• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ilona Jociūtė siūlo pagaminti ir šeimą palepinti šviežiomis bulvėmis grietinės padaže. Sako, kad ypač skanu su stikline kefyro. Pagaminti bus paprasta, o paruoštos bulvės bus suvalgytos nespėjus atvėsti. 

Ilona Jociūtė siūlo pagaminti ir šeimą palepinti šviežiomis bulvėmis grietinės padaže. Sako, kad ypač skanu su stikline kefyro. Pagaminti bus paprasta, o paruoštos bulvės bus suvalgytos nespėjus atvėsti. 

REKLAMA

Jums reikės:  1.5 kg. mažų šviežių bulvyčių, kelios pieniškos dešrelės, 150 gr. šaltai rūkytos šoninės, 350 gr. 15% grietinės, kelios skiltelės česnako, 2 svogūnai, saujelė krapų, svogūno laiškų, kelios skiltelės česnako, puselė svogūno, lauro lapeliai keli, druskos, pipirų, „rasalo“ nuo marinuotų agurkėlių

Bulves iššveisti, suberti į puodą, sudėti puselę svogūno, česnaką, lauro lapelius, druską, kelis pipiriukus, užpilti vandens, kad vos apsemtų ir virti nuo užvirimo 10 min.

Nupilti puodelį vandens ir įpilti puodelį rasalo į verdančias bulves. Virti dar apie 15-20 min. Patikrinti peiliu, kaip bulvės bus išvirę nukošti ir dar minutei ar dviem statyti ant ugnies, kad nugaruotų.

REKLAMA
REKLAMA

Į puodą kurį galima statyti į orkaitę išversti bulves, suberti kapotus krapus, traiškytą česnaką, smulkintus sv. laiškus, grietinę keptuvėje pakepintus svogūnus su smulkinta šonine ir dešrelėmis ir viską kruopščiai permaišyti.

Dėti į orkaitę Įkaitintą iki 180C ir kepti apie 20 min. Skanaus!

Šaltinis: http://skanusgyvenimas.com/blogas/

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų