REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
J. Ūselienė pasakoja, kad rudens metu svarbu pasirinkti tinkamus produktus (nuotr. 123rf.com)

Atšalus orams, išėję į lauką, pamažu pradedame jausti šalčio kandžiojamus veido žandus. Tačiau daugelis net nesusimąsto, kokiais būdais galima apsaugoti savo odą nuo pirmųjų šalnų. Kas nutinka mūsų odai, atvėsus orams ir kaip tinkamai ja pasirūpinti atskleidžia grožio terapijos ir chirurgijos klinikos „Sugihara“ dermatologė Jurgina Ūselienė.

11

Atšalus orams, išėję į lauką, pamažu pradedame jausti šalčio kandžiojamus veido žandus. Tačiau daugelis net nesusimąsto, kokiais būdais galima apsaugoti savo odą nuo pirmųjų šalnų. Kas nutinka mūsų odai, atvėsus orams ir kaip tinkamai ja pasirūpinti atskleidžia grožio terapijos ir chirurgijos klinikos „Sugihara“ dermatologė Jurgina Ūselienė.

REKLAMA

Rudens, žiemos sezonu mūsų odą veikia keli veiksniai: žvarbus vėjas, temperatūrų kaita, sausas oras namuose, prasidėjus šildymo sezonui.

„Dėl to oda sausėja arba pradeda labiau riebaluotis, gali parausti, atsirasti bėrimų, tempimo, sausumo pojūčiai, paūmėti esančios odos ligos. Dėl vėjo ir temperatūrų kaitos gali išryškėti kapiliarai, dėl sauso oro oda gali prarasti ir spindesį“, – pasakoja dermatologė Jurgina Ūselienė.

Dėmesys rankoms ir veidui

Tačiau ne paslaptis, kad besirūpinant savo oda lietuviai daro ir nemažai klaidų. Dermatologė J. Ūselienė tikina, kad vis dar dažnai pasitaiko, jog žmonės nenaudoja jokio veido priežiūros kremo, nors atšalus orams, būtina naudoti emolientus, kremus, veido priežiūrai, bei, esant žemai temperatūrai, tepti apsauginį kremą nuo šalčio, einant į lauką.

REKLAMA
REKLAMA

„Reikėtų atkreipti dėmesį ir į rankas: dažniau patepti drėkinančiu, maitinančiu ar apsauginiu ranku kremu, dėvėti pirštines. Oda žvarbsta ir po pirštinėmis, tad patepti ir palepinti rankas būtina. Kartais pacientai skundžiasi ir kūno odos sausumu žiemą, tai susiję su šildymo sezonu ir šalčiu lauke – nors kojas ir dengia kelnės ar pėdkelnės, oda vis tiek atšąla. Slidinėjimo sezonu reikia nepamiršti ne tik apsauginio kremo nuo šalčio, bet ir apsauginio kremo nuo saulės – taip padės ne tik išlaikyti tolygią veido spalvą, bet ir apsaugos nuo raukšlių ar pigmentinių dėmių susidarymo“, – tikina dermotologė.

REKLAMA

Produktai – pagal odos tipą

Dėl to dermatologė siūlo rinktis produktus, atsižvelgiant į savo odos tipą ir jos problemas. J. Ūselienė pasakoja, kad dirbant darbą ir leidžiant laisvalaikį patalpose, pakanka naudoti asmeniškai tinkantį drėkinantį kremą.

„Daug laiko leidžiant lauke reikėtų rinktis maitinančius bei apsauginius kremus nuo šalčio. Be to, žiema ir ruduo yra tinkamas laikas naudoti rimtesnes, rūgštines priemones odos priežiūrai ir raukšlių prevencijai, pavyzdžiui, kremus, serumus su retinoliu, gliukonolaktonu, didelės vitamino C koncentracijos serumus“.

REKLAMA
REKLAMA

Vertėtų rinktis apsauginį kremą

Paklausus, ar rudens metu įmanoma apsaugoti savo odą nuo pirmųjų šalnų ir išsausėjimo, J. Ūselienė patikina, kad tikrai taip, o ir tai padaryta yra labai paprasta.

„Tiesiog reikia kasdien odą ryte nuprausti vandeniu ar prausikliu, patepti drėkinančiu ar maitinančiu kremu, o einant į lauką šaltu oru naudoti apsauginį kremą nuo šalčio arba kremą, kurio sudėtyje mažai vandens. Nors ruduo ir žiema ne visada saulėti, raukšlių profilaktikai veidui reikėtų ir žiemą naudoti apsauginį kremą nuo saulės.

Vakare būtina nuvalyti makiažą, nusiprausti su vandeniu ar prausikliu (priklausomai nuo odos tipo), patepti drėkinančiu kremu. Būtų naudinga palepinti odą drėkinančiomis, atstatančiomis kaukėmis ar serumais.Taip pat, norint apsisaugoti nuo odos išsausėjimo reikia gerti pakankamai vandens ir būtų labai gerai drėkinti orą namuose, o esant galimybei - ir darbe“, – sako pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įkyrus veido blizgesys

Dar viena problema, su kuria susiduria dažna moteris – veido odos blizgesys. Dermatologė J. Ūselienė pataria, kad nepageidaujamą odos blizgesį pirmiausia padeda paslėpti tinkama veido odos priežiūra. Kartais oda blizga, jeigu yra riebi ir yra didelė riebalų sekrecija, o kartais – odos blizgesys atsiranda netinkamai prausiant ar tepant kremus.

„Dažnai riebesnę odą turintys žmonės ją prausia stipriais, sausinančiais prausikliais, naudoja nepakankamai drėkinančius kremus – odai trūksta drėgmės, riebumo ir odos riebalų liaukos pradeda gaminti per daug riebalų. Mes riebalus nuplauname, o su laiku oda jų pagamina dvigubai. Svarbu pasirinkti pakankamai drėkinančius kremus, tinkamą makiažo pagrindą ir blizgesys per laiką sumažės. Esant labai dideliam odos riebumui galima naudoti specialius blizgesį mažinančius losjonus ir kremus“, – tikina J. Ūselienė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų