REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

37 metų moteriai buvo pasakyta, kad ji per jauna susirgti virškinamojo trakto vėžiu. Deja, liga buvo diagnozuota tik tuomet, kai vėžys jau buvo ketvirtojoje stadijoje.

37 metų moteriai buvo pasakyta, kad ji per jauna susirgti virškinamojo trakto vėžiu. Deja, liga buvo diagnozuota tik tuomet, kai vėžys jau buvo ketvirtojoje stadijoje.

REKLAMA

Moteris manė, kad jos sunkumai tualete yra dirglaus žarnyno sindromo pasekmė. Beth Purvis vėliau išsiaiškino, kad iš tiesų serga virškinamojo trakto vėžiu.

Gydytojams nepavyko pastebėti ligos, kol ji nepasiekė ketvirtosios stadijos. Išgirdusi savo diagnozę ši mama nusprendė pasidalinti savo istorija, tikėdamasi skleisti žinią apie ligos simptomus. Būdama 37-erių, Beth kreipėsi į savo šeimos gydytoją dėl nuolat užkietėjusių vidurių ir kraujavimo tuštinantis.

Gydytoja šiuos simptomus palaikė dirglaus žarnyno simptomu – ji manė, kad pacientė „per jauna“ susirgti vėžiu. Beth pasakojo „The Sun“: „Deja, visą laiką žmonės man sakė, kad aš per jauna, todėl tai negali būti vėžys.

REKLAMA
REKLAMA

Man buvo sakoma, kad aš gerokai per jauna vėžiui.“

Šiai mamai virškinamojo trakto vėžys nebuvo diagnozuotas tol, kol po dvejų metų ji buvo atvežta į greitosios pagalbos priimamąjį.

REKLAMA

Į ligoninę ji suskubo pastebėjusi, kad „kažkas styro jai iš užpakalio“. Tai buvo polipai – abnormalūs augliai, dažnai aptinkami virškinamajame trakte.

2016 metų gruodį chirurgai pašalino dalį Beth išangės ir įrengė laikiną ileostomiją. Po mėnesio pacientei taip pat teko iškęsti šešis mėnesius trukusią chemoterapiją.

Nelaimei, tuo Beth sveikatos problemos nesibaigė – dar po metų jai prireikė kitų operacijų.

Ji prisimena: „Maniau, kad čia pagaliau gydymas baigsis. Tačiau trys savaitės po atkritimo man išsivystė išangės ir vaginos fistulė – tai skylė tarp šių dviejų vietų.

REKLAMA
REKLAMA

Viskas ėjo lauk ne per ten, per kur reikia, tai buvo siaubinga. Tuomet reikėjo užsiūti man užpakalį.

Kito moters gydymo metu gydytojai išsiaiškino, kad vėžys išplito į plaučius. Po dar trijų mėnesių chemoterapijos, jos plaučiai buvo išoperuoti Bromptono Karališkojoje ligoninėje.

Iškentusi sunkią kovą, Beth galiausiai gavo patvirtinimą, kad vėžio nebėra.

 Nors tai – geros naujienos, bet Hertfordšyre gyvenanti moteris nerimauja, kas augliai vėl sugrįš.

Beth sako: „Turėjau kiek galėdama džiaugtis gyvenimu. Dabar situacija yra kiek kitokia ir gydytojai negali pasakyti, kiek man lieka gyventi.

Galimybės, kad vėžys nesugrįš – labai mažos, o mano vėžio mutacijos yra linkusios tapti agresyviomis. Gyvenu kiek suvaržyta, nežinodama, kokiam laikui galiu planuoti savo gyvenimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bet labai tikiuosi, kad pamatysiu, kaip užauga mano vaikai.“ Beth viliasi, kad jos pasidalinta istorija skleis žinią apie žarnyno vėžį.

„Bowel Cancer UK“ taip pat pataria žmonėms žinoti ligos įspėjamuosius požymius.

Simptomus galima žymėtis ir patogiuose dienynuose. Pasižymėję negalavimus, galėsite apie juos išsamiau papasakoti savo šeimos gydytojui, kuris padės nustatyti tikslią diagnozę.

Pasak Didžiosios Britanijos sveikatos tarnybos, daugiau nei 90% žarnyno vėžiu sergančių žmonių pasireiškia vienas iš šių simptomų:

1. Nepraeinantis tuštinimosi pasikeitimas – dažnesnis poreikis tuštintis, viduriavimas, o kartais – ir pilvo skausmai.

2. Kraujas tuštinantis, kai nėra kitų hemorojaus simptomų – dėl to mažai tikėtina, kad kraujavimą sukelia hemorojus.

3. Visuomet pavalgius prasidedantys pilvo skausmai, diskomfortas, pilvo pūtimas, dėl kurių kartais valgoma mažiau ir pradeda kristi svoris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų