REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Svorio prieaugis ir skysčių užlaikymas dažnai žengia koja kojon, paprasčiausiai todėl, kad jei organizme užlaikomi skysčiai, kūno svoris bus didesnis, rašoma foodprevent.com.

Svorio prieaugis ir skysčių užlaikymas dažnai žengia koja kojon, paprasčiausiai todėl, kad jei organizme užlaikomi skysčiai, kūno svoris bus didesnis, rašoma foodprevent.com.

REKLAMA

Daugelis viršsvorio turinčių žmonių taip pat kenčia dėl skysčių užlaikymo, labiausiai todėl, kad suvartoja perteklinį kiekį nesveikatingų kalorijų, kuriose dažnai yra daug natrio, kuris prisideda prie skysčių užlaikymo.

Yra keletas būdų numesti svorio ir sumažinti skysčių užlaikymą, pradedant nuo pagrindinių būdų - sveikos mitybos ir reguliaraus sporto, baigiant papildomomis priemonėmis, kurios padeda paspartinti procesą. Vienas iš šių dalykų - petražolių arbata.

Petražolių arbata?

Turbūt nesitiki, kad toks paprastas pagardas kaip petražolės gali būti toks naudingas. Ar šis augalas naudojamas dar kam nors, ne tik papuošimui?

REKLAMA
REKLAMA

Tiesą sakant, taip. Petražolių nuopelnai dar nėra deramai pripažinti. Ši žolelė turi galingą vitaminų A, B (foliato), C ir K užtaisą, o taip pat mineralų geležies ir kalio, kalcio, fosforo ir flavonoido (antioksidanto), kuris vadinamas kvercetinu.

REKLAMA

Jei to pasirodytų mažai, petražolė taip pat yra natūralus (ir švelnus) diuretikas, kuris padeda organizmui atsikratyti skysčių pertekliaus neišsekindamas organizmo ir nepašalindamas svarbių maistingųjų medžiagų.

Petražoles taip pat analizavo keletas tyrimų, pavyzdžiui, Stambulo universiteto Biologijos departamento studija, kuri patvirtino, kad petražolės mažina gliukozės kiekį kraujyje diabetu sergantiems pacientams. Kai gliukozės kiekis kraujyje yra tinkamas, tai padeda ilguoju laikotarpiu palaikyti reikiamą svorį, užtikrinti kepenų sveikatą ir stiprią virškinimo sistemos veiklą.

REKLAMA
REKLAMA

Bet petražoles valgyti yra nelengva, todėl jos dažnai naudojamos tik kaip papuošimas.

Kadangi petražolės nepasižymi gardžiausiu skonio, o jų teikiama nauda sveikatai pasireiškia tik suvartojus nemažą jų kiekį, čia gali praversti petražolių arbata.

Kaip ji veikia?

Visai kaip petražolės augalas, taip pat ir petražolių arbata turi diurezinių savybių, padedančių organizmui atsikratyti skysčių pertekliaus. Tai gali būti puiki svorio metimo proceso pradžia. Petražolių arbatą galima naudoti kaip daržovių sultinio papildą, jei norite sumažinti suvartojamų kalorijų kiekį ir gauti visus reikalingus vitaminus, mineralus ir antioksidantus.

Petražolių arbatą taip pat galima gerti vietoj cukringų gėrimų ar sulčių. Tai padėtų atsikratyti saldžių gėrimų teikiamo nereikalingų skysčių ir svorio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip pasigaminti petražolių arbatos?

5 valgomiesiems šaukštams susmulkintų petražolių reikės vieno litro vandens. Užvirkite vandenį, tuomet į jį sudėkite petražoles ir palaikykite 20 minučių. Tuomet nukoškite petražoles ir palikite tik pačią arbatą. Jei norite, arbatą galite truputį pasaldinti medumi pagal skonį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų