REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
56
Mergina  (nuotr. 123rf.com)

Fengšui padeda išvalyti įsisenėjusią ir į namus bei gyvenimą įleisti naujos, gaivios energijos, kuri padeda subalansuoti gyvenimą.

56

Fengšui padeda išvalyti įsisenėjusią ir į namus bei gyvenimą įleisti naujos, gaivios energijos, kuri padeda subalansuoti gyvenimą.

REKLAMA

Pradedantiesiems fengšui gali atrodyti kaip kokia ezoterika, tačiau jei nepatingėsite į ją įsigilinti, pamatysite, kad ši filosofija ne tik yra pagrįsta paprastomis, savaime suprantamomis taisyklėmis, padedančios geriau sutvarkyti ir sveikatinti namus, bet taip pat parodo, kaip mes esame susiję su mūsų gyvenamąja erdve ir kaip tokiu būdu aplinka veikia mūsų nuotaiką ir gerbūvį.

Iš tiesų fengšui neturėtų atrodyti keistai – ji tokia pat natūrali, kaip pavasarinė namų švarinimo iniciatyva ar namų dekoravimas.

Be to, yra net 4 skirtingi būdai, kuriais jūsų namų aplinka prisideda prie gyvenime patiriamo pykčio ir streso. Parodysime, kaip išvengti šių dažnai pasitaikančių klaidų, kad galėtumėte gyventi laimingesnį ir pozityvesnį gyvenimą, rašoma zen-magazine.com.

REKLAMA
REKLAMA

1. Griozdai kelia stresą

Esminė fengšui taisyklė – venkite griozdų. Energija, vadinama či, turi laisvai cirkuliuoti namų erdvėje. Griozdai sutrikdo jos tėkmę, o tai sukuria neigiamą energiją – juos pašalinę gauname atvirkščią efektą. Visų pirma pradėkite nuo tų namų vietų, kurios jums labiausiai nepatinka ir skirkite joms nusistatytą laiką – pakaks net ir 10 ar 15 minučių per dieną. Išmeskite tuos daiktus, kurių nemylite ir kurių jums nereikia.

REKLAMA

2. Oras turi būti švarus ir kvapnus

Augalai švarina orą sugerdami toksinus ir visokių įrenginių skleidžiamus elektros taršalus. Mažesni augalai gali sudaryti netvarkos įspūdį, todėl geriau rinktis didelius – laimei, tinkamiausi augalai taip pat yra lengvai prižiūrimi.

Arekos augalas yra tinkamas turintiems naminių gyvūnų, auga iki 2 metrų aukščio ir yra puikiai žinomas dėl savo oro švarinimo savybių – šis augalas netgi gavo NASA patvirtinimo antspaudą – bei yra viena geriausiai uždarose erdvėse augančių palmių. Arekos palmė tobulai tinka tiems, kuriems visi augalai kažkodėl nuvysta.

REKLAMA
REKLAMA

Oras bus švarus ne tik tiesiogine, bet ir perkeltine prasme. Atminkite, kad energija – tai viskas aplink ir ji yra visur, todėl jei, pavyzdžiui, susiginčijate su sutuoktiniu, su vaiku ar susibarate su kuo nors telefonu, ši neigiama energija lieka jūsų namuose. Jei jaučiate, kad oras namuose sunkus ir tamsus, išbandykite smilkalus.

3. Sulūžę daiktai palieka beviltiškumo jausmą

Striginėjantys stalčiai, užsikimšę nuotekų vamzdžiai ir net skylėti drabužiai – visa tai kliudo gyvybingumui jūsų namuose. Visi šie dalykai perteikia „sugedimo“ jausmą. Pamėginkite kiekvieną sulūžusį daiktą pažymėti raudonu taškeliu – taip pavaizduosite tokią aplinką, kurios siekiate. Kai po truputį imsite taisyti sugedusius daiktus ir šalinsite raudonus lipdukus, tai taps teigiamo energijos pokyčio simboliu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4. Neblokuokite durų į naujas galimybes

Tinkamai pagal fengšui sutvarkytas įėjimas į namus visuomet suteiks malonų jausmą: pagrindinės namų durys bus švarios, be jokių kliūčių (dėžių, batų porų), lengvai atsidarančios. Pirmas dalykas, matomas vos įėjus pro duris, suteikia toną visiems namams. Pakabinkite jums patinkantį meno kūrinį ar pastatykite gražų baldą, kuris trauktų dėmesį šiame svarbiame namų taške, ir iškart pajusite, kad šiuose namuose norisi būti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų