REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Pamatykite, kaip auga Lipnės trynukai (nuotr. TV3)

Simona ir Mindaugas Lipniai trynukų susilaukė praėjusiais metais. Ši šeima su trimis mažyliais: Herkumi, Patricija ir Emilija, gerai žinomi ne vienam socialinių tinklų vartotojui.

21

Simona ir Mindaugas Lipniai trynukų susilaukė praėjusiais metais. Ši šeima su trimis mažyliais: Herkumi, Patricija ir Emilija, gerai žinomi ne vienam socialinių tinklų vartotojui.

REKLAMA

Pasitikti iš darbo atėjusio tėčio Mindaugo pirmiausia atskuba Herkus, tuoj prisijungia Emilija ir galiausiai Patricija. Tokios tradicijos kiekvieną vakarą laikosi visi trys Lipnių mažyliai.

Nėštumas buvo sunkus

Kad gims trynukai, vilniečiams Simonai ir Mindaugui buvo staigmena.

Mat į pasaulį vaikai atėjo natūraliai, ne po dirbtinio apvaisinimo. Mama Simona sako, vaikams jau pusantrų metų, bet vis dar negali patikėti, kad tai jos trynukai.

Simona Lipnė pasakoja: „Tai kažkaip dar ir dabar kartais atrodo netiki.

Daugiavaisis nėštumas, niekada nežinai, kaip baigsis. Nežinai, kaip baigsis su vienu vaiku, su dviem būna sudėtinga, o su trimis daktarai man iš viso nežadėjo nieko gero, nes labai sunkus nėštumas buvo“, – sako mama.

REKLAMA
REKLAMA

Padeda močiutė

Tėtis sako jau įpratęs, kad naktį keltis reikia ne prie vieno, o iš karto prie trijų verkiančių atžalų. „Trynukus auginant reikia labai daug kantrybės, išminties, to tokio psichologinio rezervo. O fizinės jėgos, nesame dar visai susenę, tai dar to užtenka“, – sako Mindaugas Lipnius.

REKLAMA

Juolab, mažylius prižiūrėti padeda močiutė. Ji sako nė nenustebusi, kad dukrai gimė trynukai, mat pati yra iš dvynių.

„Pagalvoju, kad mamai turėjo būti labai sunku dvynukus auginti… bet šitie trynukai tokie faini, kad sunkumai tie visi pasimiršta“, – sako trynukų močiutė Irena Šernienė.

Vilniaus gimdymo namų vadovė Kornelija Mačiulienė sako: „Atsitinka tokios komplikacijos, kai vienas kito atžvilgiu nusiurbia kraują, jeigu labai paprastai pasakius, parazituoja. Tai tada yra žymiai didesnės komplikacijos kitam dvyniui, nes yra atitraukiamos nuo jo medžiagos“, – sako vadovė.

REKLAMA
REKLAMA

Panašių kaip du vandens lašai dvynukų ar trynukų galima tikėtis tik jeigu jie gimsta natūraliai, o štai po dirbtinio apvaisinimo tokių mažylių, kaip sako medikai, beveik nebūna.

Daugiausiai, kaip pastebi specialistai, dvynukų ar trynukų gimsta ne Europoje. Pirmauja – Jungtinės Amerikos Valstijos. Mat čia įstatymai neriboja įkeliamų embrionų skaičių, ir dėl to gali gimti ne vien du, trys, keturi, bet ir penki ar aštuoni mažyliai vienu metu.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų