Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio
2019.03.26 10:51
Žinomi Vilniaus virtuvės meistrai su restoranų ir viešbučių atstovais pasidalino gurmaniškų patiekalų idėjomis

Žinomi Vilniaus virtuvės meistrai su restoranų ir viešbučių atstovais pasidalino gurmaniškų patiekalų idėjomis

Žinomų sostinės viešbučių ir restoranų atstovai praėjusią savaitę rinkosi į netradicinių patiekalų pristatymą „Čiop Čiop“ studijoje Vilniuje. Čia beveik 200 dalyvių pristatytos „Vičiūnų grupės“ prekės ženklo VIČI ir šaldytų daržovių gamintojo „Hortex“ produktų naujienos bei originalios jų paruošimo idėjos.

Gurmaniško renginio kulinarinių pramogų studijoje „Čiop Čiop“ nepraleido televizijos bokšte jau kelis dešimtmečius veikiančio restorano „Paukščių takas“, restoranų tinklo „Jurgis ir drakonas“, kavinių tinklo „Caffeine“, viešbučio „Radisson Blue Royal Astorija“, žuvies ir jūros gėrybių restorano „Selfish bistro“ komandos ir kiti HORECA sektoriaus grietinėlės atstovai.

REKLAMA

Originaliais patiekalais svečius vaišino jungtinė studijos meistrų ir kviestinių šefų komanda. Nuolat degustacinius renginiuose dalyvaujanrtys virtuvės guru gastronomijos gudrybių sėmėsi geriausiuose Lietuvos bei užsienio restoranuose.

Stebuklingi patiekalai gimsta ne iš sudėtingų receptų, o iš kokybiškų ingredientų

Renginio dalyvius netradiciniais užkandžiais stebinę restorano meistrai atskleidė, kad recepto sudėtingumas tikrai negarantuoja patiekalo kokybės bei skonio: „Daugelis galvoja, kad kuo įmantresnis receptas, tuo patiekalas bus gardesnis. Tačiau tiesa ta, kad svarbiausia žinoti, kokie produktai puikiai dera tarpusavyje, ir naudoti kuo kokybiškesnius ir grynesnius gaminius. Neužgožti prieskoniais ir padažais ingredientai, lengvai apvirtos daržovės, neperkepta žuvis ar mėsa geriausiai atskleidžia patiekalo skonį“, – vienbalsiai tvirtino kviestiniai ir „Čiop Čiop“ virtuvės meistrai.

Anot jų, produkto kokybei didelės įtakos turi tai, iš kur jis kilęs. Tad ruošiant, pavyzdžiui, žuvies patiekalus geriausia rinktis ne dirbtinai užaugintą, o laukinę, švariuose vandenyse augusią žuvį – ji kur kas maistingesnė ir grynesnio skonio. Patys meistrai svečiams gamindami menkę su builio padažu rinkosi šaldytos VIČI atlantinės menkės filė, kuri augo laisvėje Šiaurės Atlanto vandenyse.

REKLAMA

Svečiai taip pat turėjo galimybę palyginti norvegiškos atlantinės lašišos bei iš Aliaskos kilusios laukinės raudonosios lašišos tekstūrą. Abi rūšys vienodai maistingos, tačiau pastaroji – liesesnė ir pasižymi natūralia, kur kas sodresne raudona spalva.

Pristatė Ispanijoje beveik 1000 Eur kainuojančio Baskų delikateso alternatyvą

Degustacijos metu pirmą kartą Lietuvoje pristatyti unguriukai iš surimio. Tikrieji ungurių jaunikliai – ispanų itin vertinamas ir šimtmečiais istoriją skaičiuojantis produktas, laikomas šventiniu baskų delikatesu, dažniausiai skanaujamu Kūčių vakarą medine šakute – kad išsaugoti subtiliausias jų skonio savybes. Tačiau natūralūs šios žuvies resursai itin išeikvoti, todėl norint jos paragauti, už kilogramą gali tekti pakloti iki 1000 eurų. Tuo tarpu VIČI unguriukai iš surimio pasižymi identiškomis skonio savybėmis, bet šimtus kartų mažesne kaina.

„Šiuolaikiniai vartotojai nemažai keliauja ir atranda egzotiškus užsienio virtuvių patiekalus, tad jaučiame vis didesnį susidomėjimą tokio pobūdžio gaminiais. Kol kas unguriukus parduodame dėl jų pamišusiems ispanams, jų gamyba vyksta Santandere įsikūrusiame

„Vičiūnų grupės“ fabrike. Po truputį naujieną siūlyti pradedame ir Baltijos šalyse“, – pasakojo „Vičiūnų grupės“ produktų vystymo vadovė Vilma Stankevičienė.

REKLAMA

 

Unguriukai – ne vienintelis egzotiškas produktas, kurį svečiams paruošė profesionalūs restorano meistrai. Dalyvius jie džiugino itin paprastai paruošiamais azijietiškais „VIČI Gyoza“ koldūnais su daržovėmis, obuoliais ir mangais, taip pat pademonstravo, kaip pagaminti salotas ir kitus užkandžius iš Japonijoje prieš 900 metų gimusio surimio gaminių – „Snieginio krabo“ lazdelių ir surimio krevečių.

 

„Čiop Čiop“ restorane vykusi degustacija – ne pirmas, tačiau daugiausiai dėmesio sulaukęs tokio pobūdžio „Vičiūnų grupės“ renginys. Ateityje tokias užsienyje populiaras degustacijas viešbučių bei restoranų rinkos atstovams planuojama rengti ir kituose didžiuosiuose šalies miestuose – Kaune bei Klaipėdoje.

 

Gina
2019-03-27 04:57:15
Labai gera idėja! Daugiau tokių renginių turėtų būti ir daugiau žmonių reikėtų įtraukti . Linkiu sėkmės !
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
[email protected]

Naujienų portalo tv3.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB All Media Lithuania sutikimo draudžiama.

tikrai? 2019-03-27 09:57:29
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Ciop ciop meistrai??? tai , kad ten nera mestru yra tik nevykeliai lopai...   ATSAKYTI
Gina 2019-03-27 04:57:15
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Labai gera idėja! Daugiau tokių renginių turėtų būti ir daugiau žmonių reikėtų įtraukti . Linkiu sėkmės !   ATSAKYTI
GAUK NEMOKAMĄ tv3.lt NAUJIENLAIŠKĮ Į SAVO PAŠTO DĖŽUTĘ:
UŽSISAKYTI

Top Video

Šimtmečių radybos Vilniuje – paaiškėjo ir pikantiškos detalės
DABAR RODOMA
Šimtmečių radybos Vilniuje – paaiškėjo ir pikantiškos detalės
DABAR RODOMA
Valdas Adamkus žmonėms siunčia svarbią žinią
DABAR RODOMA
Naujausi kandidatų į prezidentus reitingai: užvirė žūtbūtinė kova
DABAR RODOMA
LFF burtų traukimas virto sensacija: aistras kurstė pusnuogė mergina
DABAR RODOMA
Šiurpus momentas: Lekavičius aikštę paliko kraujuojančiu veidu
DABAR RODOMA
Kaimynai ir pareigūnai prabilo apie „Iki" užpuoliką
DABAR RODOMA
Greitas ir lengvas velykinis desertas: pavyks kiekvienam
DABAR RODOMA
Viskas, ką reikia žinoti apie velykines gėlių kompozicijas
DABAR RODOMA
Sausas ir šaltas oras trukdo pradėti sėją
DABAR RODOMA
Šaro techninė Stambule. Ar „Žalgirio“ strategas pasikarščiavo be reikalo?
REKLAMA
Veido kaukė  (nuotr. 123rf.com)
Įsibėgėjus pavasariui, vis dažniau lietuviai susirūpina ir savo veido oda. Būtent šiltuoju metų laiko ji tampa išsausėjusi ir sudirgusi. Tačiau veido mankštos specialistės ...
Pirštų ilgis
Dažnai sakoma, kad rankos, pirštų ilgis ir net forma atspindi esmines žmogaus charakterio savybes. Pažvelkite į savo pirštus, įvertinkite jų ilgis bei proporcijas. Mažojo ...
Kiaušiniai
Psichologija gali daug pasakyti apie mūsų sugebėjimus, talentus ir charakterį pagal tai, kaip žmogus erdvėje išdėlioja objektus. Yra net atskira tuo užsiimanti sritis - ...
Velykinis testas
Internete plinta naujas galvosūkis, skirtas kaip tik Velykoms, rašoma dailystar.co.uk.  Šis galvosūkis yra toks sunkus, kad daugeliui žmonių jo išspręsti per 29 sekundes ...
Auklėtoja su vaikais (nuotr. 123rf.com)
Į naujienų portalą tv3.lt kreipėsi skaitytoja iš Kauno, kuri nebegali tylėti. Ji sako gerai žinanti istoriją, kuri ją piktina ir neleidžia ramiai gyventi. Viskas nutiko tada, ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų