REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis teigia, kad jeigu situacija Seime nesikeis, vienintelė išeitis yra pirmalaikiai rinkimai. 

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis teigia, kad jeigu situacija Seime nesikeis, vienintelė išeitis yra pirmalaikiai rinkimai. 

REKLAMA

„Aš manau, kad gal bus pagaliau išmoktos pamokos, jeigu tai bus išmokta, Seimas dar turi galimybę metus laiko koncentruotis į svarbiausius klausimus, jų sprendimą. Jeigu tai nepavyks, tai aš irgi esu šalininkas priešlaikinių rinkimų, tai būtų ko gero išeitis iš viso chaoso, kuris vyksta Seime“, – laidoje „Delfi Dėmesio centre“ trečiadienį teigė S. Skvernelis.

Anot jo, parlamente vykstantys procesai kenkia visiems. 

„Aš tikiuosi, kad antradienį vyko paskutinis gėdingas įvykis. Manau, jog taškas yra padėtas istorijoje ir tikiuosi, kad Seimui užteks valios spręsti mums svarbius klausimus“, – pridūrė premjeras. 

Valdančiųjų iniciatyva antradienį per pakartotinį balsavimą seimo pirmininką Viktorą Pranckietį atšaukti iš pareigų nepavyko.

REKLAMA
REKLAMA

Po valdančiųjų nesėkmingo bandymo atstatydinti V. Pranckietį valstiečių vadovas Ramūnas Karbauskis pripažino, kad nebeaišku, ar valdantieji turi daugumą.

REKLAMA

Seimas praėjusią savaitę jau balsavo dėl nepasitikėjimo V. Pranckiečiu, tačiau tuomet balsavimas žlugo, nes jame dalyvavo tik 11 Seimo narių.

Nepasitikėjimą V. Pranckiečiu inicijavę valdantieji protestuodami šiame balsavime nedalyvavo, nes procedūrą jie norėjo surengti kitą dieną, kai tikėjosi užsitikrinti reikiamą balsų skaičių.

Po žlugusio balsavimo, valdančiųjų balsais buvo pareikštas nepasitikėjimas slapto balsavimo biuletenius skaičiavusiai Seimo narių grupei, ir šiuo pagrindu nuspręsta balsavimą kartoti.

REKLAMA
REKLAMA

Valstiečiai V. Pranckietį kelis mėnesius ragino trauktis iš pareigų, nes pagal koalicijos partnerių susitarimą Seimo pirmininko postas turėtų atitekti socialdarbiečiams.

V. Pranckietis nesutinka trauktis pats, tvirtindamas, kad jo atstatydinimo siekia tik R. Karbauskis, kerštaudamas už neklusnumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų