reakcijos į jį. Be to, skundžia tie, kurie prisidengdami karantinu prieš pat rinkimus išdalins milijardines vienkartines išmokas – ūkininkams, jų karvėms, senjorams“, – valstiečių kreipimąsi BNS komentavo A. Armonaitė.

„Linkiu valstiečiams susitelkti į darbus Lietuvos žmonėms, o ne į eilines susidorojimo su oponentais akcijas. Džiaukimės gerais dalykais ir spręskime realias problemas, kurių apstu“, – sakė Laisvės partijos vadovė.

REKLAMA
REKLAMA

Sostinės valdžios sprendimas įkurti laikiną paplūdimį Lukiškių aikštėje sulaukė aštrių diskusijų visuomenėje ir tarp politikų. Kritikai teigia, kad toks projektas netinkamas Lukiškių aikštei, taip pat priekaištaujama, kad planuojant projektą nesitarta nei su visuomene, nei su savivaldybės taryba ar administracija. 

Į tai reaguodamas Seimas priėmė įstatymą, kad Lukiškių aikštė Vilniuje yra pagrindinė reprezentacinė Lietuvos valstybės aikštė su Vyčio monumentu.

Vilniaus meras teigia, kad pliažas aikštėje liks iki rudens, kaip ir planuota. Laisvės partijos atstovas R. Šimašius laikosi pozicijos, kad paplūdimys Lukiškių aikštėje įrengtas suteikiant galimybę džiaugtis iškovota laisve ir „švęsti tai, kad esame laimėtojai savo laisvės kovoje“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1660 kvadratinių metrų ploto paplūdimys birželio pabaigoje supiltas Lukiškių aikštės dalyje prie Gedimino prospekto, tam panaudota apie 300 kubinių metrų smėlio. Savivaldybės administracijos direktoriaus Povilo Poderskio teigimu, visi darbai, įskaitant ir patį smėlio išvežimą, kainuoja apie 53,7 tūkst. eurų. 

Savivaldybė planuoja, kad paplūdimys aikštėje bus visą vasarą, greta jo iki liepos pabaigos stovės didžiulis ekranas, kurio turiniu rūpinasi „Telia“ – kiekvieną vakarą čia bus rodomi „Telia TV“ filmai, serialai, koncertai, o dieną – Baltijos jūros vaizdai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų