REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius toliau klimpsta skandaluose. Spėjęs pagarsėti kaip vakarienių už valdiškus pinigus mėgėjas, ministras, pasirodo, moka suveikti ir nemokamą būstą savo dukteriai.

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius toliau klimpsta skandaluose. Spėjęs pagarsėti kaip vakarienių už valdiškus pinigus mėgėjas, ministras, pasirodo, moka suveikti ir nemokamą būstą savo dukteriai.

REKLAMA

Ministro galimas nuodėmes paviešino patys seimūnai, gyvenantys Seimo viešbutyje. Jie pasakoja paties J. Narkevičiaus ten nė nematę, užtat pro buto duris pastebi vaikštančią jauną moterį – ministro dukterį. J. Narkevičių jau griežtai sukritikavo prezidentas, davęs jam dvi savaites išsrėbti prisivirtą košę. O viešbučio istorijai iškilus į viešumą, ministras nemokamo būsto suskubo atsisakyti.

„Šiame Seimo viešbučio bute gyvena Seimo narys ir ministras Jaroslavas Narkevičius, nors 3 metus aš jo čia nesu matęs“, – savo pastebėjimus iš Seimo viešbučio gyvenimo atskleidžia parlamentaras, opozicijos narys Bronislovas Matelis.

REKLAMA
REKLAMA

Keliais aukštais žemiau kadencijos pradžioje apgyvendintas Seimo narys tikina, kad visi jau mintinai žino, kur kurio kolegos durys, tačiau per susisiekimo ministro duris vaikšto visai ne jis, o jauna moteris.

REKLAMA

„Sužinojau, kad tai yra ministro dukra. Kiek supratau, ministras tiesiog pasinaudojo palankia sąlyga ir parūpino savo dukrai būstą gyvenamą, už kurį nereikia mokėti jokio nuomos mokesčio.“

Minėta dukra – Karolina Narkevič, beje, dirbanti kultūros ministro patarėja. Jos telefonas trečiadienį išjungtas, o ministerija informavo, kad patarėja atostogauja. Taisyklės nedraudžia prestižinėje vietoje esančiame Seimo viešbutyje gyventi ir šeimos nariams, įėjimo į pastatą niekas nekontroliuoja, taigi kas realiai gyvena bute – lieka pačių parlamentarų sąžinei.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto, kreipusis į Seimo kanceliariją, paaiškėjo, kad net pats apgyvendinimas Seimo viešbutyje lenkų frakcijos nariui Narkevičiui kažin ar priklauso, mat Seimo statutas numato, kad nemokamas apgyvendinimas parlamento viešbutyje skiriamas tik tiems politikams, kurių gyvenamoji vieta yra toliau nei 25 kilometrai nuo Vilniaus miesto ribos, o į Trakus namo važinėjantis ministras gyvena kiek arčiau.

Tiesa, tokiems parlamentarams butas viešbutyje gali būti skiriamas jų pačių prašymu, jei lieka laisvų vietų, tačiau jie privalo susimokėti už komunalines paslaugas. Seimo kanceliarija informavo, kad vieno kambario butas išties nestovėjo tuščias, pavyzdžiui, sausį už šildymą, elektrą ir vandenį Narkevičius sumokėjo beveik 90 eurų, o štai rugpjūtis politikui ar jo dukteriai sostinės centre atsiėjo 30 eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak Matelio, pastarosiomis savaitėmis žaliuzės Narkevičių buto languose jau užtrauktos. O trečiadienį, istorijai iškilus į viešumą, ministras suskubo atsisakyti valdiško būsto, nors nusižengęs nesijaučia.

„Seimo viešbučiu naudojomės pagal nustatytą tvarką, mokam mokesčius, viskas yra teisėtai. Atsisakiau, nes perteklinis šitoje visoje situacijoje, jau esame sotūs“, – sako ministras J. Narkevičius.

Nekalbus ministras taip ir nesugebėjo paaiškinti, kas iš tikrųjų gyveno Seimo viešbutyje – jis ar dukra. Tačiau pripažįsta, kad į darbą važinėja ne taip ir iš toli.

„Trakuose gyvenu. Dar kartą sakau, kaip kiekvienam Seimo nariui yra nustatyta tvarka, pagal tą tvarką naudojausi tuo, kas priklauso. Buvo prašymas ir buvo suteikta tokia galimybė.“

REKLAMA

Tuo metu B. Matelis kalba kitaip.

„Įpratęs nemokamai valgyti kitų sąskaita, tai dabar ir gyvena kitų sąskaita“, – teigia B. Matelis.

Lygiai prieš 3 mėnesius ministro priesaiką davęs Narkevičius per trumpą laiką spėjo prisivirti nemažai košės. Garsiausiai nuskambėjo ministro vakarienė Abu Dabyje, kurią apmokėjo Automobilių kelių direkcija, o pranešimą turėjęs skaityti Narkevičius šį darbą išmainė į, jo žodžiais, pabendravimą su šeichu.

Už jo pietus Minske ne kartą yra mokėję ir „Lietuvos geležinkeliai“ bei Klaipėdos jūrų uostas. O pernai pavasarį jo ir tos pačios dukters Karolinos vaišes apmokėjo „Lietuvos paštas“. Dar neseniai daug šurmulio sukėlė ministro sprendimas atleisti pašto valdybą. Visos šios istorijos jau atsibodo ir ne iš didelio noro neseniai jį paskyrusiam prezidentui.

REKLAMA

„Ministras ir pietumis, ir kita veikla sukėlė tokį jovalą, kad dabar turėtų tą patį jovalą ir išvalyti. Aš kol kas dar suteikiu jam pasitikėjimo kreditą, kad jis mėgintų susitvarkyti, ką yra pridirbęs. Bet, jeigu per artimiausias savaites to nepavyks padaryti, tikrai sėsimės su premjeru ir kalbėsimės iš esmės“, – pasakoja Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda.

G. Nausėda čia pasigenda premjero verdikto. Beje, šiandien S. Skvernelis Vyriausybėje nepasirodė, nes turi laikiną nedarbingumą.

„Šneka ir komentuoja visi, bet premjeras, kaip Vyriausybės vadovas, taip pat turi pasakyti savo nuomonę, kas čia pastarąsias savaites vyko“, – teigia G. Nausėda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Po to, kai vykdomas toks viešasis organizuotas puolimas, būtų keista tikėtis, tai vertinu prezidento išsakytą poziciją. Ačiū. Suprantu, kad kai kas šito labai norėtų ir siektų“, – kalbėjo J. Narkevičius.

O štai R. Karbauskis už koalicijos partnerį stoja mūru.

„Istorijos yra pučiamos, galiu tiesiai sakyti. Jo dukra ten gyvena jau ne vienus metus, jis pats moka už paslaugas. Išpūsta dėl to, kad dabar reikia kurti skandalą.“

Niekam ne paslaptis, kad 8 lenkų frakcijos nariai valdantiesiems gyvybiškai reikalingi, kaip tik laukia balsavimas dėl biudžeto, taigi smarkiai abejojama, ar valstiečiai ryžtųsi gadinti santykius su partneriais ir ieškoti Narkevičiui pamainos. Tuo metu keletą kartų atšaukęs susitikimą ministras trečiadienį vakarop galiausiai atvyko pasiaiškinti opozicijai. Tačiau pastaroji tikina argumentuotų paaiškinimų iš Narkevičiaus neišgirdusi ir toliau ragina jį trauktis iš posto.

Daugiau naujienų stebėkite TV3 žiniose:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų