REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

VU Konfucijaus instituto klasę iškilmingai atidarė Vilniaus universiteto rektorius prof. Jūras Banys, Kinijos LR ambasadorius Lietuvoje J.E. Liu Zengwen, Vilniaus miesto meras A. Zuokas, švietimo viceministras doc. R.Vaitkus, Kinijos Liaoning universiteto prorektorius Xu Ping ir kiti garbūs svečiai. Šventės metu vyko kinų keramikos dirbtuvės, kurias vedė Kinijoje garsus menininkas Li Jianshen, pasirodė kovos menų meistrai, koncertavo M. Daukšos mokyklos moksleiviai ir studentai iš Kinijos. Prieš dešimtmetį, 2004 m. Seule buvo įsteigtas pirmasis Konfucijaus institutas. Kinijos švietimo ministerijos padalinio Hanban iniciatyva, šių kinų kalbos ir kultūros centrų plėtra vyko labai sparčiai, tad šiuo metu pasaulyje sėkmingai veiklą vysto jau 443 Konfucijaus institutai. Didžioji jų dalis įsteigti bendradarbiaujant su vietinėmis aukštosiomis mokyklomis. Ne išimtis ir Vilniaus universiteto Konfucijaus institutas, duris atvėręs prieš beveik ketverius metus.

REKLAMA
REKLAMA

VU Konfucijaus institutas jau kelerius metus glaudžiai bendradarbiauja su M. Daukšos vidurine mokykla – čia dėstoma kinų kalba ir supažindinama su kinų kultūra, vyksta kinų meno pamokos, dažni kultūriniai renginiai. Įsteigus Konfucijaus klasę, čia vyresniųjų klasių moksleivius kinų kalbos mokys savanorė dėstytoja iš Kinijos. Bus rengiamas kinų kalbos vadovėlis progimnazijų ir gimnazijų mokiniams. Moksleiviams atsivers naujos galimybės dar mokyklos suole įgyti tvirtus kinų kalbos pagrindus, susipažinti su Kinija ir šios šalies kultūra.

Vilniaus universiteto Konfucijaus institutas – didžiausias kinų kalbos ir kultūros centras Lietuvoje, įsteigtas 2010 m. lapkričio 26 d. Jo įkūrimą parėmė Vilniaus universitetas bei Kinijos LR Švietimo ministerijos padalinys (Hanban). Konfucijaus institutas buvo steigiamas bendradarbiaujant su Liaoning universitetu (Shenyangas, Kinijos LR). Svarbiausiais Konfucijaus instituto tikslas - kinų kalbos ir kultūros specialistų ruošimas, akademinio ir kultūrinio bendradarbiavimo skatinimas, kinų kalbos ir kultūros sklaida ne tik didžiuosiuose miestuose, bet ir visoje Lietuvoje. Glaudžiai bendradarbiaujama su universitetais, vidurinėmis mokyklomis ir gimnazijomis, savivaldybėmis ir meno bei kultūros organizacijomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų